KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gravid uge 27 → Din baby påvirkes af dig og dit humør

Hvordan du (moderen) har det påvirker din baby, fordi din baby lever i din krop og påvirkes af din kemi og dine hormoner. Så er du glad og afslappet, er din baby glad og afslappet, og er du vred og stresset, er din baby vred og stresset.

Gravid i uge 27
Graviditetsuger: 26+0 til 26+6
Graviditet i dage: 182 – 188 dage
Gestationsalder i uger: 24+0 til 24+6
Gestationsalder i dage: 168 – 174
Fostervægt: 900 gram
Fra øre til øre (BPD): 6,5 cm
Lårbensknoglens længde: 4,7 cm
Symfyse-fundus mål: 21-28 cm

Gravid uge 27 – Jeg har det ligesom dig mor

Mens din baby udvikler sig, laver gymnastik og tager på inde i livmoderen, føler din baby også det, du som mor føler. Det gør din baby, fordi din krop reagerer kemisk og hormonelt på det, du oplever og de følelser du har, og din baby bor i din krop.

Disse oplevelser giver din baby erfaringer med livet og efterlader et varigt aftryk på godt og ondt – psykisk såvel som fysisk. Der er nemlig ingen tvivl om, at moder og barn er forbundet på måder, vi slet ikke kan forstå dybden af. Så du har derfor fuldstændig ret, hvis du, som mange andre gravide kvinder oplever, at det er vigtigt, hvordan du lever, og hvordan du har det i din graviditet.

Og har du ikke tænkt på det før nu, så mærk efter. Hvordan har du det egentlig?

Får du søvn nok, er du vred, er du stresset, er du ked af det, er du udhvilet, er du glad og er du afslappet? Er sådan som du har det lige nu undtagelsen eller reglen? Er du rolig og glad, smitter det af på din baby, og omvendt er du ophidset og stresset, smitter det af din baby.

Som forsøg har man bedt en gruppe gravide om at lytte til musik, som de fandt afslappende, og man oplevede, at det havde en indvirkning på børnene i maven, deres vejrtrækningsbevægelser blev langsommere af det, hvilket viste, at de ligeledes blev afslappede.

Vidste du at hver gang du har en følelse udsender din krop stoffer, der gør at din krop kemisk og hormonelt afspejler følelsen. På den måde får din baby erfaring med hele det menneskelige følelsesregistret allerede inde i livmoderen.

Er du stresset, er det skidt – også for din baby

Der er lavet mange undersøgelser af, hvordan stress påvirker mennesker, og også hvordan det påvirker barnet i maven hos gravide. Og der er slet ingen tvivl om, at stress, især den stress, der står på over længere tid, har mange negative påvirkninger.

Ved et forsøg med umiddelbar stress så man at børnenes hjerte begyndte at slå hurtigere, og deres bevægelser inde i livmoderen blev mere voldsomme.

Ellers viser undersøgelserne, at stressede gravide er i større risiko for at føde for tidligt, føde et undervægtigt barn, få et besværligt barn, der ikke kan sove eller som gylper meget. Man har også set, at stress hos moderen gav en dårligere udvikling af barnets hjerne, gav større sandsynlighed for misdannelser, samt en øget risiko for psykiske problemer senere i barnets liv (fordi stress synes at påvirke barnets psykiske struktur).

Er du stresset, er der derfor god grund til at geare ned og få ro på din situation og din krop – både for din og din babys skyld.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 27 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Hvordan har du det egentlig?
  • Dit bryst lige nu – hvordan du kan bruge den viden i din amning.
  • Se længden på din babys lårbensknogle.
  • En fødselsberetning.
  • Nedløbsrefleksen, og hvorfor den er så vigtig.
  • Gør noget godt for din baby i dag.
  • Slutningen på andet trimester.

 Gravid uge 26 <= Gravid uge 27 => Gravid uge 28

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!