KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Brystvarmere, varme bryster gør en kæmpe forskel for amningen

Det er koldt udenfor? Eller også er det ikke, varme bryster når du ammer er ALTID en stor fordel. Det er faktisk vigtigere, end man lige kan forestille sig, og her kommer hvorfor. Samt hvorfor brystvarmere er et absolut “must have”, når du ammer – både når det er koldt, men faktisk også om sommeren.

Varme bryster giver mere flydende mælk

Når du ammer, har du mælk i brysterne. Mælk som skal kunne strømme ud af mælkekirtlerne og gennem mælkegangene videre ind i din babys mund for til sidst at lande i din babys mavesæk.

Modermælk består af ca 4,5% fedt. Mælkefedt stivner, når det køles ned. Du kender det godt. Forskellen på smør, der er taget direkte ud af køleskabet og smør, der har stået en halv time i solen. Når smør opbevares varmt, bliver det langt mere blødt og flydende, end når det opbevares koldt. Og det er præcis, hvad du skal gøre med din mælk i dine bryster. Holde det varmt.

Din krop er selvfølgelig ikke så kold som et køleskab, så mælkefedtet stivner ikke ligesom smør. MEN en stor del af mælkegangene befinder sig ret tæt på huden og konsistensen af den mælk, der løber i disse mælkegange er derfor påvirket af, om dine bryster holdes varme eller ej. Hvis dine bryster bliver kolde, er der også større risiko for, at der kommer fedtklumper i mælken, der kan blokere en mælkegang og forårsage mælkeknuder og i værste fald give dig (moderen) brystbetændelse.

Når du holder dine bryster varme, holder du din mælk maksimalt flydende. Du forebygger altså effektivt både mælkeknuder og brystbetændelse. Og så gør du det så let som muligt for din baby at få masser af den fede mælk i mavesækken. Du optimerer tømningen af dine mælkekirtler og fremmer dermed også mælkeproduktionen. Det er ligefrem en “win win win win-situation”.

Så du kan nok forstå, at vi er vilde med varme på brysterne. Hvordan du holder brysterne varme er ikke så vigtigt. På babyinstituttet bruger vi brystvarmere.

Brystvarmere i naturfarve under sort ammebh

Varme udvider mælkegangene

Alting udvider sig i varme og trækker sig sammen i kulde. Is fylder mindre end vand og kold luft mindre end varm. Det samme gælder inde i kroppen. Det er derfor, at man ofte kan opleve, at hænder og fødder hæver på en varm sommerdag.

Og i brysterne påvirkes både blodkar og mælkegange af varme og kulde. Varme gør, at blodkar og mælkegange i brysterne udvider sig. Diameteren øges og dermed lettes passagen af mælken, der skal gennem kanalsystemet for at komme ud til din baby – og gøre gavn. Det er det varme bryster og brystvarmere hjælper dig med.

Varme bryster og råmælk

De første dage efter du har født, har du råmælk i brysterne. Råmælken findes i en mindre mængde og den kan være sej og tyktflydende i konsistensen.

Derfor er varme bryster virkelig en utrolig vigtig ting (også) i råmælks-fasen. At have varme bryster kan gøre en kæmpe forskel for, hvor meget råmælk, din baby har adgang til. Og dermed også have stor indflydelse på, at din baby ikke taber sig for meget efter fødslen. Men også på at dine bryster startes op til en god mælkeproduktion – ved at råmælken tømmes ud af mælkekirtlerne i hele brystet.

Brystvarmere er geniale!

Varmepuder er geniale til at varme brysterne op inden amningen. Men de færreste bryder sig om at gå rundt med varmepuder på brysterne hele tiden….

Derfor er et sæt brystvarmere i ren uld, i en størrelse der kan varme hele brystet op super smart. Brystvarmer skal dække HELE brystet; alt kirtelvævet og mælkegangene (fra side til side og fra top til bund) for at have maksimal effekt. Især fordi det ofte er helt ude i kanten, brysterne ikke tømmer sig så let.

Brystvarmerne findes i  4 størrelser og to farver:

Brystvarmere i begge farver, koksgrå og natur.

Brystvarmerne lægges omkring hele brystet inde i din ammeBh eller ammetop og kan anvendes døgnet rundt. Prøv dem eller en anden form for varme bryster. Du vil blive overrasket over hvad de kan gøre for dig og din amning – eller din baby vil blive overrasket over hvilken forskel det gør ved brystet.

Se her hvad Ditte, der lige er blevet mor til en lille sulten fyr, siger om brystvarmerne:

“Brystvarmerne er super dejlige og behagelige at have på. Brysterne holdes varme og er ammeklar hele tiden. Jeg anvender dem både dag og nat, da det føles som om de har en beroligende effekt på brystet”.

De fleste har ammeindlæg under brystvorterne, til at suge mælken.

Artikler om udstyr

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!