KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Gravid uge 23 → Fra foster til baby, 3. trimester er i gang!

Med uge 23 er det 3. trimester i gang. Din baby i maven går fra foster til at blive regnet for en rigtig baby. Din baby har nu også fået proportioner som en nyfødt, idet kroppen er blevet større og ben og arme blevet længere.

Gravid i uge 23
Graviditetsuger: 22+0 til 22+6
Graviditet i dage: 154 – 160 dage
Gestationsalder i uger: 20+0 til 20+6
Gestationsalder i dage: 140 – 146
Fostervægt: 510 gram
Fra øre til øre (BPD): 5,3 cm
Lårbensknoglens længde: 3,7 cm
Symfyse-fundus mål: 18-24 cm

Uge 23 – fra foster til baby

Uge 23 en milepæl i graviditeten, da dit barn fra de fulde 22 uger (22+0) i Danmark går fra at blive betragtet som et foster til at blive betragtet som en rigtig baby. 3. trimester er skudt i gang.

Før i tiden skilte det ved 28+0, så i 26+0 og i dag i ved 22+0. Årsagen er, at man, med den ekspertise og tekniske udstyr man har i dag, har større succes med at hjælpe de babyer, der bliver født for tidligt til at overleve. Derfor rykkes grænsen.

Din baby er selvfølgelig alt for lille til at blive født, og har det lige nu langt bedre inde i livmoderen end noget andet sted.

Din baby har her i uge 22 næsten proportioner som en nyfødt baby til termin. Kroppen er begyndt at komme med i størrelse, hvilket gør, at hovedet ikke længere er helt så overdrevet stort i forhold til resten af kroppen. Overarme, underarme og hænder, lårben, underben og fødderne er også ved at få de rigtige proportioner.

Din baby er stadig meget aktiv og styrker musklerne og knoglerne ved at ligge i livmoderen og lave gymnastik (fosterbevægelser) – strække og bøje, gribe og åbne og lave kolbøtter og drejeøvelser.

Vidste du, at når din baby bevæger sig i livmoderen, er der fordi din baby har det godt derinde. En baby, der føler sig truet på ilt eller næring, vil nemlig ligge næsten helt stille.

Det 3. trimester

I det sidste trimester er der fokus på modning og på opbygning af fedtdepoter – vægtøgning.

Det er i 3. trimester, at moderkagen skal stå sin prøve og vise, at den kan levere i det omfang, din baby har brug for – især fra uge 28 og frem.

Jordemoderen og lægen vil holde øje med, om din baby tager passende på i vægt ved at vurdere din babys størrelse ved den udvendige undersøgelse (vær opmærksom på, at mange af kontrollerne flere steder er sparet væk i antal). Er der tvivl om din baby vækster nok i livmoderen, vil man scanne din baby og her vurdere din babys størrelse.

Det vil også være i den sidste del af graviditeten, at du vil opleve tyngden ved at være gravid. Det er dog for de flestes vedkommende først om et stykke tid. Lige nu er livmoderen stadig relativ lille, og din baby har en kampvægt på omkring 500 gram.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 14 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Fra foster til baby.
  • Hvorfor moderkagen fra nu og frem skal stå sin prøve.
  • Gymnastik i livmoderen i uge 22+2.
  • Hvorfor du skal passe på dit bækken.
  • Hvilke lyde der bedst når din baby.
  • Nogle af de ting jordemoderen og lægen holder øje med i graviditeten.
  • Plukkeveer – hvad er det og hvorfor kommer de?

Gravid uge 22 <= Gravid uge 23 => Gravid uge 24

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!