fbpx

ESA-metoden

– sikrer dig (og din baby) en Effektiv, Smertefri Amning

ESA-metoden er udviklet af Baby Instituttet og er den metode, vores jordemødre anvender ved al undervisning i amning. Fordi den virker! ESA-metoden er universel og kan bruges af alle ammende kvinder – uanset din bryststørrelse og type af brystvorte.

ESA står for Effektiv Smertefri Amning;

  • Effektiv fordi brystet startes effektivt op til mælkeproduktion. Og effektiv, fordi din baby med metoden tømmer brystet effektivt, hvilket giver let adgang til en masse mælk for din baby – også den fede mættende mælk. Og effektiv fordi du på den måde får en optimal tømning af mælkekirtlerne. Derved forebygger du brystbetændelse og opnår en optimal mængde af nyproduceret mælk til din babys næste måltid.
  • Smertefri fordi metoden gør det smertefrit for dig at amme din baby – også helt fra starten af amningen. Med ESA-metoden undgår du at få sår og revner på brystvorten og du undgår at udvikle Reynauds Syndrom.

Så en velfungerende, effektiv og smertefri amning er netop hvad du får, hvis du bruger ESA-metoden, når du ammer din baby.

ESA-metoden kan læres af alle

Ud over at ESA-metoden er universel og kan bruges af alle ammende kvinder – uanset din bryststørrelse og brystvortetype, så er den også nem at lære!

Det er selvfølgelig optimalt, at du ammer med ESA-metoden helt fra starten af dit ammeforløb for helt at undgå at få problemer med amningen. Men hvis du allerede er kommet skævt fra start, så kan du og din baby, med ESA-metoden, komme tilbage på det rette spor igen.

Selv hvis du indtil nu, har ammet i smerte eller med sår på brystvorterne – eller din baby har spist med en teknik, som har medført for lille mælkeproduktion eller utilstrækkelig vægtøgning, kan du med ESA-metoden ændre den situtation du og din baby er havnet i nu – og det dårlige spisemønster, der er ved at etablere sig.

Mor (og nyfødt baby) lærer ESA ammemetoden på barselsophold.

ESA-metoden består af 7 konkrete trin

ESA-metoden består af 7 helt konkrete trin, som du skal bruge, når du lægger din baby til brystet.

De 7 trin er:

  • ESA teknik 1. Den korrekte placering af din babys krop
  • ESA teknik 2. Den korrekte placering af din babys hoved
  • ESA teknik 3. Den korrekte placering af din babys mund
  • ESA teknik 4. Den korrekte placering af brystvorten
  • ESA teknik 5. Evaluering af din baby ved brystet
  • ESA teknik 6. Vurdering af om din baby får nok mælk ved brystet  – og hvor meget
  • ESA teknik 7. Hvordan du tager din baby korrekt fra brystet

ESA-metoden indeholder lette håndgreb, der sikrer dig både en smertefri amning og effektiv tømning af brystet.

Vi kan lære dig – og din baby – ESA-metoden

Du kan lære metoden på flere forskellige måde læse dig til den (og se billeder), med vores online video amme-kursus, på timebasis hvor du og din baby kommer til os (Lyngby Hovedgade eller Århus) eller på døgnbasis på vores barselshotel (Skovbrynet i Lyngby).

Du kan læse mere her;

Rigtig god amning til dig – og din baby

Jordemødrene på Baby Instituttet