HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Gestationsalder / fosteralder

Gestation kommer af latin og betyder af gestare = bære eller af gerere = at bære med sig. Altså fra man er drægtig eller svanger, det vil sige fra der vokser et foster i livmoderen. Gestationsalderen bliver derfor også alderen på dit foster i livmoderen – fosteralderen.

  • Menstruation starter = sidste menstruations første dag. Den dag vi regner graviditetens start fra og terminsdatoen, selvom man faktisk sket ikke er gravid endnu.
  • Cirka 14 dage efter menstruationen kommer næste ægløsning. Hvis ægget befrugtes om sætter sig fast i livmoderen, så er man gravid. Fosteralderen eller gestationsalderen regnes herfra.

Gestationsalderen regnes fra befrugtningstidspunktet, men da man ofte ikke kender dette tidspunkt med sikkerhed, anslår man gestationsalderen til at være 2 uger kortere end det tidspunkt vi regner graviditeten fra, der jo regnes fra sidste menstruations første dag. Senere kan den regnes den anden vej rundt nemlig fra terminen, når den er fastsat ved den første scanning.

Det betyder i praksis, at hvis du er 20 uger og 1 dag gravid (Gravid i uge 21), så er din babys gestationsalderen 18 uger og 1 dag (fordi du faktisk slet ikke er gravid de første 14 dage af graviditeten).

Læs mere om hvad der sker inde i livmoderen

Festationsalder/fosteralder- foster helt tidligt i graviditeten

foster til termin i livmoderen

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

DET ESSENTIELLE
GRAVIDITETS FORLØB

EN ALL INKLUSIVE ADGANG TIL VIDEN DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET MED LANGT FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL

Til 0 kr får du

Vi følger dig helt tæt igennem din graviditet og de første mindst 100 dage af din babys liv, med daglige guldkorn i din indbakke. Du får viden om graviditeten, fosterudviklingen i livmoderen, fødslen, amningen, din babys udvikling efter ankomst. Bliv også klogere på babyudstyr og anvendelse med mere. 

Derudover får du en unik adgang til gode rabatter. Samt løbende adgang til guides og indhold der følger din graviditet, din baby og din barsel. Kort sagt, tilmeld dig og undgå at gå glip af noget (vigtigt). 

error: Content is protected !!