KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Forkølet hele tiden / næsen løber konstant / tilstoppet næse

Nogle gravide oplever at være næsten konstant forkølet under graviditeten eller at have tilstoppet næse. Det kommer af at graviditetens hormonerne påvirker slimhinderne, herunder slimhinderne i næsen, så den løber eller lukker til.

Forkølet hele tiden - gravid med næse der løber

Hvis slimhinderne i næsen påvirkes meget, vil du opleve at du hele tiden er tæt eller tilstoppet i næsen, hvilket kan være særdeles generende. Det er også derfor, mange oplever at snorke om natten, mens de er gravide, selvom de normalt ikke snorker.

Hvilken risiko er der ved hævede slimhinder?

Hævede slimhinder udgør ikke nogen øvrig risiko hverken for dig eller dit ufødte barn. Når slimhinderne hæver og næsen bliver tilstoppet, er der en generel øget risiko for at få bihulebetændelse.

Hvad kan jeg selv gøre ved tilstoppet næse?

Er din næse tilstoppet kan du prøve følgende:

  • Sov med hovedet let hævet for at forebygge yderligere hævelse i løbet af natten, gør at væsken (det i vævet) bedre kan løbe fra næsen.
  • Du kan dryppe din næse med saltvandsdråber og se om det hjælper (hjælper ikke på hævelsen, men kan løsne snot).
  • For nogle virker det også at lave et dampbad eventuelt tilsat pebermyntedråber og indhalére dampen gennem næsen (hjælper ikke på hævelsen i vævet, man kan løsne snot).

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!