HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Brystvarmere, varme bryster gør en kæmpe forskel for amningen

Det er koldt udenfor? Eller også er det ikke, varme bryster når du ammer er ALTID relevant. Det er faktisk vigtigere, end man lige skulle forestille sig, og her kommer hvorfor – og hvorfor brystvarmere er et absolut “must have”, når du ammer – både nu hvor det er koldt, men faktisk også om sommeren.

Varme bryster giver mere flydende mælk

Når du ammer, har du mælk i brysterne. Mælk som skal kunne strømme ud af mælkekirtlerne og gennem mælkegangene videre ind i din babys mund for til sidst at ramme din babys mavesæk.

Modermælk består af ca 4,5% fedt. Mælkefedt stivner, når det køles ned. Du kender det godt. Forskellen på smør, som er taget direkte ud af køleskabet og smør, som har stået en halv time i solen. Når smør opbevares varmt, bliver det langt mere blødt og flydende, end når det opbevares koldt. Og det er præcis, hvad du skal gøre med din mælk i dine bryster.

Din krop er selvfølgelig ikke så kold som et køleskab, så mælkefedtet stivner ikke ligesom smør. MEN en stor del af mælkegangene befinder sig ret tæt på huden og konsistensen af den mælk, der løber i disse mælkegange er derfor påvirkelig af, om dine bryster holdes varme eller ej. Hvis dine bryster bliver kolde, er der større risiko for, at der kommer fedtklumper i mælken, som kan blokere en mælkegang og forårsage mælkeknuder og i værste fald give dig (moderen) brystbetændelse.

Når du holder dine bryster varme, holder du din mælk maksimalt flydende. Du forebygger altså effektivt både mælkeknuder og brystbetændelse. Og så gør du det så let som muligt for din baby at få masser af den fede mælk i mavesækken, du optimerer tømningen af dine mælkekirtler og fremmer dermed også mælkeproduktionen. Det er ligefrem en “win win win win-situation”.

Så du kan nok forstå, at vi er vilde med varme på brysterne.

Brystvarmere i naturfarve under sort ammebh

Varme udvider mælkegangene

Alting udvider sig i varme og trækker sig sammen i kulde. Is fylder mindre end vand og kold luft mindre end varm. Det samme gælder inde i kroppen. Det er derfor, at man ofte kan opleve, at hænder og fødder hæver på en varm sommerdag.

Og i brysterne påvirkes både blodkar og mælkegange af varme og kulde. Varme gør, at blodkar og mælkegange i brysterne udvider sig. Diameteren øges og dermed lettes passagen af mælken, der skal igennem et kanalsystem for at komme ud til din baby – og gøre gavn. Det er det varme bryster og brystvarmere hjælper dig med.

Varme bryster og råmælk

De første dage efter du har født, har du råmælk i brysterne. Råmælken findes i en mindre mængde end den blivende mælk, og den kan være sej og tyktflydende i konsistensen.

Derfor er varme bryster virkelig en utrolig vigtig ting (også) i råmælks-fasen. At have varme bryster kan gøre en kæmpe forskel på, hvor meget råmælk, din baby har adgang til. Og dermed også have stor indflydelse på, at din baby ikke taber sig for meget efter fødslen og også på, at dine bryster effektivt startes op til en god mælkeproduktion – ved at råmælken effektivt tømmes ud af brysterne.

Brystvarmere er geniale!

Varmepuder er geniale til at varme bryster op inden amningen. Men de færreste bryder sig nok om at gå rundt med varmepuder på brysterne hele tiden…. Derfor er et sæt brystvarmere i ren uld, og i en størrelse som kan varme hele brystet op, helt genialt. På Babyinstituttet har vi længe savnet et produkt, som kunne leve op til både titlen og funktionen som ægte brystvarmer!

Der findes et hav af ammeindlæg af uld, nogle større end andre, men fælles for alle er, at de primært dækker selve brystvorten – medmindre det drejer dig om et meget lille bryst (som er atypisk at have, når brysterne er mælkefyldte!). Og en ægte brystvarmer skal dække HELE brystet og alt kirtelvæv og mælkegange – fra side til side og fra top til bund – for at have maksimal effekt. Især fordi det ofte er helt ude i kanten, at de virkelige problemer opstår – og ikke inde ved brystvorten.

Så nu er vi gået “all in” og har fået produceret vores helt egen brystvarmere i samarbejde med firmaet Joha. Brystvarmerne er produceret i 100% uld, og de er superbløde. De fåes i 4 størrelser fra smal til x-large og i to farver; natur (kan købes her ⇒) og koksgrå (kan købes her ⇒).

Du kan se dem her (alle 4 størrelser og begge farver):

Brystvarmere i begge farver, koksgrå og natur.

Brystvarmerne lægges omkring hele brystet inde i din ammeBh eller ammetop og de kan med kæmpe fordel anvendes døgnet rundt. Prøv dem, du vil blive overrasket over hvad de kan gøre for dig og din amning – eller din baby vil blive overrasket over hvilken forskel det gør ved brystet.

Se her hvad Ditte, der lige er blevet mor til en lille sulten fyr, siger om brystvarmerne:

“Brystvarmerne er super dejlige og behagelige at have på. Brysterne holdes varme og er ammeklar hele tiden. Jeg anvender dem både dag og nat, da det føles som om de har en beroligende effekt på brystet”.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!