KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Gestationssæk / fostersæk, og hvad når gestationssækken er tom?

Gestation betyder foster. Gestationssækken eller fostersækken er den blære/sæk, der indeholder selve graviditeten – det vil sige i starten blommesækken og foster og senere, når blommesækken er forsvundet, moderkage, fostervand og foster.

Gestationssækken kan ses ved ultralydscanning fra uge 4-5, altså omkring det tidspunkt, hvor du skulle have haft menstruation. Fra omkring uge 5 kan også blommesækken ses inde i gestationssækken ses ved ultralydsscanning. Og fra uge 6-7 kan man begynde at se fosteret og dets hjerteaktion, hjerte der slår.

Tom gestationssæk ved scanning

Man kan komme ud for, at man ved en tidlig scanning finder en gestationssæk, der ser tom ud – hvor man altså ikke kan se hverken blommesækken eller et foster.

Det kan skyldes,

  • At man endnu ikke er langt nok henne i graviditeten til at blommesækken og foster endnu kan ses, måske fordi man ikke er så langt henne, som man troede, eller fordi det er for tidligt i graviditeten.
  • Men det kan desværre også betyde, at man ikke er gravid. Der kan være hvis der er gået noget galt i processen og man var gravid for så ikke at være gravid alligevel.

Andre artikler om fertilitet

Andre artikler, der kunne have din interesse

error: Content is protected !!