HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Bruger brystet som sut / baby vil ligge ved brystet hele tiden

Når brystet bruges som sut, ligger din baby ved brystet og sutter med en teknik, der IKKE giver mælk – eller kun et par mundfuld mælk hist og pist. Når din baby bruger brystet som sut, kan du høre det på fraværet af synkelyde eller ved, at der kun er enkelte synk ind imellem.

Når brystet bruges til at sutte på (og ikke at spise ved), så ligger din baby “bare at hygger”, hvilket egentlig er fint, hvis både du og din baby trives med det. Hvis amningen og søvnen fungerer optimalt, og du nyder “suttestunderne” med din baby, der ofte står på lige efter din baby har spist ved brystet og på vej ind i søvnen.

Kvinder der ammer. Bruger din baby brystet som sut? Hænger i brystet hele tiden?

Der er stor forskel på babyers suttebehov.

De babyer, der har et stort suttebehov, vil have lyst til at sutte mere, end hvad der bliver dækket ved amningen (hvor barnet sutter for at spise). Hvor babyer, der har et lille suttebehov vil få det dækket i forbindelse med at spise. Suttebehovet kan også være påvirket af, hvor tilpas barnet er i sin krop, fordi det vil hjælpe at sutte, hvis man er utilpas eller har ondt.

Vær opmærksom på, at hvis du har en baby med et stort suttebehov, og du ikke synes, din baby skal have sut, eller din baby ikke vil have sut, vil du skulle lægge en del bryst til. Og endnu mere ved udviklingsspring og når din baby er træt eller utilpas. Det kan med andre ord godt gå hen og blive anstrengende, men hvor anstrengende vil selvfølgelig afhænge meget af din baby og din babys suttebehov. Og om din baby også kan finde ro, trøst og søvn på andre måder end ved at sutte.

Bruge brystet som sut for at kompensere

Hvis din baby ofte ligger længe ved brystet og bare sutter uden rigtigt at spise (have synk), skal du ALTID være særlig opmærksom. Det kan nemlig være et tegn på, at der er noget ved amningen, der ikke fungerer optimalt.

Det kan være:

Hvis din baby bruger brystet som sut, kan det også være tegn på, at der er noget med vågentiden eller søvnen, der ikke fungerer optimalt. Det er ikke normalt (eller optimalt) for en baby at skulle have brystet i munden størstedelen af døgnet for at være tilfreds eller for at kunne falde i søvn eller blive i søvnen.

Spørg dig selv: Ligger min baby og “hygger”, eller ligger min baby og sutter for at kompensere for noget andet?

Det kan (ofte) ses ved at;

  • Baby er for træt til spise rigtigt og halvsover i stedet ved brystet. Kan skyldes, at amningen er uoverskuelig; fordi teknikken ikke er god, eller fordi mængden af mælk er for lille eller noget andet, der skal løses.
  • Din baby har ikke lært at falde i søvn uden bryst. Bruger brystet som adgang til søvn.
  • Din baby har ondt, ubehag eller kan ikke finde ro og bruger brystet som smertelindring.

Hvad jeg selv kan gøre, hvis baby bruger brystet som sut?

Synes du, din baby ligger for meget og bare sutter ved brystet, så sig fra. Det er selvfølgelig vigtigt, at din baby får sin mad, men brystet behøver ikke at blive brugt som sut. Det er ikke nødvendigt for din baby ,og det behov kan fint dækkes af en almindelig sut. Og din baby kan få masser af nærhed, omsorg og kærlighed uden at have dit bryst i munden.

Hvis du tænker, din baby kompenserer ved brystet, har din baby brug for hjælp. Det vil sige, at der findes en løsning på den bagvedliggenede grund til, at din baby gør det. Måske din baby har ondt, og du kan gøre noget for, at han eller hun får det bedre. Hvis det er amningen, er det her, du skal tage fast. Er din baby ikke særlig gammel og har rigtig meget brug for at ligge ved brystet, kan du næsten være sikker på, at der er noget med amningen, der ikke fungerer optimalt.

Ønsker du hjælp af os:

Hvis din baby bruger brystet som sut for at falde i søvn – og måske også for at blive i søvnen, så er det søvnen, du skal have mere styr på – men det kan også bare være amningen. Ønsker du vores hjælp til din babys søvn?

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!