KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Danske retningslinjer for ammeetablering

Her finder du de danske retningslinjer (handlingsanvisninger) for etablering af amning efter fødslen af et rask barn født til tiden.

Det 5 anbefalinger til fagpersonale går som følgende:

  1. Det anbefales på det kraftigste at give mor og barn mulighed for uforstyrret hud-mod-hud kontakt i forlængelse af fødslen, indtil barnet har suttet på brystet første gang eller er faldet i søvn. Dette gælder efter såvel vaginal fødsel som efter kejsersnit.
  2. Det er god praksis at anbefale forældre, at barnet lige fra fødslen ammes efter behov med fri adgang til brystet. Gerne 8 gange i døgnet eller mere fra dag 2.
  3. Det er god praksis at inddrage moderens oplevelse af amning (her må menes om det gør ondt, hvad det ikke skal gøre, Babyinstituttet) på lige fod med sundhedspersonalets observationer, når sundhedspersonalet vejleder i effektiv sutte- og ammeteknik.
  4. Det er god praksis, at sundhedspersonalet først identificerer den mulige årsag og dernæst tilbyder vejledning i effektiv sutte- og ammeteknik (se fokuseret spørgsmål 3), når mødre har tidlige ammeproblemer, hvor barnet har svært ved at få fat på brystet. Der er ikke en god praksis som førstevalg at introducere suttebrikker/ammebrikker til mødre, hvor barnet har svært ved at få fat om brystet.
  5. Det anbefales på det kraftigste, at faderen inddrages i ammevejledningen.

ammeetablering efter fødslen

Retningslinjerne er udarbejdet til fagpersoner af

I tæt samarbejde med;

Arbejdsgruppen har under udarbejdelsen af den kliniske retningslinje systematisk fulgt GRADE metoden, som beskrevet af Sundhedsstyrelsen. GRADE – står for Grading of Recommendations Assessment, Development and Evaluation). Det er et internationalt brugt systematisk og transparent system til at vurdere kvaliteten af evidens og til at give anbefalinger.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have din interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Bogpakke til dig

BOGPAKKE 499

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!