KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gravid uge 16 → Hvad køn har din baby, dreng eller pige?

Det er bestemt allerede ved undfangelsen om din baby er en dreng eller en pige. Kønsorganerne er her omkring uge 16 så udviklede, at du ved en scanning vil kunne se, hvad dit barns kønt er.

Gravid i uge 16
Graviditetsuger: 15+0 til 15+6
Graviditet i dage: 105 – 111 dage
Gestationsalder i uger: 13+0 til 13+6
Gestationsalder i dage: 91 – 97
Fostervægt: 100 gram
Længde fra hoved til numse: 11,6 cm
Fra øre til øre (BPD): 3,2 cm
Lårbensknoglens længde: 1,9 cm
Symfyse-fundus mål: 12-16 cm

Uge 16 – Dreng eller pige?

Selvom du gerne vil vide din babys køn, har det i de første mange uger slet ikke være muligt at se, da kønsorganerne på drengebørn og pigebørn, i starten af deres udvikling, ser fuldstændig ens ud.

Her i uge 16 begynder der at være så stor forskel på kønsdelene, at man med en ultralydsscanner nu vil kunne se forskel på kønnene. Hvis du venter en dreng, vil man kunne se en mikroskopisk penis og pungen.

Venter du en dreng, vil testiklerne (stenene) om nogle uger starte deres vandring fra bækkenet til pungen og vil allerede her have dannet primitive sædceller. Venter du en pige, vil æggestokkene på dette tidspunkt i graviditeten bevæge sig fra bughulen og ned i bækkenet. Æggestokkene vil allerede nu indeholde alle de æg, en pige nogensinde vil få.

Viste du, at det er sædcellen, der bestemmer din babys køn. Den sædcelle, der ved undfangelsen vandt kapløbet og befrugtede ægget indeholdt enten et X kromosom, og i så fald venter du en pige (XX) eller et Y kromosom, og i så fald vil venter du en dreng (XY).

Kan min babys køn altid fastslås ved scanning?

Nogle synes, det er rart at vide allerede i graviditeten om de skal være forældre til en dreng eller en pige. Andre synes, at det hører det første møde med deres baby til. Med scanning bliver det muligt at få svar. Den kaldes en kønsscanning. Som tommelfingerregel gælder det, at jo tidligere i graviditeten man er, jo mindre er forskellen på kønnets udseende og jo sværere kan det være ved en scanning at se forskel. 

Man vil heller ikke med sikkerhed kunne få kønnet at vide ved scanningen, da det ikke altid er muligt at få syn for sagen. Din baby kan ved scanningen ligge med samlede ben eller i en vinkel, hvorfra man ikke med særlig stor sikkerhed kan sige, om det er en dreng eller en pige. Især sidst i graviditeten kan det være et problem. Det sker også, at man ved scanningen ser fejl. Så man får at vide, at man venter en pige, men i virkeligheden venter en dreng – eller omvendt. Det sker ikke ofte, men det sker.

Det er en god idé inden ultralydsscanningen i uge 20, at finde ud af, om du gerne vil vide din babys køn. Husk at sige, hvad du har besluttet, inden du lægger dig på briksen – især hvis du ikke vil vide det.

Det meste scanningspersonale vil gerne give dig viden om din babys køn, hvis de kan fange din baby i den rette vinkel (det er dog ikke deres højprioritet). Ønsker du IKKE at vide din babys køn, vil der blive taget højde for det under scanningen.

Ønsker du at vide din babys køn, og kunne det ikke lade sig gøre, eller var resultatet usikkert, kan du købe dig til en kønsscanning i private regi.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 16 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Drenge-stens rejse ned i pungen i fostertilværelsen – og om dannelsen af de kvindelige æg.
  • Hvor har moderkagen sat sig fast?
  • Er din baby et “skildpaddebarn”?
  • Om livmoderens enorme vækst gennem graviditeten.
  • Det at mærke liv for første gang.
  • Hvordan du kan styrke dit barns potentiale.
  • Hvad sker der i livmoderen, når man som gravid får orgasme.

 Gravid uge 15 <= Gravid uge 16 => Gravid uge 17

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!