KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Hævede brystvorter hos nyfødt & heksemælk

Det er normalt, at brystvorterne hæver op hos nyfødte. Det kommer af de kvindelige hormoner, der er i modermælken, især i råmælken. Hævelsen ses både hos drenge og piger.

På billedet kan du se, hvordan “normalt” hævede brystvorter ser ud, men brystvorterne hos din nyfødte baby kan sagtens være mere hævede. Af og til kan de også være ømme – og eventuelt også lidt røde.

Hævede brystvorter hos nyfødt baby

Heksemælk

Det er også normalt – dog ikke så hyppigt – at der kan løbe mælkelignende væske fra de hævede brystvorter. Denne væske kaldes heksemælk, og kan forekomme både hos drenge og piger. Årsagen er ligeledes de kvindelige hormoner, der kommer fra moderen.

Der skal ikke gøres noget, det går over igen af sig selv. Ekstremt sjældent (som i nærmest aldrig) kan der komme betændelse i den lille brystvorte, der vil behandles mod infektion. I så fald vil brystvorten være både hævet, rød og øm.

Hvad jeg selv kan gøre for min nyfødte

Det er helt normalt med hævede brystvorter hos nyfødte og bryster, der lækker med en lille smule sekret. Der er ikke noget du skal gøre, begge dele går væk af sig selv. Vær opmærksom på, at din baby godt kan være lidt øm på de hævede brystvorter.

Andre artikler om nyfødte

Andre artikler, der kunne have din interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!