KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Early feeding – ekstra mad til nyfødte

Early feeding er betegnelsen for ekstra mad. Supplering med mælk til nyfødte inden mælken er løbet til i brysterne, gives ofte hver 3 time.

Early feeding gives kort tid efter fødslen, for at holde barnets blodsukker på et normalt godt niveau (altså for at forebygge blodsukkerfald) og frem til at brysterne kan levere nok mad til at holde barnet blodsukker oppe. Ofte så længe der også måles der blodsukker eller indtil mælken er løbet til, afhængigt af situationen.

Hvem får early feeding?

Early feeding gives til babyer, der ikke har tilstrækkeligt med sukker- og fedtdepoter ved fødslen til at kunne “vente på”, at mælken løber til i brysterne i tilstrækkelig mængde. Og til babyer, der har brugt flere af deres ressourcer end normalt under fødslen, og således ikke har råd til at vente på, at der er mælk i brysterne. Altså børn, der er i risiko for at få for lavt blodsukker eller der har for lavt blodsukker målt ved en blodsukkermåling. Det at skulle vente på mælken en er normal fysiologisk tilstand for en nyfødt, der gør at barnet her et forventet fysiologisk vægttab, men det er vigtigt at sikre sig at barnet ikke taber sig for meget i vægt, da et for stort vægttab er en kritisk tilstand for en nyfødt baby.

Baby der altid får tjekket deres blodsukker og/eller gives early feeding:

  • For tidlig fødte babyer
  • Fostervægt under 2500 gram
  • Overbårent barn / Dysmaturt barn 
  • Babyer af mødre med insulinkrævende sukkersyge.
  • Lav apgar score
  • Lav pH ved fødslen.

Hvad er early feeding?

Early feeding er tilskud af mælk – oftest modermælkserstatning, men det kan også være råmælk, hvis man har udmalket noget i graviditeten eller når man begynder at have det.

Hvordan giver man early feeding?

I de fleste tilfælde gives early feeding på kop, som kopmadning. Det kan også gives på sprøjte eller fingerfeeding. Grunden til ikke at vælge at give det på sutteflaske er for at give amningen de bedste betingelser.

Vil barnet ikke tage mængden af mad, er der brug for at der anlægges en sonde. Mælken løber gennem sonden i næsen og direkte ned i mavesækken på barnet. 

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!