KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gravid uge 13 → Ved omverden nu, at du venter barn?

Uge 13 og du er kommet til det andet trimester i din graviditet. Hvilket også betyder, at din baby går fra at have dannet alle organer, til at de enkelte organer nu “blot” skal videreudvikles for at blive fuldt funktionsdygtige.

Gravid i uge 13
Graviditetsuger: 12+0 til 12+6
Graviditet i dage: 84 – 90 dage
Gestationsalder i uger: 10+0 til 10+6
Gestationsalder i dage: 70 -76
Fostervægt:  25 gram
Længde fra hoved til numse: 7,4 cm
Fra øre til øre (BPD): 2,3 cm
Symfyse-fundus mål: 9-13 cm

Uge 13 – resten er bare færdigudvikling

Nu er du kommet ind i 2. trimester, hvilket også betyder, at alle din babys organer er grundlagt – de er dog langt fra færdige. Din baby skal bruge resten af graviditeten, og for nogle organers vedkommende faktisk også den første tid udenfor livmoderen, på at modne færdig.

Fra 3D scanning i uge 12+. Baby i livmoderen med ansigt, hænder og fødder ud mod dig.
Fra 3D scanning i uge 12+. Baby i livmoderen med ansigt, hænder og fødder ud mod dig.

Det dejlige ved at komme til uge 13 (12+0) er, at risikoen for, at der nu går noget galt, er minimal.

Uge 12+ er også tid for nakkefoldsscanningen, også kaldet 12 ugers scanningen. Her vil du få at se, at hjertet slår, og at alle indre organer ser ud til at være dannet korrekt. Ved at måle nakkefolden (den hudfold alle babyer på nuværende tidspunkt har i nakken) og du vil få angivet risikoen for Downs-syndrom. Desuden giver nakkefoldsscanningen sammen med doubletesten svar på andre kromosomfejl og misdannelser. Nakkefoldsscanningen er et frivilligt tilbud.

Nakkefoldsscanningen er 2D – dem i sort-hvid. Se med på nakkefoldscanning her.

Vidste du, at kun 1 ud 7 graviditeter ender med spontan abort – stort set alle inden uge 12. Det kunne have gået galt, men det gjorde det heldigvis ikke.

Vi venter barn…

Måske er du en af dem, der har ventet med at fortælle om, at du venter dig – indtil efter nakkefoldsscanningen? Det kan også være, at du allerede har fortalt det til hele verden. Uanset så vokser der et liv inde i dig, et lille menneske, der dag for dag vokser sig større og større og om nogle måneder være så færdigmodnet, at han eller hun vil kunne overleve udenfor livmoderens trygge miljø. Det bedste er selvfølgelig, at din baby bliver i livmoderen og helst først kommer til verden efter uge 37+0 – til termin.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 13 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • 12+0, så er andet trimester bliver skudt i gang.
  • Et kig ind i maven til bitte små fingre, hænder, arme, tæer, fødder og ben.
  • BPD – bliv klogere på hvad det er.
  • De tanker man gør sig om sin kommende baby.
  • Når ens verden pludselig er vendt på hovedet.
  • Livmoderen, din babys første et-værelses med det hele.
  • Hvad en golfkugle og en grapefrugt har med din graviditet at gøre i uge 12+6.

 Gravid uge 12 <= Gravid uge 13 => Gravid uge 14

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!