KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gravid uge 1 → Modningen af ægget i æggestokken starter

Gravid uge 1: Du er i uge 1 faktisk slet ikke gravid – endnu! Det er udelukkende af praktiske grunde, at man regner de første 2 uger som en del af graviditeten.

Gravid uge 1
Graviditetsuge: 0+0 til 0+6
Graviditet i dage: 0 – 6 dage
Gestationsalder i uger: 0
Gestationsalder i dage: 0

Gravid uge 1 – slet ikke gravid endnu

Graviditeten starter med elskov (i alt fald de fleste) lige præcis der, hvor ægget i kvinden er klar til at modtage sædcellen. Det er for de fleste kvinders vedkommende først ca. 14 dage efter den sidste menstruations første dag – altså slet ikke endnu.

samleje mellem mand og kvinde

Da de fleste ikke kender undfangelsestidspunktet med sikkerhed, regner man med graviditetens start fra den dag din sidste menstruation startede. Derfor er man slet ikke gravid i de første 2 uger af graviditeten. Grunden til, at man overhovedet taler om graviditetsuge 1 og graviditetsuge 2, skyldes altså alene praktiske årsager.

Ægget gør sig klar…

Samtidig med menstruationen begynder modningen af det næste æg i æggestokken.

Æggestokken består af flere hundrede follikler (væskefyldte hulrum). Flere af dem starter med at vokse på samme tid, men èn af dem vil vokse mere end de andre. Heri ligger netop det æg, der snart vil løsne sig og kunne befrugtes, kaldet den Graafske follikel.

Graafske follikel - i æggestokken.

Follikel med æg, der snart er sig klar – kaldet den Graafske follikel;

Befrugtes ægget og sætter det sig fast i livmoderen, er kvinden gravid og vil (hvis alt går vel) om 9 måneder og en fødsel stå med en baby i armene.

Vidste du, at en kvinde der løsner to æg, kan få tvillinger. Enæggede tvillinger opstår, når der sker en deling af ægget efter befrugtningen. Det er derfor enæggede tvillinger ligner hinanden som to dråber vand, og tveæggede tvillinger ikke gør.

 

Befrugtes ægget ikke, får kvinden menstruation igen om cirka 28 dage efter sidste menstruations første dag og det hele starter forfra.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets GRAVID DAG FOR DAG bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Gravid uge 1  => Gravid uge 2

Andre artikler om fertilitet

Andre artikler, der kunne have din interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!