KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Gravid uge 2 → Ægget løsnes og svømmer mod livmoderen

Her i uge 2 løsner ægget sig fra æggestokken og opfanges af æggelederen. I æggelederen skal ægget møde sædceller og befrugtes inden for 12-24 timer, for at der overhovedet opstår en graviditet.

Gravid i uge 2
Graviditetsuge: 1+0 til 1+6
Graviditet i dage: 7 – 13 dage
Gestationsalder i uger: 0
Gestationsalder i dage: 0

Uge 2 – ægget løsner sig

I starten af uge 2 vil ægget stadig ligge i æggetstokken i sin follikel (sit væskefyldte hulrum) og færdigmodnes. Her ligger ægget trygt og godt. Når kvinden er nået til sidst i uge 2, er ægget færdigmodnet i folliklen i æggestokken.

Æggestok der løsner et æg

Mellem den 12. og 14. dag efter den sidste menstruation, vil det færdigmodnede æg løsnes fra folliklen, ved at den brister. Det er produktionen af ægløsningshormonet LH (Luteiniserende Hormon), der får folliklen til at briste og ægget til at løsnes.

Efter at folliklen er bristet, skal ægget forlade æggestokken og indfanges af de gribetråde, der sidder på æggelederen. Den anden ende af æggelederen udmunder i livmoderen. For at blive gravid skal ægget allerede i æggelederne mødes med sædcellen og befrugtes. Befrugtningen skal tilmed ske indenfor 12-24 timer efter, at ægget har forladt folliklen (æggestokken). Herefter går ægget nemlig til grunde. Sædcellerne kan overleve længere, og eksempelvis ligge flere dage i æggelederen og vente på ægget.

Vidste du, at noget af det første, der sker efter befrugtningen er, at kimcellerne til det, der senere skal blive dit barns egne kønsceller, “sættes til side”. Herved er alt gjort klar til næste generation, altså dine børnebørn.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

 Gravid uge 1 <=  Gravid uge 2  =>  Gravid uge 3

Andre artikler, der kunne have din interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!