Brystforstørrelse / brystimplantater og amningen

Brystforstørrelse og amning er i langt de fleste tilfælde muligt, fordi de brystimplantater, der indlægges i dag, ofte er så nænsomt lagt ind, at mælkegangene og mælkekirtlerne i brystet er uberørte. Det kræver dog ofte en særlig indsats at få amningen til at lykkes efter en brystforstørrelse.

Brystimplantater før de bliver lagt ind i brystet

Hvilke udfordringer er der ved brystimplantater?

Brystimplantater (alt efter hvordan de er indlagt) gør, at den streng, der går fra brystvorten og ind i brystet, bliver kort i forhold til brystets størrelse – grundet implantatet. Det kan gøre det svært for din baby at få fat om brystvorten (svøbe) og holde undertrykket. To afgørende ting for at få mad nok ved brystet.

En anden udfordring ved brystforstørrelse og amning kommer af det øgede tryk, der kan være på mælkegangene og mælkekirtlerne fra brystimplantatet. Brystimplanteterne kan gøre det svært for mælkekirtlerne at fylde sig med mælk og for mælken at løbe ud af brystet – men oftest er det ikke tilfældet.

For lidt mælk skyldes langt oftere en dårlig teknik ved brystet end brystforstørrelsen.

Hvad jeg selv kan gøre for min amning

Hvis du har brystimplantater, bør du være særlig opmærksom på, at amningen er velfungerende – især i opstartsperioden, hvor brystet skal bevise sig. Det sikreste vil være at få kompetent hjælp til at etablere amningen og mælkeproduktionen.

Vi har stor erfaring med kvinder der har fået brystforstørrelse og kan på timebasis og døgnbasis guide dig uden om de faldgrupper, der er ved amning efter brystforstørrelsen. Vi kan sikre dig, at intet vigtigt overses, til brystet har bevist sig, og amningen er velfungerende, så du ikke bliver snydt for at kunne amme din baby.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. I 2009 startede hun og Charlotte Utzon Det Private Barselshotel i Gentofte og i 2013 Baby Instituttet. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.