KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Den første tåre – hvornår græder baby med tårer?

Børn kan græde fra fødselsøjeblikket, men det er først senere, at den første tåre kommer. Et barns gråd har det med at gå lige i hjertet og kan, for dets forældre (især moderen), være næsten ubærlig.

graad

Barnet bruger gråden til at gøre opmærksom på sine behov. Barnets gråd kan være et udtryk for: sult, ubehag (ny ble, luft i maven), ønske om samvær, behov for ro/at sove eller fysisk smerte. Gråden vil stoppe, når barnet oplever, at behovet bliver imødekommet og dækket, og en tilstand af veltilpashed genvindes. Eller når barnet er for udmattet til at græde mere.

Mennesker græder med tårer

Under gråden kan der komme tårer. Tårer er væske (tårevæske), der løber ud af øjet fra tårekanalen (den sidder ind mod næsen i hvert øje). Tårer kommer, når vi er kede af det, altså som et udspring af følelser. Mennesket er det eneste dyr, der græder med tårer.

6 måneder baby der græder med tårer:

Baby, der græder med tåre.

Biblens bud hvorfor babyer græder er følgende: Da Gud smed Adam og Eva ud af Edens have sagde han: Jeg ved, I vil møde megen modgang, og det vil forbitre jert liv. Derfor forærer jeg jer min dyrbareste skat, når jeres hjerte er ved at briste, og stor smerte griber jeres sjæl, da vil tårer falde fra jeres øjne, og byrden vil straks blive lettere af bære.

Faktum er at man ikke rigtigt ved, hvorfor eller hvad tårer gør godt for, men det ser ud som om, man kan udskille stresshormoner og spændinger på den måde. De fleste voksne, der lader tårerne få frit løb og får hulket igennem, vil opleve en forløsende effekt (90%).

Der kan også komme tårer, hvis vi får noget i øjet. Noget fysisk eller saften fra et løg eller røg, eller hvis ens tårekanaler er overaktive. Her tjener tåren et andet formål og har ikke har nogen (følelsesmæssig) forløsende effekt.

Babys første tåre

Når det lille barn kommer til verden, vil han eller hun ikke græde med tårer, det vil først komme senere. Tårer i forbindelse med gråd kommer først senere i livet – hos de fleste omkring 2-4 måneders alderen.

Man ved ikke præcist hvorfor. Nogle mener, at de nyfødtes tårekanaler endnu ikke er færdigudviklede, og de derfor græder uden tårer. Men nyfødte er helt fra fødslen fint i stand til at producere tårer (tårevæske). Det kan man se, ved at øjnene allerede fra fødslen har den væske, de har brug for (for ikke at være for tørre). Ligesom deres øjne også vil løbe i vand, hvis de bliver irriterede.

En anden tese er, at det at græde med tårer har noget med følelserne og udviklingen af dem at gøre.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!