Blog

Fødsel & kejsersnit

Fødselsberetning: to tøser og en viljestærk mor

Fødselsberetning: to tøser og en viljestærk mor

Forleden googlede jeg mit eget navn, for at se hvad der kom op, og så var det, at jeg faldt  over denne meget smukke og velskrevne fødselsberetning: “To tøser og en viljestærk mor.”

Den er fra jeg var ganske ung jordemoder og arbejdede på Skejby Sygehus. Fødselsberetningen er lavet for Skejby Sygehus (Århus), der ønskede 5-6 vidt forskellige fødselsberetninger på deres hjemmeside til glæde for kommende fødende. Denne er fra en tvillingefødsel.

Jeg havde helt glemt den, men blev faktisk helt rørt, da jeg genlæste den.

Tænk at være så heldig at være jordemoder!

Her er jeg i aktion, som jordemoder:

Jordemoder ditte i aktion

Uddrag fra artiklen: To tøser og en viljestærk mor

Og du får også lige et uddrag af artiklen:

“Marianne får lidt saft. Stormvejret i hendes krop har sluppet taget i tre-fire minutter. Men nu går det løs igen. 

– Det er en af dem med pres på. Kom så, Marianne. Ja! Det er rigtig godt, siger Ditte, der igen guider med et par fingre inden for, mens Marianne koncentreret vrider kraften af veen. 

– Herned. JA! Det er så flot, Marianne! Så mærker du lige, om der er mere ve eller pause. Den har lidt mørkere hår end dig Kim. Sådan cirka ligesom dit skæg, rapporterer Ditte fra fronten. 

– Det virker som om, der er et mønster i veerne. Det skifter hele tiden mellem en lille uden pres og en stor, der rigtig presser. Når hovedet kommer halvanden centimeter længere ned, så kommer presseveerne hele tiden, siger jordemoderen. 

– Jeg ved ikke, hvor jeg skal gøre af mig selv lige nu, klager Marianne.” 

Du kan læse hele fødselsberetningen her: To tøser og en viljestærk mor (findes ikke længere red.)

Bliv klogere på fødsler

I den anledning fik jeg lyst til igen at fordybe mig i fødsler og eftersom jeg nu er afskåret fra at gøre det i aktion blev det online. Det har ført til nye 3 artikler under kategorien; Fødsel og Kejsersnit.

Følg linkene og læs de nye artikler:

Du kan også følge linkene og læse tidligere artikler om fødslen:

God fornøjelse.

 

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. I 2009 startede hun og Charlotte Utzon Det Private Barselshotel i Gentofte og i 2013 Baby Instituttet. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.