HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Fra foster til baby, se fosterudvikling i livmoderen

Man er et foster, fra ægcellens første deling efter befrugtningen, og indtil man fødes og begynder at tage næring til sig gennem mund og mave-tarm-kanalen.

Hos pattedyr betegnes fosteret som et embryon indtil det tidspunkt, hvor alle organer og legemet i hovedtræk har antaget sin endelige form. Hos et menneske er det omkring 8 uger efter befrugtningen (10. graviditetsuge). Herefter betegnes fosteret som føtus frem til fødslen.

Foster på 9 uger i livmoderen

Der er ikke noget tidpunkt i livet, hvor udviklingen er så enorm som i tiden inde i livmoderen – i fostertilstanden. Fra at være ingenting, til at blive et foster og til at komme ud af livmoderen 9 måneder efter som en spillevende baby.

Vi har her samlet 5 fine videoer fra babycenter.com, hvor du kan se fosterudviklingen og blive klogere på dit foster i livmoderen og foster-livet.

Video: foster-udvikling fra uge 1-9

Video: Fra celle til blastocyst til embryo til foster. De første hjerteslag, moderkagen og navlesnorens tilblivelse. Et lille menneske dannes i sin grundform.

Video: foster-udvikling fra uge 10-14

Video: Føtus stadiet, hjertet pumper og fosteret begynder at tumle rundt inde i livmoderen, uden at man endnu kan mærke det. Alle organer er i rivende udvikling.

Video: foster-udvikling fra uge 15-20

Video: Det lille foster gror en masse nu og tager på i vægt, knoglerne begynder at blive mere benet og sanserne udvikles. Det lille foster begynder at kunne høre, hvad der sker udenfor livmoderen. De første fosterbevægelser begynder at kunne mærkes.

Video: foster-udvikling fra uge 21-27

Video: Den anden halvdel af graviditeten starter. Dit lille foster ligger og mærker inde i livmoderen. Når man er foster i denne del af graviditeten, hygger man sig med at ligge at drikke fostervand og lave vejrtrækningsøvelser. Det lille foster kan nu ligge og se sig omkring i mørket inde i livmoderen.

Video: foster-udvikling fra uge 28-37

Video: Den sidste del af graviditeten, hvor den store vækstspurt sætter ind. Hjernen er i rivende udvikling. Fosterfedtet dannes og noget af det vil være sikkert være tilbage ved fødslen. Det vil også være nu at dit foster (forhåbenlig) vil ligge sig med hovedet ned i bækkenet.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler der kunne have din interesse

DET ESSENTIELLE
GRAVIDITETS FORLØB

EN ALL INKLUSIVE ADGANG TIL VIDEN DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET MED LANGT FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL

Til 0 kr får du

Vi følger dig helt tæt igennem din graviditet og de første mindst 100 dage af din babys liv, med daglige guldkorn i din indbakke. Du får viden om graviditeten, fosterudviklingen i livmoderen, fødslen, amningen, din babys udvikling efter ankomst. Bliv også klogere på babyudstyr og anvendelse med mere. 

Derudover får du en unik adgang til gode rabatter. Samt løbende adgang til guides og indhold der følger din graviditet, din baby og din barsel. Kort sagt, tilmeld dig og undgå at gå glip af noget (vigtigt). 

error: Content is protected !!