Din baby er i uge 11 ca. 4 cm fra hoved til numse og vejer ca. 8 gram. Din babys ansigt tager mere og mere form med øjne, øre, næse og mund.

Gravid uge 11
Graviditetsuger: 10+0 til 10+6
Graviditet i dage: 70 – 76 dage
Gestationsalder i uger: 8+0 til 8+6
Gestationsalder i dage: 56 -62

Uge 11 – småtingene er også vigtige

Din babys ansigt er nu tydeligere, men ligner stadig ikke rigtigt et menneske, selvom alle de grundlæggende elementer tager form; øjne, øre, næse, mund etc.

Allerede i uge 9 blev øjet dækket med øjenlåg. Nu er øjenlågende helt færdigdannnede men kan endnu ikke åbne sig. De kan først åbnes, når selve øjet et helt færdigdannet omkring uge 26. Her vil din baby åbne sine øjne for første gang inde i livmoderen.

Det indre øres organer bliver færdigdannet i denne uge. Din baby kan høre, dog ikke hvad du siger, da hørenerven endnu ikke er dannet. Men man mener, at din baby allerede nu kan begynde at opfange høje lyde inde i livmoderen. Ørerne er først, som øjnene, fuldt færdigudviklede omkring uge 26.

Foto: Det ydre øres udvikling i graviditetsuge 7 (1), uge 8 (2), uge 9 (3), uge 14(4) og uge 22 (5).

Din babys mund kan nu åbnes. Det gør din baby i stand til sutte. Man kan også se babyer i uge 11 ligge og gabe i livmoderen, det kan ikke være for at få ilt til hjernen, da alle iltforsyninger kommer fra moderkagen via. navlestrengen.

Vidste du, at din baby allerede nu kan begynde at opfange lyde, selvom øret først er helt færdigudviklet i 26. graviditetsuge.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg din babys og graviditetens udvikling DAG for DAG – med vores bog GRAVID DAG FOR DAG. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden. Bogen er skrevet at jordemoder Ditte Bach.

Køb bogen og læs i graviditetsuge 11:

Gå ikke glip af nogen af alle de spændende fakta og informationer omkring, hvad der sker i livmoderen og i graviditeten. Bogen starter i uge 6+0 og følger dig gennem hele graviditeten frem til termin.

Din baby i livmoderen fra uge 10-14

 Gravid uge 10 <= Gravid uge 11 => Gravid uge 12