KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Gravid uge 25 → Lungerne udvikles, men er stadig umodne

Alle indre organer er i uge 25 så klar, at din baby vil kunne klare sig uden for livmoderen, med undtagelse af din babys lunger. Lungerne vil, for hver dag der går, bedre og bedre kunne klare opgaven udenfor livmoderen.

Gravid i uge 25
Graviditetsuger: 24+0 til 24+6
Graviditet i dage: 168 – 174 dage
Gestationsalder i uger: 22+0 til 22+6
Gestationsalder i dage: 154 – 160
Fostervægt: 700 gram
Fra øre til øre (BPD): 5,9 cm
Lårbensknoglens længde: 4,2 cm
Symfyse-fundus mål: 19-26 cm

Uge 25 – Lungerne udvikles, men er stadig umodne

Din babys næsebor er nu åbne og din baby ville kunne trække vejret gennem næsen. Det smarte ved at nyfødte trækker vejret gennem næsen er, at vejrtrækningen kan fortsætte under amningen, hvor munden jo vil være fyldt med bryst.

Din baby ligger allerede inde i livmoderen og træner sin vejrtrækning med vejrtrækningsbevægelser. Vejrtrækningsbevægelserne har ingen anden funktion end træning, da din baby jo inde i livmoderen får alt sin ilt via moderkagen og navlestrengen. Vejrtrækningsbevægelserne er regelmæssige, men udøves kun i perioder ligesom alt anden træning i livmoderen. Ved en scanning vil man kunne se din babys mellemgulv løfte sig op og ned.

Lungerne er stadig i rivende udvikling. I lungevævet sker der en mangedobling af de små forgreninger, der skal indeholde luften og af de små blodkar, der skal fragte ilten fra lungerne og ud i resten af din babys krop, når din baby selv skal til at trække vejret og forsyne kroppen med ilt udenfor livmoderen.

Fosterlungerne er under rivende udvikling. Færdige lunger i funktion

Vidste du, at din baby i fostertilstanden har et særligt fosterkredsløb, der leder blodet uden om lungerne. Efter fødslen skifter kredsløbet til almindeligt kredsløb ved at åbningen, der er mellem højre og venstre hjertekammer lukker, så blodet går fra hjertet til lungerne, hvor det iltes, før det kommer ud i kroppen.

Den første vejrtrækning

Når din baby kommer til verden, skal din baby selv til at trække vejret. De sammenklappede lunger skal udvide sig og tage den første luft ind. Den overraskelse eller det chok, det er at mærke kulde i ansigtet for første gang, tilskynder det nyfødte barn til at trække vejret for første gang.

Så snart din baby selv begynder at trække vejret lige efter fødslen, følger der omgående flere ændringer med. Den indvendige åbning mellem hjertets forkamre lukker sig i, og det samme gør de blodkar, der er forbundet med navlestrengen. På ingen tid går din nyfødte baby fra fosterkredsløb til et almindeligt kredsløb. Faktisk imens din baby ligger på maven af dig (sin mor) og snart vil begynde at lede efter brystvorten.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 25 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Andre ting der sker i den gravide krop gennem graviditeten.
  • Hvor du ikke har menstruation, når du er gravid.
  • De forandringer der sker på alle planer, når du er gravid.
  • Hvad en nyfødt baby allerbedst kan lide.
  • Hvad en nyfødt baby egentlig kan se.
  • Lanugohår – hvorfor din baby fødes med små dun.
  • Lungevævets udvikling hos barnet i livmoderen.

 Gravid uge 24 <= Gravid uge 25 => Gravid uge 26

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!