KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Gravid uge 10 → En lillebitte hjerne i rivende udvikling!

Din baby er lige nu 3,1 cm lang fra hoved til numse og vejer her i uge 10 cirka 4 gram. Din babys hoved er næsten lige så stort som resten af kroppen, og din babys hjerne er i rivende udvikling.

Gravid i uge 10
Graviditetsuger: 9+0 til 9+6
Graviditet i dage: 63 – 69 dage
Gestationsalder i uger: 7+0 til 7+6
Gestationsalder i dage: 49 -55

Uge 10 – hjernen i udvikling

Hovedet, eller rettere sagt hjernen, er vores (menneskets) største force i forhold til at kunne overleve som art.

Allerede helt tidligt i fostertilstanden er kraniet stort i forhold til resten af kroppen. Lige nu er din babys hoved næsten lige så stort som resten af kroppen. Det er for, at der er plads til hjernen. Det udligner sig en smule gennem graviditeten.

Allerede i uge 6 har hjernen delt sig i de to hjernehalvdele, højre og venstre hjernehalvdel.

Hjernen har de sidste uger vokset kraftigt, og nervesystemet er i fuld udvikling.

Nervecellerne i hjernen begynder så småt at få kontakt med hinanden. Det er kontakten hjernecellerne imellem, der er afgørende for, hvor godt vi kan bruge vores hjerne – hvor meget vi forstår. At danne kontakt mellem hjernecellerne er en livslang proces, der starter allerede her i det tidlige fosterstadie, og fortsætter resten af livet. Læs mere om hjernens udviklingspotentiale.

Desuden kan storhjernens frontallapper nu skimtes. I frontallapperne sidder blandt andet vores fornuft, vores kreativitet og vores evne til empati. Muligheden herfor ligger i hjernestrukturen, men om vi som mennesker rent faktisk bliver fornuftige, kreative, empatiske m.m. har vist sig at formes gennem det miljø, vi vokser op i. Med andre ord dannes disse evner gennem samspillet mellem forældre og barn.

Vidste du, at din baby i livmoderen lige nu, hvert sekund danner tusinder af nye nerveceller, der allerede nu begynder at få kontakt med hinanden.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 10 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Fakta om menneskehjernen helt tidligt i fostertilstanden.
  • Hvordan nogen kan være en måned længere henne i deres graviditet end de troede.
  • Hvordan den skærpede lugtesans og smagssans i graviditeten kan beskytte mod fare.
  • Om ubeskrivelige træthed i graviditeten.
  • Kvalme og opkast er det dig, læs hvorfor?
  • Hvorfor bekymringer er en naturlig del af at vente sig, og hvorfor bekymringerne er kommet for at blive.
  • Om din babys vej mod at blive et “rigtigt” lille menneske.

 Gravid uge 9 <= Gravid uge 10 => Gravid uge 11

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!