HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Gråd, hvorfor græder baby?

Din babys gråd er vigtig, fordi den er et kommunikationsredskab, din baby kan bruge til at fortælle, når noget er ubehageligt eller når han / hun har brug for hjælp.

Grundlæggende græder din baby for at fortælle dig, at han eller hun har brug for hjælp til at blive reguleret, for igen at kunne opleve fysisk, følelsesmæssigt eller mental tilpashed.

De 3 hyppigste fysiske grunde til, at en nyfødt baby græder er;

  • Sult – både sult nu eller mangel på mad over tid.
  • Træthed – både træthed nu eller mangel på søvn over tid
  • Smerte / ubehag fra luftgener – bøvser og prutter, der gør ondt.

baby græder

Hvordan afhjælpes gråden

Afhjælpningen af gråden ligger i at finde den bagvedliggende årsag til gråden og imødekomme det behov, der har uløst gråden. Når din baby bliver reguleret fra ubehag til behag, fra smerte til tilpashed, fra sult til mæthed, fra træthed til søvn, fra uren til ren etc., vil gråden ophøre.

Lykkes det ikke at lokalisere årsagen til gråden og at imødekomme behovet indenfor din babys “responstid” i den pågældende situation, vil gråden trappe op og blive højere og herefter mere og mere desperat.

Der vil med gråden ofte opstå flere grunde til at græde; frustration, tørst, har det for varmt etc. Ofte vil de gå i sig selv igen, når den udløsende årsag til gråden imødekommes, men andre gange vil de overskygge den udløsende årsag til gråden, hvormed gråden ikke ophører, selvom du imødekommer din babys “oprindelige” behov.

Gråd kan blive til et mønster af gråd

En baby kan godt havne i et mønster af gråd, hvor barnet ved den mindste modstand eller ubehag reagerer ved at bryde ud i høj og klagende gråd. Som om din baby tænker “åh nej mere modstand” eller “åh nej nu starter det igen” – præcis som du selv, når din baby begynder at græde.

Er din baby havnet i et mønster, er der brug for, at det bliver brudt. Det er meget frustrerende for din baby, men lige så frustrerende for dig, der ofte står med en grædende baby i armene uden at alle de fantastiske ting, du gør for din baby virker særligt trøstende.

Hvad vi kan gøre for dig – og din baby

Ved babykonsultationer vejleder vi dig i, hvordan du skaber gode rutiner omkring mad, søvn, bleskift etc. Vi giver individuel vejledning, så du med udgangspunkt i lige netop dit barn får etableret en velfungerende hverdag eller ændret på rytmer og rutiner, som du ikke er særlig glad for. På den måde kan du forebygge og minimere din babys gråd – og undgå at gå glip af en velfungerende hverdag derhjemme på barsel.

Andre artikler om babyer

Andre artikler, der kunne have interesse

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

 

error: Content is protected !!