fbpx

Blog

Min Baby - 1 måned til 1 år / Tanker om at være forælder

En far kan meget mere end at skifte lortebleer

Far kan meget mere end at skifte ble, her holder han baby tæt ind til sig i sine arme

Far kan meget mere end at skifte ble, her holder han baby tæt ind til sig i sine arme

Når der er to omsorgspersoner, er to til at kunne tage sig af, holde øje med og elske barnet. Når man er to, er der også to til at dele det nye liv (og de hårde tider), hvilket øger sandsynligheden for at klare sige igennem uden at brænde sammen, få en depression eller løbe skrigende bort.

Enlige omsorgspersoner står jo dybest set alene med opgaven og er meget mere på. De kan derfor drage fordel af at få hjælp til praktiske opgaver og selv modtage omsorg fra deres netværk.

To omsorgspersoner er også to barnet skal forholde sig til. Det kan en baby sagtens rumme – helt fra fødslen. Faktisk beriger det et barns liv. Barnet lærer, at mennesker er forskellige, at mennesker kan reagere forskelligt og at tingene kan gøres forskelligt. Vigtig lærdom, der beriger dit barns liv og gør dit barn i stand til at klare sig senere i livet – udenfor hjemmets fire vægge.

Far og på banen helt fra starten

Der er ingen tvivl om, at fædre har stor glæde af at komme på banen helt fra starten – og det samme har barnet. Og der er ingen tvivl om, at den far, der ønsker at være deltagende og passioneret, kan løfte opgaven som forældre lige så godt som den mor, der ønsker at være deltagende og passioneret.

Men for at kunne komme på banen som far – på den fede måde – og ikke kun som den, der skifter lortebleer, går tur med barnevognen og tager tjansen med en urolig og grædende baby på armen efter arbejde, så er det afgørende, at alt det fundamentale fungerer – og jo bedre det fungerer, jo mere sjov og ballade vil du kunne have med din baby helt fra fødslen – og som familie.

Din babys fundament skal fungere

Det fundamentale for en baby er, at alle de basale fysiologiske processer i kroppen fungerer: at maden fungerer, at søvnen fungerer, at din baby kan bøvse, prutte og lave afføring, når der er brug for det. Lyder det simpelt – og tror du det kommer af sig selv, så tag en hurtig søgning på nettet og revurdér situationen.

Er det noget enhver baby kan lære?, så er svaret JA.

Mangler du viden og redskaber til at få styr på de basale fysiologiske processer og/eller til at skabe en velfungerende hverdag derhjemme, så står vi til rådighed med vores erfaring.

Kunsten er nemlig, hvordan du lærer lige netop din unikke baby alt det mest basale, det der gør hverdagen velfungerende, så du (og din partner) kan komme på banen med overskud – og gøre alle de hyggelige og sjove ting du drømmer om sammen med dit barn.

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.