HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Opbevaring af modermælk

Har du malket mælk ud og har brug for at gemme din brystmælk til en anden gang, så kan du gemme den i køleskabet, hvis du snart skal bruge den.

  • Udmalket modermælk kan holde sig i 3 døgn i køleskabet ved +6 C. Stil den gerne bagerst i køleskabet, så den holdes konstant kold, også når køleskabet åbnes og lukkes.

Tænker du ikke, at du skal bruge det lige nu, så er frysning af din modermælk løsningen. Du har så mulighed for at gemme det til en gang, hvor du har mindre mælk eller har brug for at kunne give din baby en flaske eller have en aften ude.

  • Modermælken kan holde sig 6 måneder i fryseren ved -18 C.

Det er vores erfaring at de fleste babyer lige så gladeligt spiser mælk der har være nedfrosset, men der er nogle enkelte babyer, der ikke vil tage det. Det kan derfor være en fordel at tjekke om din baby er en af dem der gladeligt spiser nedfrosset optøet mælk, i hvert fald inden du bruger alt for mange kræfter på at pumpe en helt masse mælk ud og putte den i fryseren. Derudover så ødelægger frysning en del af antistofferne og de hvide blodlegemer, som er i modermælken og som beskytter din baby mod sygdomme.

Frossen modermælk i fryseren

Vejledningen herunder er Sundhedsstyrelsens – god fornøjelse.

Sådan gør du ved frysning af modermælk

  • Vask hænder inden du går i gang
  • Malk ud med hånden, håndmalker eller malkemaskine.
  • Malk ud i en rengjort beholder eller flaske, du har skoldet inden brug. Frostposer kan også bruges.
  • Mælken sættes straks i fryseren. HUSK datomærkning, så du ved hvornår den er fra.

Mælk udmalket inden for samme døgn kan fryses samlet, hvis blot det opbevares i køleskabet indtil nedfysning.

Andre artikler om amning

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!