KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gravid uge 24 → Nu kan øjnene åbne sig og se!

Din babys øjne er her i uge 24 så færdigudviklede at din baby kan ligge og blinke med sine øjne og se sig omkring inde i livmoderen. Selvom forholdene ikke er de bedste til at træne synssansen, ligger din baby alligevel og ser sig omkring.

Gravid i uge 24
Graviditetsuger: 23+0 til 23+6
Graviditet i dage: 161 – 167 dage
Gestationsalder i uger: 21+0 til 21+6
Gestationsalder i dage: 147 – 153
Fostervægt: 600 gram
Fra øre til øre (BPD): 5,6 cm
Lårbensknoglens længde: 4,0 cm
Symfyse-fundus mål: 18-25 cm

Uge 24 – jeg ligger og ser mig omkring

Øjnene er nu færdigudviklede, og øjenlågene kan åbne sig, og din baby kan ligge og blinke og se med sine små øjne.

Din baby kan dog ikke se ret meget, da det er relativt mørkt i livmoderen. Desuden er din babys synsfelt begrænset af at ligge i et lille rum – hvad livmoderen er. Men din baby kan se og din baby kan skelne lys og mørke.

Når solen skinner på din mave, vil det blive lysere inde i livmoderen hos din baby, og din baby vil kunne se mere. I den sidste del af graviditeten vil lyset bedre kunne trænge igennem livmoderen, fordi den afstand, der er indtil din baby, mindskes i takt med, at livmodermusklen strækker sig og bliver tyndere.

Din baby vil fra nu og frem til fødslen ligge inde i livmoderen og træne sit syn og blive god til at stille skarpt på alt, hvad der er indenfor rækkevide.

Vidste du, at din baby vil flytte hele hovedet, hvis det han eller hun ser på flytter sig. Først senere vil en baby “nøjes med” kun at flytte øjnene.

Hvor meget kan en nyfødt baby se?

Man har for få år tilbage troet, at en nyfødt babys syn var dårligt udviklet og at nyfødte ikke kunne se ret meget, men det er slet ikke tilfældet. Din nyfødte baby kan sagtens se, men det er rigtigt, at din babys synstræning har været begrænset på grund af det manglende lys i livmoderen og på grund af den manglende mulighed for at fokusere på noget længere væk end fra den ene ende af livmoderen til den anden.

Din baby kan dog ved fødslen se alt, der er i en afstand af 20 til 30 cm helt skarpt. Alt længere væk vil din baby ved fødslen endnu ikke være i træning med at stille skarpt på, men det er ikke det samme som, at din baby ikke kan se det. Man mener, at nyfødte kan tyde genstande op til 6 meter fra sig. Du vil derfor opleve, at din baby helt fra starten med stor interesse ligger og ser sig omkring i rummet eller på noget længere væk eksempelvis ældre søskende, der leger eller dig, der går forbi. Med tiden vil din baby blive bedre og bedre til også at kunne stille helt skarpt på det, der er langt væk.

Det er normalt, at musklerne i øjnene kan blive trætte, når man er en lille baby. Det er derfor ikke unormalt at se nyfødtes øjne sejle rundt i hovedet eller nyfødte der skeler. Det er musklerne rundt om øjnene, der for en stund ”opgiver” at styre øjnene.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 24 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Din baby ligger måske og ser sig omkring i mørket.
  • Hvor ofte du skal mærke liv – derinde.
  • Kvinde-kroppens vilde forandringer gennem graviditeten.
  • Livmoderens vilde vækst på bare 9 måneder.
  • Den gravides hjerte og kredsløb under graviditeten.
  • Hvad der sker med den gravides lunger i graviditeten.
  • Hvordan der inde i livmoderen trænes til at baby kommer til at kunne trække vejret selv.

gravid uge 23 <= gravid uge 24 => gravid uge 25

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!