HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Glukosebelastning i graviditeten

Formålet med at lave en glucosebelastningstest i graviditeten er, at se om din krop reagerer normalt på sukker eller om du har graviditetessukkersyge.

Sukkersyge er en alvorlig tilstand for dig og din baby, hvis den ikke opdages og reguleres.

Hvad er en glukosebelastningsundersøgelse

Glukosebelastningsundersøgelsen består i, at du drikker en væske med rigtigt meget sukker i og afventer, hvordan din krop reagerer på det.

Hvis du har sukkersyge vil dit blodsukkerniveau efter den meget sukkerholdige væske være unormalt forhøjet. Det betyder, at din krop ikke kan nedbryde (tåle) sukker særlig godt – at du har udviklet graviditetsbetinget sukkersyge.

Glucosebelastning

Hvis dit blodsukkerniveau er forhøjet, vil du blive indkaldt til en ny glucosebelastning efter ca. 4 uger.

Før glukosebelastningsundersøgelsen

  • Du skal op til prøven have spist normalt.
  • Du skal møde op fastende, hvilket vil sige, at du ikke må have spist eller drukket fra ca. kl. 22 aftenen før. (nogle steder må du godt drikke 1-2 glas vand). Du må ikke ryge eller tygge tyggegummi i de sidste 2 timer før prøvetagning.
  • Du må ikke motionere kraftigt lige op til undersøgelsen.
  • Hvis du får medicin skal du tage den som vanligt – forhør dig med din læge.

Selve glukosebelastningsundersøgelsen

  • Du får taget en blodprøve fra armen (et udgangspunkt).
  • Du drikker 250 ml MEGET sukkerholdigt væske.
  • Du holder dig i ro i 2 timer (tag underholdning med).
  • Du får taget endnu en blodprøve fra armen, der måler ændringen i dit blodsukkerniveau – hvor godt eller mindre godt din krop har klaret at nedbryde sukkeret i væsken.
  • Du tager hjem og afventer svar.

Du får ikke svar med det samme, da blodprøverne først skal sendes til laboratoriet. Det er forskelligt fra hospital til hospital, hvornår du får svar på glukosebelastningsundersøgelsen.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!