HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Fingerfeeding / fingermadning

Fingerfeeding er en måde at give ekstra mad på, på en måde, så man undgår at give sutteflaske. Ved fingerfeeding svøber barnet omkring fingeren mens der samtidig gives ekstra mad enten gennem en plastik slange eller på en sprøjte.

Fingermadning med med lact-aid system (eller en tynd slange) i den anden ende af slangen suger barnet mælk op at en beholder med mælk. SNS systemet fra Medela kan også bruges til fingermadning.

Fingerfeeding

Fingermadning hvor barnet svøber om fingeren, mens der samtidig suppleres med mælk på en 20 ml sprøjte. Mælken stemples ud samtidig med at barnet svøber og sutter.

Fingermadning med sprøjte

Fingermadning vil man ofte bruges hvis man har brug for at supplere amningen med noget ekstra mad i starten (af de samme grunde som at give mælk på kop). Alternativt til fingerfeeding er kopmadning og SNS ammesystem (sættes på brystet) – og sutteflaske (ved ønske om at amme vil Calma sutteflasken være det bedste valgt).

Fordele ved fingerfeeding

Fordelen er at barnet svøber med sin tunge omkring fingeren. Det at svøbe er et vigtigt element i at have en god teknik ved brystet og derfor er det en fordel at fastholde og/eller forstærke.

En anden fordel er at mælken kommer mere jævnt og er derfor et godt alternativt til de babyer, der ikke er så gode til kopmadning. Fingerfeeding er også et godt alternativ til det babyer det bliver passive af kopmadning.

Ulemper ved fingerfeeding

Den største ulempe er at der er en dårlig hygiejne ved at barnet skal sutte på fingeren, der kan være svær at gøre (godt) ren.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!