KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Gravid uge 22 → Hallo, jeg ligger herinde og lytter!

Din baby ligger allerede nu i uge 22 inde i livmoderen og lytter med sine små øre. Mest af alt kan din baby høre lyde fra den (moderens krop) og din stemme, men også lyde fra verden udenfor trænger ind til din baby i maven.

Gravid i uge 22
Graviditetsuger: 21+0 til 21+6
Graviditet i dage: 147 – 153 dage
Gestationsalder i uger: 19+0 til 19+6
Gestationsalder i dage: 133 – 139
Fostervægt: 420 gram
Fra øre til øre (BPD): 5,0 cm
Lårbensknoglens længde: 3,5 cm
Symfyse-fundus mål: 17-23 cm

Uge 22 – hej, jeg er med på en lytter

Man ved, at babyer allerede inde i livmoderen kan høre, hvilket vil sige, at din baby lige nu ligger og lytter med. Din babys hørelse er dog stadig under udvikling og bliver bedre og bedre som ugerne går.

De lyde, der når din baby inde i livmoderen, er især lyde fra din krop (moderen); fra hjertet der slår, fra lungerne der trækker vejret, fra blodet der suser i boldkarrene og fra mave-tarmkanalen.

Lyde fra verden uden for moderens krop skal gennem maveskindet og måske også gennem et eller flere lag af tøj. Den ydre verdens mange lyde er derfor på behørig afstand, men høje lyde og stemmer trænger stadig ind til din baby i livmoderen.

Man har fået viden om babyers hørelse i livmoderen blandt andet ved, at man med scanning har iagttaget babyer, mens man har lavet eksempelvis høje lyde udenfor livmoderen. Her har man set en overraskende reaktion hos barnet i maven. Før uge 28 reagerede børnene i livmoderen ikke altid på lydene, men fra uge 28 var hørelsen så god, at børnene i maven reagerede med en klart overrasket reaktion, hver gang den høje skarpe lyd blev gentaget.

Vidste du, at småbørn har en mere nuanceret hørelse end voksne. En baby kan opfange lyde fra 16 hertz til 20.000 hertz (høje lyde). Hos voksne ses et fald i følsomheden over for de høje lyde og ved 60 års alderen kan en voksen kun høre op til 12.000 hertz.

Jeg kan lide din stemme

Det kan virke lidt fjollet at tale til maven, men faktisk giver det god mening at både mor og far taler og synger for deres baby i maven i den sidste del af graviditeten. Din baby kan nemlig allerede nu inde i maven høre stemmer. Især moderen og andre lysere stemmer går let igennem igennem tøj, hud, livmoderen og fostervand og når ind til din baby i maven. Mørkere stemmer har sværere ved at trænge igennem og skal derfor være tættere på maven for at kunne høres inde i livmoderen.

Ud over at din baby kan høre din stemme, er man temmelig sikker på, at din baby allerede nu også kan skelne lyde fra hinanden og genkende stemmer.

Det er ligeledes bevist, at nyfødte babyer foretrækker lyden af menneskestemmer frem for andre lyde i samme toneleje. Babyer har med andre ord forkærlighed for menneskestemmer og tale helt fra fødslen.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 22 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Kan en baby høre inde i livmoderen, og fra hvornår?
  • Lidt om fostervandsforgiftning.
  • Hvorfor det kan gøre ondt i lænden eller ved kønsbenet, når man er gravid.
  • Døgnrytme i livmoderen og efter fødslen.
  • Hvorfor du skal tisse hele tiden i den sidste del af graviditeten.
  • Fakta om gruppe B-streptokokker (GBS).
  • Allerede en lille unik personlighed.

 Gravid uge 21 <= Gravid uge 22 => Gravid uge 23

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!