KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Gravid uge 26 → Din babys hud er dækket af et fint dunlag

Din baby bliver uge for uge hele tiden større og kan sparke mere kraftigt derinde. Huden er stadig tynd og bliver her fra uge 26 dækket af et blødt dunlag, kaldet lanugohår.

Gravid i uge 26
Graviditetsuger: 25+0 til 25+6
Graviditet i dage: 175 – 181 dage
Gestationsalder i uger: 23+0 til 23+6
Gestationsalder i dage: 161 – 167
Fostervægt: 800 gram
Fra øre til øre (BPD): 6,2 cm
Lårbensknoglens længde: 4,5 cm
Symfyse-fundus mål: 20-27 cm

Uge 26 – nu dækket af et fint lag dun

Din baby ligger i livmoderen og bevæger sig. Nu hvor din baby vejer 800 g og kan sparke bedre fra, vil du kunne mærke flere af fosterbevægelserne. Din baby har på bare 6 uger fordoblet sin fostervægt. Pladsen i livmoderen er dog stadig rimelig god, så der er stadig plads til det ene øjeblik at vende med hovedet op for så at slå en kolbøtte, og det næste øjeblik at vende med hovedet ned i – hvis din baby skulle have lyst til det.

Din babys hud er stadig tynd, men ikke længere gennemsigtig, og den vokser sig tykkere for hver uge.

Huden er med undtagelse af håndflader og fodsåler nu dækket af et tyndt lag hår eller nærmere dun, kaldet lanugohår (uldhår). Lanugohårene kommer af din babys hårsække aktiveres med henblik på at producere fosterfedt. Aktiveringen medfører den rigelige olieudskillelse, der skal til for at kunne danne fosterfedt, og lanugohårene er en “bivirkning” heraf.

Du vil mellem dunene i din babys ansigt, kunne se de fineste små øjenbryn og også at din babys hårgrænse begynder at blive tydeligt.

Vidste du, at når en baby fødes vejer hjernen 25 % af sin voksne vægt, og ved slutningen af det første år vejer hjernen 60 % af sin voksne vægt.

Forsvinder lanugo hårene igen?

Alle babyer vil inde i livmoderen på nuværende tidspunkt være dækket af et fint lag lanugohår, og hos de fleste babyer når hårene også at forsvinde igen inden fødslen.

Nogle babyer når dog ikke at tabe alle deres lanugohår inden fødslen – enten fordi de fødes for tidligt, eller fordi de er lidt sene til at tabe dem. I så fald vil din baby kunne have dun på hele kroppen med undtagelse af håndflader og fodsåler. Din baby kan også delvist have tabt sine lanugohår og kun have lanugohår i ansigtet og på skuldre og ryg. Hos andre igen er der kun lidt dun tilbage på ørene, hvilket er ret sødt.

De fleste babyer, der ved fødslen ikke har tabt deres lanugohår vil tabe dem få dage efter fødslen, men hos nogle babyer går der flere uger, før lanugohårene er helt væk.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 26 viden om (bogen Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Fakta om fosterbevægelser.
  • Din babys første og altafgørende vejrtrækning i fødselsøjeblikket.
  • Hvad kan en baby se inde i livmoderen?
  • Plukkeveer versus veer.
  • Et nyt fællesskab venter lige om hjørnet.
  • Kendetegnene på for tidlig fødsel.
  • Vokser din baby nok inde i livmoderen.

 Gravid uge 25 <= Gravid uge 26 => Gravid uge 27

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!