KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Gravid uge 17 → Ligger og kickbokser og slår kolbøtter

Din baby er her i uge 17 inde i en af sine mest aktive perioder, der er masser af plads i livmoderen at boltre sig på, og det bliver benyttet til både kickboksning og koldbøtter.

Gravid i uge 17
Graviditetsuger: 16+0 til 16+6
Graviditet i dage: 112 – 118 dage
Gestationsalder i uger: 14+0 til 14+6
Gestationsalder i dage: 98 -104
Fostervægt: 140 gram
Længde fra hoved til numse: 12,9 cm
Fra øre til øre (BPD): 3,6 cm
Lårbensknoglens længde: 2,2 cm
Symfyse-fundus mål: 13-17 cm

Uge 17 – Kickboksning og kolbøtter

Din baby er i perioder meget aktiv nu, og der er endnu godt med plads i livmoderen. Hvis du er en af dem, der mærker liv tidligt, vil du allerede nu kunne mærke din baby, når han eller hun har sine mest vilde øjeblikke. Ellers vil du kunne det indenfor de nærmeste uger.

Din babys nervesystem er allerede så veludviklet, at din baby til en vis grad er i stand til at koordinere sine bevægelser. Din baby både sparker med benene, bokser med armene og slår kolbøtter – både forlæns og baglæns.

Din baby bevæger sig lige nu mest i spjæt, og hører din baby en høj og skræmmende lyd, vil det påvirke din baby, så det gibber i ham eller hende. Men din babys bevægelser vil, som ugerne skrider frem, med træning i livmoderen og en yderligere udvikling af nervesystemet, blive bedre og mere koordinerede.

Maven begynder måske at kunne ses

Livmoderen vokser hele tiden i takt med, at din baby vokser. Lige nu er livmoderen mere end 2 ½ gange større, end før du blev gravid.

Er du flergangsfødende, vil andre ofte langt hurtigere kunne se graviditeten, end hvis det er første barn, du venter. For førstegangsfødende begynder graviditeten først rigtigt at kunne ses, når de lige mavemuskler glider ud til siden og lader livmoderen få plads. Indtil da vil de lige mavemuskler holde livmoderen ”tæt til kroppen” og i stort omfang skjule livmoderens vækst.

Vidste du, at før en graviditet vejer livmoderen 50 gram og befinder sig i bækkenet, og i slutningen af graviditeten vil livmoderen alene veje omkring 1000 gr. og toppen af den rører ribbenene.

 

Hos flergangsfødende har de lige mavemuskler før været overstrukket (sidst i graviditeten), og derfor vil den nye graviditet hos de fleste flergangsfødende hurtigere kunne ses.

Din maves størrelse har dog på nuværende tidspunkt intet at gøre med, hvor stor din baby inde i livmoderen er. Alle babyer har nemlig på nuværende tidspunkt næsten samme størrelse. De store vægtforskelle kommer først senere i graviditeten, når baby tager sin vækstspurt.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 17 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Din babys aktivitetsniveau i livmoderen her i 16+0.
  • Måske mærker du øget følsomhed i brysterne?
  • Mærkelige trends hvad angår moderkager.
  • Kend din livmoderens størrelse her i graviditetsuge 17.
  • Hvorfor man lettere bløder fra slimhinderne i graviditeten.
  • Hvornår du kan forvente at mærke liv for første gang…
  • Hvad du skal vide om pletblødning, når du er gravid.

 Gravid uge 16 <= Gravid uge 17 => Gravid uge 18

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!