fbpx

Forskel på brysterne, er det normalt?

Der er hos mange kvinder en forskel på brysterne i størrelse og måske også på brystvorten. Ligeledes oplever mange kvinder en forskel i brysternes produktion eller i måden mælken løber fra brystet på. Der er ofte ingen problemer i forhold til amningen i, at brysterne er forskellige eller at det ene bryst producerer mere mælk end det andet. Eller at din baby har et “favoritbryst”, der måske løber på en måde, der passer bedre til din babys temperament.

Forskel på brysterne og amning

Hvad jeg selv kan gøre for min amning

Det er en stor fordel at kunne amme fra begge bryster og ikke måtte ende op med at amme fra et bryst. Det kan være at din baby skal ligge i en bestemt fordelagtig stilling på det ene bryst, hvis det driller. Det kan også være, at du har brug for et særligt håndgreb for at kunne lægge din baby til det ene bryst med en god teknik, hvor det på det andet nærmest sker af sig selv.

Med vores ESA-metode og ammevejledning kan vi hjælpe dig med håndgreb og teknikker, så det bliver muligt at lægge din baby til begge bryster – også selvom de er forskellige og kræver noget forskelligt.

Vi kan lære dig, hvordan du får aktiveret alt mælkekirtelvævet i brystet til produktion. Foruden kan vi lære dig, hvordan du lægger din baby til brystet på en måde, der ikke gør skade på brystvorten og giver din baby et maksimalt udbytte ved brystet, samtidig med at mælkeproduktionen stimuleres optimalt.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.