Din baby er her i uge 17 inde i en af sine mest aktive perioder, der er masser af plads i livmoderen at boltre sig på, og det bliver benyttet til både kickboksning og koldbøtter.

Gravid i uge 17
Graviditetsuger: 16+0 til 16+6
Graviditet i dage: 112 – 118 dage
Gestationsalder i uger: 14+0 til 14+6
Gestationsalder i dage: 98 -104
Fostervægt: 140 gram
Længde fra hoved til numse: 12,9 cm
Fra øre til øre (BPD): 3,6 cm
Lårbensknoglens længde: 2,2 cm
Symfyse-fundus mål: 13-17 cm

Uge 17 – Kickboksning og koldbøtter

Din baby er i perioder meget aktiv nu, og der er endnu godt med plads i livmoderen. Hvis du er en af dem, der mærker liv tidligt, vil du allerede nu kunne mærke din baby, når han eller hun har sine mest vilde øjeblikke. Ellers vil du kunne det inden for de nærmeste uger.

Din babys nervesystem er allerede så veludviklet, at din baby til i en vis grad er i stand til at koordinere sine bevægelser. Din baby både sparker med benene, bokser med armene og slår koldbøtter – både forlæns og baglæns.

Din baby bevæger sig lige nu mest i spjæt, og hører din baby en høj og skræmmende lyd, vil det påvirke din baby, så det gibber i ham eller hende. Men din babys bevægelser vil, som ugerne skrider frem, med træning i livmoderen og en yderligere udvikling af nervesystemet, blive bedre og mere koordinerede.

Maven begynder måske at kunne ses

Livmoderen vokser hele tiden i takt med, at din baby vokser. Lige nu er livmoderen mere end 2 ½ gange større, end før du blev gravid.

Er du flergangsfødende, vil du langt hurtigere kunne se graviditeten, end hvis det er første barn, du venter. For førstegangsfødende begynder graviditeten først rigtigt at kunne ses, når de lige mavemuskler glider ud til siden og lader livmoderen få plads. Indtil da vil de lige mavemusker holde livmoderen ”tæt til kroppen” og i stort omfang skjule livmoderens vækst.

Vidste du, at før en graviditet vejer livmoderen 50 gram og befinder sig i bækkenet, og i slutningen af en graviditen vil livmoderen veje omkring 1000 gr. og toppen af den rører ribbenene.

 

Hos flergangsfødende har de lige mavemuskler før været overstrukket (sidst i graviditeten), og derfor vil den nye graviditet hos de fleste flergangsfødende hurtigere kunne ses.

Din maves størrelse har dog på nuværende tidspunkt intet at gøre med, hvor stor din baby inde i livmoderen er. Alle babyer har nemlig på nuværende tidspunkt næsten samme størrelse. De store vægtforskelle kommer først senere i graviditeten, når din baby tager sin vækstspurt.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg din babys og graviditetens udvikling DAG for DAG – med vores bog GRAVID DAG FOR DAG. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden. Bogen er skrevet at jordemoder Ditte Bach.

Køb bogen, der starter i graviditetsuge 7 (6+0) og læs i denne uge :

Gå ikke glip af nogen af alle de spændende fakta og informationer omkring, hvad der sker i livmoderen og i graviditeten. Bogen starter i uge 6+0 og følger dig gennem hele graviditeten frem til termin.

Køb GRAVID DAG FOR DAG her ⇒

Inde i livmoderen fra uge 15-20

 Gravid uge 16 <= Gravid uge 17 => Gravid uge 18