HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Forkølet hele tiden / næsen løber konstant / tilstoppet næse

Nogle gravide oplever at være næsten konstant forkølet under graviditeten eller de har tilstoppet næse. Det kommer af at graviditetens hormonerne påvirker slimhinderne, herunder slimhinderne i næsen, så den løber eller lukker til.

Forkølet hele tiden - gravid med næse der løber

Hvis slimhinderne i næsen påvirkes meget, vil du opleve at du hele tiden er tæt eller tilstoppet i næsen, hvilken kan være særdeles generende. Det er også derfor, mange oplever at snorke om natten, mens de er gravide, der ikke normalt snorker.

Hvilken risiko er der ved hævede slimhinder?

Hævede slimhinder udgør ikke nogen øvrig risiko hverken for dig eller dit ufødte barn. Når slimhinderne hæver og næsen bliver tilstoppet, er der en generel øget risiko for at få bihulebetændelse.

Hvad kan jeg selv gøre ved tilstoppet næse?

Er din næse tiltstoppe kan du prøve følgende:

  • Sov med hovedet let hævet for at forebygge yderligere hævelse i løbet af natten.
  • Du kan dryppe din næse med saltvandsdråber og se om det hjælper.
  • For nogle virker det også at lave et dampbad eventuelt tilsat pebermyntedråber og indhalére dampen gennem næsen.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!