HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Gravid uge 11 → Din babys ansigt anes tydeligere nu

Din baby er i uge 11 ca. 4 cm fra hoved til numse og vejer ca. 8 gram. Din babys ansigt tager mere og mere form med øjne, øre, næse og mund.

Gravid uge 11
Graviditetsuger: 10+0 til 10+6
Graviditet i dage: 70 – 76 dage
Gestationsalder i uger: 8+0 til 8+6
Gestationsalder i dage: 56 -62

Uge 11 – småtingene er også vigtige

Din babys ansigt er nu tydeligere, men ligner stadig ikke rigtigt et menneske, selvom alle de grundlæggende elementer tager form; øjne, øre, næse, mund etc.

Allerede i uge 9 blev øjet dækket med øjenlåg. Nu er øjenlågende helt færdigdannnede men kan endnu ikke åbne sig. De kan først åbnes, når selve øjet et helt færdigdannet omkring uge 26. Her vil din baby åbne sine øjne for første gang inde i livmoderen.

Det indre øres organer bliver færdigdannet i denne uge. Din baby kan høre, dog ikke hvad du siger, da hørenerven endnu ikke er dannet. Men man mener, at din baby allerede nu kan begynde at opfange høje lyde inde i livmoderen. Ørerne er først, som øjnene, fuldt færdigudviklede omkring uge 26.

Foto: Det ydre øres udvikling i graviditetsuge 7 (1), uge 8 (2), uge 9 (3), uge 14(4) og uge 22 (5).

Din babys mund kan nu åbnes. Det gør din baby i stand til sutte. Man kan også se babyer i uge 11 ligge og gabe i livmoderen, det kan ikke være for at få ilt til hjernen, da alle iltforsyninger kommer fra moderkagen via. navlestrengen.

Vidste du, at din baby allerede nu kan begynde at opfange lyde, selvom øret først er helt færdigudviklet i 26. graviditetsuge.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og din babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets GRAVID DAG FOR DAG bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og babys udvikling. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende fakta og informationer omkring, hvad der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 11 viden om (bogen mailflowet kan afvige fra nedenstående):

  • Om dannelse af øjne, ører og mund og hvornår de er færdigudviklede.
  • Få overblik over det der med terminsdatoen.
  • Find ud af hvornår dit barnets køn kan ses ved ultralydsscanning.
  • Få sjove facts om jordens største pattedyr sammenlignet med mennesket.
  • Om skøre madcravings og madaversioner.
  • Hvorfor du i graviditeten skal passe på med at få for meget A-vitamin.
  • Læs om og bliv klogere på nakkefoldsscanningen.

 Gravid uge 10 <= Gravid uge 11 => Gravid uge 12 

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!