KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Far og kejsersnit / partner og kejsersnit

For fødselsledsageren kan en kejsersnitsoplevelsen være meget forskellig. For nogle er det en dejlig, hyggelig og spændende oplevelse, mens det for andre er en ubehagelig oplevelse eller måske direkte chokerende. De kraftigste svære reaktioner ses ofte efter akut kejsersnit.

elektivt sectio
Far, mor og nyfødt ved kejsersnit.

Far/partner på operationsstuen

På operationsstuen er alt hvad der er blåt eller grønt sterilt og må ikke røres. Personalet vil hjælpe dig. Der er altid en god stemning på operationsstuen, og alle ved, hvad de skal gøre.

Når rygbedøvelsen anlægges, er det forskelligt fra hospital til hospital, hvor du som ledsager placeres, men lige så snart bedøvelsen er lagt, vil du få plads ved din partners ansigt. Der vil blive opsat et blå/grønt stykke papir, som du kan “gemme” dig bag, hvis du vil være sikker på ikke at se noget. Her vil anæstesisygeplejersken også sidde. Hun vil forklare jer, hvad der sker, og hvad der kommer til at ske. Hvis du gerne vil, kan du måske få lov til at se hen over det blå/grønne klæde, når din baby forløses.

Når din baby er forløst, vil han eller hun blive givet til jordemoderen. De fleste steder tager jordemoderen jeres baby med ud i et andet rum og tjekker, at alt er som det skal være og svøber jeres baby varme tæpper. De fleste steder har du som far mulighed for at komme med. Du kan også vælge at blive ved din partner, hvis hun har brug for det, eller du tænker, at det er bedst for dig at blive der.

Bagefter vil jeres nyfødte baby komme tilbage på operationsstuen og ligge hos mor – som på billedet – hvor man kan ane fødselslægen bag det blå klæde.

Far/partneren ved akut kejsersnit i fuld bedøvelse

Ved akut kejsersnit i fuld bedøvelse vil du som far/partner/fødselsledsager måske opleve at blive “efterladt” på fødestuen, mens alle andre løber afsted mod operationsgangen.

Der kan gå helt op til en time, før man får svar på, hvordan det er gået, og før man kan se barnet for første gang. Selvom det hele ender godt, oplever de fleste partnere, at en sådan oplevelse kan sætte sig i systemet. Forskrækkelsen ved at fødslen tog en uplanlagt drejning.

Far/partner efter kejsersnit

Som partner efter kejsersnit vil du ofte have mulighed for at få en god, tidlig kontakt med din baby, fordi kejsersnittet gør, at din partner ikke kan løfte jeres baby, ikke kan stå ved puslebordet m.m. de første dage efter kejsersnittet. Ofte er det også partneren, der har fået den første øjenkontakt med barnet, og det skaber en god samhørighed.

Du vil også opleve, at der er mere brug for dig derhjemme til det praktiske, fordi din kvinde ikke må løfte andet end baby.

Mange partnere oplever efter kejsersnit at komme lidt foran helt fra start. Det kan være rart som far/med-mor, men kan også være meget frustrerende for moderen, da det jo ofte er hende, der skal kunne klare alting omkring barnet, når du er tilbage på arbejdet igen.

Andre artikler om fødslen

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!