Jeg har fået mange råd under mine graviditeter (måske fordi jeg har haft 3 af dem). Nogle har været gode og brugbare. Mange ikke. Jeg har samlet de dårligste råd, jeg fik, mens jeg ventede mig.

Du skal kun tænke på din baby – glemt alt andet

Velment, men stadig et dårlig råd. Selvfølgelig skal jeg ikke kun tænke på min baby. Jeg bliver også nødt til at komme i bad, lave mad og tage tøj på. Og så er det okay, at andre ting også fylder. Både mens man er gravid og under ens barsel.

Det hele behøver ikke kun gå op i baby efter min mening (men må det selvfølgelig gerne). Så når jeg har hørt det råd, har jeg blot nikket, og tænkt at det ikke kommer til at ske. Jeg har brug for også at være MIG.

Sov mens du kan

Et råd mange gravide får. Især førstegangsfødende. Der er 2 ting i det, som andre måske ikke forstår (eller husker).

Faktum er at jeg, før jeg blev gravid, ikke vidste hvad det ville sige at sove dårligt. Eller at få afbrudt min søvn. Jeg ved, hvad I mener nu. Man burde være mere taknemmelig for, at man ikke blev vækket 4 gange eller mere om natten af en sulten, skrigende baby (men bare for at skulle tisse, eller vende sig i sengen, eller fordi man har det for varmt).

Man burde heller ikke undervurdere, hvor vigtig søvn er. Men det ved man jo ikke, før man den. Så det er svært at nyde det! Eller hvad siger du?

Vent med at sætte dig fast på et navn, til du har set din baby

Okay! Hvis jeg havde lyttet til de råd, havde mine børn heddet blå smølf, fedthoved og fugleunge. I hvert fald hvis man skulle tage udgangspunkt hvordan de så ud da de kom ud. For hvordan ser man ud, når man hedder Mila?

Og må jeg ikke selv bestemme, hvad jeg vil kalde mine børn?

Og om jeg vil navngive dem, inden de bliver født?

Bag en masse pølsehorn til din fødsel

Min veninde havde sådan en craving til pølsehorn under hendes fødsel. Og var så ærgerlig over, at hun ingen pølsehorn havde. Da jeg spurgte hende, om hun kunne anbefale noget, jeg skulle huske at tage med til fødslen, var pølsehorn hendes svar.

Så ja, jeg bagte 20 pølsehorn til min fødsel. OG jeg havde SLET IKKE LYST TIL PØLSEHORN. Jeg ville bare have min baby UUUD! Så drop bare de pølsehorn!

Når din baby er født, så skal du… og du må ikke…

Folk har en masse holdninger til, hvordan du skal opdrage og passe dit barn. Ikke giv dit barn sut, giv dit barn sut. Du skal vække dit barn, du må ikke vække dit barn. Lad dit barn skrige lidt, det lærer de noget af, dit barn må endelig ikke skrige.

For mig var det mere stressende end at være uvidende og lære MIT barn at kende og derefter prøve mig frem. Det er super fedt at få råd, når de virker. Men de fleste gør ikke fordi din situation er anderledes, eller tiden er anderledes, eller du eller dit barn er forskellig fra den der giver rådet.

Den første tid er bare svær og fyldt med spørgsmål.