KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Brystformindskelse / brystreducering & amning

Brystreducering og amning er i langt de fleste tilfælde muligt at forene. De brystreduceringer, der laves i dag, er ofte yderst nænsomt udført, således at mælkegange og mælkekirtler er uberørte eller næsten uberørte.

Hvis brystet er blevet opereret mindre i størrelse, og brystvorten ikke er flyttet, er det et mindre indgreb end hvis brystvorten er flyttet.

Hvis brystvorten er flyttet, er der større risiko for, at mælkegangene fra mælkekirtlerne til brystvorten er blevet skadet i forbindelse med indgrebet.

Brystreduktion - fra operationen

Hvilke udfordringer er der ved brystreducering

Ved brystreducering, især hvor brystvorten er flyttet, vil der være en øget risiko for mælkeknuder fra mælkeproducerende områder, der ikke har en udgangskanal. Derudover vil der, hvis for mange mælkekirtler ikke er forbundet med brystvorten, være en risiko for ikke at have mælk nok til at kunne fuldamme i hele ammeperioden og en øget risiko for mælkeknuder og  brystbetændelse.

For lidt mælk skyldes dog langt oftere barnets teknik ved brystet end brystreduceringen, det er i hvert fald her du skal starte, hvis du har problemer med mælkeproduktionen.

Når man fjerner fedtkirtler fra brystet og gør brystet mindre, vil mælkegangene være lige så lange som før, men have mindre plads at ligge på. De ligger derfor ofte mere ”sammenviklet” efter brystreduktion. Det gør at barnets sug ind i dine bryster mindre end det faktisk er, på samme måde som med ammebrikker, og vil gøre det sværere for din baby at få mælken ud og måske din baby også skal arbejde mere for det (det er i hvert fald noget du skal være opmærksom på). De lange sammenviklede mælkegange skaber ofte et forsinket nedløb, du så må tage højde for.

Hvad jeg selv kan gøre for min amning

Hvis du er brystreduceret, bør du være særlig opmærksom på, at amningen er velfungerende – især i opstartsperioden, hvor brystet skal vise “om det kan”. Du skal være særlig opmærksom og sikker på, at der er den mælk, din baby har brug for OG at din baby kan “trække” mælken ud at brysterne. En nyfødt baby kan nemlig godt lægge sig til at sove, fordi han eller hun er for udmattet til at fortsætte med at sutte ved brystet. Som forældre kan man let tænke at barnet falder i søvn af mæthed.

Du skal være særlig opmærksom på at din baby ikke taber sig for meget i starten og derefter at din baby tager passende på i vægt = følger sin vægtkurve. Det sikreste vil være at få hjælp og støtte til at etablere amningen og mælkeproduktionen efter fødslen. Tal med din konsultationsjordemoder om, hvad muligheder du har.

Ønsker du hjælp til din amning, kan du;

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have din interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Bogpakke til dig

BOGPAKKE 499

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!