KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Øl / Hvidtøl / juleøl & amning. Virker det mælkefremmende at drikke én øl?

Et velkendt ammeråd er at drikke en genstand (øl eller vin), da det skulle have en positiv effekt på mælkeproduktionen. Mit råd er: Gør det ikke! Det har nemlig ingen hold i virkeligheden, ligesom  alkohol og amning (babyer) ikke rigtigt hører sammen. Læs her mere om hvorfor?

Kan en øl hjælpe amningen på vej?

En undersøgelse fra 2001 viste, at mælkeproduktionen påvirkes negativt af alkoholindtagelse. Udover det viste undersøgelsen, at barnet sov mindre og var mere uroligt i timerne umiddelbart efter at have ligget ved brystet, når moderen havde fået alkohol. (Kilde: Mennella J 2001, Alcohol´s effect on Breastfeeding, Alcohol Research & Health, 230-4)

Også nedløbsrefleksen ser ud til at påvirkes af alkohol, som helt eller delvis blokerer for frigivelsen af oxytocin. Effekten på nedløbsrefleksen var dosisafhængig, det vil sige, jo mere alkohol, jo mindre oxytocin og jo dårligere blev mælken hjulpet på vej. (Kilde: Anderson PO, 1995, Alcohol and Breastfeeding. Journal of Human Lactation, 321-3)

Hvis man ser på de undersøgelser, der lige nu er på området, ser det ud til at det at drikke en øl for at hjælpe mælken på vej er et husråd uden hold i virkeligheden. Og faktisk også et dårligt råd. Og til trods for at der ikke er fundet evidens for det – faktisk det modsatte, er det at drikke en genstand for at få amningen på gled et husråd, der har overlevet generationer.

Hvorfor du måske slet ikke bør drikke alkohol

Men hvad hvis man er meget stresset og anspændt (hvad man let kan være som nybagt mor), vil én enkelt genstand (efter en lang graviditet, hvor man ikke har rørt alkohol) kunne gøre – en lidt snalret og slappe lidt mere af omkring det hele og slippe mælken? Her er hvorfor du ikke skal forsøge dig med det, hvis du har problemer med amningen?

Den mængde alkohol du har i blodet, vil din baby også få i mælken. Din baby vil, til forskel fra dig, være umoden. Især leveren, der skal omsætte og nedbryde alkoholen vil være umoden. Eksempelvis vil din baby bruge dobbelt så lang tid på at omsætte og udskille alkohol (og meget, meget dårligere kunne tåle alkohol end du, fordi han eller hun jo er meget lille). Hvilket også vil betyde, at din baby og din babys lever sættes på unødigt svært arbejde, og at din baby vil være påvirket dobbelt så lang tid af den alkohol, du indtager end du selv. Leveren er først helt “normalt fungerende”, når barnet er omkring 3 måneder.

Desuden kan ethvert rusmiddel også i værste fald føre til, at nyfødte bliver sløve/døsige og være medvirkende til vuggedød. Alkohol som løsning på ammeproblemer er derfor helt gak.

Søger du hjælp og sparring? Måske du har problemer med mælkeproduktionen eller andre ammeproblemer. Det kan gå praktisk til værks her;

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have din interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Bogpakke til dig

BOGPAKKE 499

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!