KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gravid uge 14 → Din baby hygger og er aktiv i livmoderen

Din livmoder er i uge 14 på størrelse med en grapefrugt. Ud over at være i rivende udvikling ligger din baby inde i livmoderen og hygger sig med at lave gymnastik, drikke fostervand og tisse.

Gravid i uge 14
Graviditetsuger: 13+0 til 13+6
Graviditet i dage: 91 – 97 dage
Gestationsalder i uger: 11+0 til 11+6
Gestationsalder i dage: 77 – 83
Fostervægt: 45 gram
Længde fra hoved til numse: 8,7 cm
Fra øre til øre (BPD): 2,6 cm
Symfyse-fundus mål: 10-14 cm

Uge 14 – menneskelige sysler i livmoderen

Din baby har lige nu en fin lille krop. Et noget stort hoved med de grundlæggende elementer; pande, næse, hage og to mørke områder, der bliver til din babys øjne.

I løbet af de næste uger vil din babys krop tage en rivende udvikling, og snart vil kroppen være vokset til dobbelt længde af, hvad den er nu. Ligeledes vil arme og ben vokse sig længere. Det vil gøre, at din baby vil få mere menneskelige proportioner.

Din baby har masser af plads at boltre sig på og fylder det, der svarer til en golfbold. Livmoderen med din lille menneskespire er på størrelse med en grapefrugt.

Vidste du, at din baby lige nu er omgivet af 50 ml fostervand. Mængden af fostervand stiger i takt med, at din baby vokser sig større, så der i slutningen af graviditeten kan være helt op til 2 L fostervand.

Nu kan jeg drikke fostervand og tisse

Din baby ligger allerede lige nu inde i livmoderen og udfolder sig med mange forskellige menneskelige aktiviteter. Allerede nu bevæger din baby sig og kan synke små mængder af fostervandet.

Det fostervand, din baby drikker, kommer gennem din babys system, og gør at nyrerne med de helt nyudviklede urinveje begynder at producere urin. At din baby begynder at tisse i fostervandet, for så bagefter at drikke det, er helt problemfrit, da din babys urin inde i livmoderen er helt rent.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 14 viden om (bogen Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Hvad din baby laver inde i livmoderen i uge 13+0.
  • Hvorfor terminsdatoen er vigtig, og hvad den bruges til.
  • Om den menneskelige hjernes udvikling, især i det første leveår.
  • Om moderkagen, et organ der forsyner din baby med alt, hvad der er brug for.
  • Læs om en super smart graviditetsbevarende foranstaltning.
  • Om fødslen af moderkagen…
  • Samleje, hvordan er det for en baby inde i livmoderen.

 Gravid uge 13 <= Gravid uge 14 => Gravid uge 15

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!