Genåbningssalg få 20 % rabat med koden "HURRA20" i WEBSHOPPEN =>

DET ESSENTIELLE
GRAVIDITETS FORLØB

EN ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET MED LANGT FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL

Til 0 kr får du

Vi følger dig helt tæt igennem din graviditet og de første 100 dage af din babys liv – herefter ikker så hyppigt. Få daglige guldkorn i din indbakke om graviditeten, din babys udvikling i livmoderen og efter det udenfor livmoderen,  bliv klogere på babyudstyr og vejledning til brug mm. Derudover får du en unik adgang til gode rabatter og du løbende adgang til guides og indhold der følger din graviditet, din baby og barsel. Kort sagt undgå at gå glip af noget (vigtigt). 

Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Fodsel

Efterveer

Efterveer er veer, der trækker livmoderen sammen efter fødslen, så det ikke bløder for meget fra det sted i livmoderen, hvor moderkagen har siddet.

Efterveerne gør også, at livmoderen trækker sig sammen, og som dagene går, bliver samme størrelse som før graviditeten. Livmoderen går til navlen lige efter fødslen og skal tilbage i sin normale størrelse under skambenet. Som tommelfingerregel siger man, at livmoderen falder 1 cm i døgnet.

Efterveer

Hvordan mærkes efterveer

Som tommelfingerregel siger man, at jo flere børn man har født, jo mere mærker man til efterveerne. Hvis du er førstegangsfødende og har født meget hurtigt kan du dog også være plaget af efterveer.

  • Nogle mærker slet ikke til efterveerne
  • Nogle mærker efterveerne i forbindelse med amningen
  • Enkelte er voldsomt plaget af efterveer og efterveerne bliver blot endnu værre i forbindelse med amningen

Smerten er som kraftig menstautionssmerte eller som jag i underlivet. Enkelte har dog så smertefulde efterveer i de første dage efter fødslen, at det minder mere om småveer.

Når livmoderen har trukket sig mere sammen vil efterveerne aftage væsentligt og smerten forsvinde.

Hvilken smertestillende medicin kan jeg tage mod efterveer?

Du kan tage panodil mod efterveer.

Hvis du har meget kraftige efterveer vil panodil ikke kunne hjælpe dig, i så fald bør du kontakte personalet på hospitalet og høre hvad de har af tabletter, der kan hjælpe dig gennem de første dages efterveer.

Hvad jeg selv kan gøre ved efterveer

Hvile og søvn virker smertelindrende. Hav nogle omkring dig, som kan komme og lege eller gå tur med evt. andre søskende.

En varmepude kan gøre store underværker mod efterveer.

Det mindsker også efterveerne af tømme blæren hyppigt – altså tisse ofte, da en flydt blære vil irritere livmoderen og gøre at den trække sig endnu mere kraftfuldt sammen.

Andre artikler om fødsel og kejsersnit

Andre artikler, der kunne have interesse