KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Fra foster til baby, se fosterudvikling i livmoderen

Man er et foster, fra ægcellens første deling efter befrugtningen, og indtil man fødes og begynder at tage næring til sig gennem mund og mave-tarm-kanalen.

Hos pattedyr betegnes fosteret som et embryon indtil det tidspunkt, hvor alle organer og legemet i hovedtræk har antaget sin endelige form. Hos et menneske er det omkring 8 uger efter befrugtningen (10. graviditetsuge). Herefter betegnes fosteret som fetus frem til fødslen.

Foster på 9 uger i livmoderen

Der er ikke noget tidspunkt i livet, hvor udviklingen er så enorm som i tiden inde i livmoderen – i fostertilstanden. Fra at være ingenting, til at blive et foster og til at komme ud af livmoderen 9 måneder efter som en spillevende baby.

Vi har her samlet 5 fine videoer fra babycenter.com, hvor du kan se fosterudviklingen og blive klogere på dit foster i livmoderen og foster-livet.

Video: foster-udviklingen fra uge 1-9

Video: Fra celle til blastocyst til embryo til foster. De første hjerteslag, moderkagen og navlesnorens tilblivelse. Et lille menneske dannes i sin grundform.

Video: foster-udviklingen fra uge 10-14

Video: Fosterstadiet, hjertet pumper og fosteret begynder at tumle rundt inde i livmoderen, uden at man endnu kan mærke det. Alle organer er i rivende udvikling.

Video: foster-udviklingen fra uge 15-20

Video: Det lille foster gror en masse nu og tager på i vægt, knoglerne begynder at blive mere benet og sanserne udvikles. Det lille foster begynder at kunne høre, hvad der sker udenfor livmoderen. De første fosterbevægelser begynder at kunne mærkes.

Video: foster-udviklingen fra uge 21-27

Video: Den anden halvdel af graviditeten starter. Dit lille foster ligger og mærker inde i livmoderen. Når man er foster i denne del af graviditeten, hygger man sig med at ligge og drikke fostervand og lave vejrtrækningsøvelser. Det lille foster kan nu ligge og se sig omkring i mørket inde i livmoderen.

Video: foster-udviklingen fra uge 28-37

Video: Den sidste del af graviditeten, hvor den store vækstspurt sætter ind. Hjernen er i rivende udvikling. Fosterfedtet dannes og noget af det vil sikkert være tilbage ved fødslen. Det vil også være nu at dit foster (forhåbentlig) vil ligge sig med hovedet ned i bækkenet.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler der kunne have din interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!