KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Energidrik og gravid

Energidrikke er tilsat syntetisk fremstillet koffein – som cola, bare i væsentlige større mængder, hvilket er grunden til den opkvikkende effekt.

I Danmark er der et mærkningskrav om, at drikkevarer, der er tilsat mere end 150 milligram koffein pr. liter, skal mærkes med: “Højt koffeinindhold”. Bør ikke indtages af børn eller gravide eller ammende kvinder. Dette gælder for energidrikke, men også for en stærk kop kaffe.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man som gravid ikke indtager mere end 200-300 milligram koffein pr. dag. De norske sundhedsmyndigheders anbefaling er, at gravide indtager under 100 milligram koffein pr. dag og helst så lidt som muligt.

Hvor meget koffein er der i en energidrik?

Energidrik - hvad med det, når man her gravid?

En energidrik har cirka 320 milligram koffein pr. liter. Det vil sige, at en dåse med 250 ml. indeholder 80 milligram koffein. En kop kaffe indeholder til sammenligning mellem 50 og 150 milligram koffein.

Hvad er risikoen ved at få for meget koffein som gravid?

Flere undersøgelser har vist, at koffein i mængder over 100 milligram pr. dag kan give en øget risiko for:

  • Abort før uge 12 (over 200 milligram koffein pr. dag)
  • for lille fostervægt ved fødslen (over 100 milligram koffein pr. dag)

Vær opmærksom på, at der også er koffein i kaffe, cola, te (sort og grøn) og chokolade.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!