KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

COVID-19 Vaccine

Sundhedsstyrelsen anbefaler gravide (og ammende) at blive vaccineret mod COVID-19, idet vaccinen beskytter både mod at blive smittet, men også mod et alvorligt sygdomsforløb, hvis man alligevel bliver smittet.

Covid 19 vaccine til gravide

Der er på nuværende tidspunkt godkendt to vacciner til gravide.

Hvis du er gravid, kan du blive vaccineret i dit 2. eller 3. trimester af graviditeten. Man anbefaler ikke vaccine i 1. trimester, hvor man generelt er tilbageholdende med medicin, da det er på dette tidspunkt, at fosterorganerne dannes.

Formålet med Covid 19 vaccine

Vaccinen ser også ud til at kunne beskytte barnet i maven, idet de antistoffer, man danner ved vaccinen, overføres til barnet i livmoderen gennem moderkagen.

Covid 19 vaccine & risikoen for barnet

Der er ikke noget, der tyder på, at selve vaccinen bliver overført til barnet gennem moderkagen, og der ses heller ikke øget risiko for hverken mor eller barn af vaccinen.

Bivirkninger ved Covid 19 vaccine

Man kan som gravid opleve samme bivirkninger ved vaccinen som alle andre. Bivirkningerne er oftest milde og varer kun få dage.

Almindelige bivirkninger er:

  • Træthed
  • Hovedpine
  • Feber

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!