KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gestationsalder / fosteralder

Gestation kommer af latin og betyder af gestare = bære eller af gerere = at bære med sig. Altså fra man er drægtig eller svanger, det vil sige fra der vokser et foster i livmoderen. Gestationsalderen er  alderen på dit foster i livmoderen. altså fosteralderen.

  • Menstruation starter = sidste menstruations første dag. Den dag vi regner graviditetens start fra og regner terminsdatoen fra, selvom man faktisk sket ikke er gravid endnu.
  • Cirka 14 dage efter menstruationen kommer næste ægløsning. Hvis ægget befrugtes og sætter sig fast i livmoderen, er man gravid. Fosteralderen eller gestationsalderen regnes herfra.

Gestationsalderen regnes fra befrugtningstidspunktet, men da man ofte ikke kender dette tidspunkt med sikkerhed, anslår man gestationsalderen til at være 2 uger kortere end det tidspunkt vi regner graviditeten fra, der regnes fra sidste menstruations første dag. Senere kan den regnes den anden vej rundt, nemlig fra terminen, når den er fastsat ved den første scanning.

Det betyder i praksis, at hvis du er 20 uger og 1 dag gravid (Gravid i uge 21), så er din babys gestationsalderen 18 uger og 1 dag (fordi du faktisk slet ikke er gravid de første 14 dage af graviditeten).

Læs mere om hvad der sker inde i livmoderen

Festationsalder/fosteralder- foster helt tidligt i graviditeten

foster til termin i livmoderen

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!