Disana

Viser alle 2 resultater

Disana's logo på hvid baggrundDisana’s forhistorie.

Det hele startede helt tilbage i 1967, da to familier var på ferie i Italien og stødte på verdens måske første slå-om ble. Da de selv var i tekstil industrien, øjnede de hurtigt store muligheder i bleen, specielt fordi den amerikanske engangsble endnu ikke var kommet til Europa endnu.

Da de kom hjem til Tyskland igen, fandt de dog hurtigt ud af, at det var sværere at strikke slå-om bleerne på deres maskiner end først antaget, og defor søgte de nu med lys og lygte efter en specialist, der kunne finde ud af at strikke bleerne for dem.
Og de fandt ham. Hans navn var Dietrich Sautter, og han fandt en måde at strikke bleerne på efter flere test forsøg.

Dietrich og hans kone Imma så hurtigt et andet problem, der måtte løses. Indtil nu havde man kun haft plastikbukser at trække udover bleen, når man fx skulle ud på lange køreture, hvilket gav mange børn udslæt og rødme. Imma og Dietrich begyndte at lede efter en mere åndbar løsning og uld var svaret.
Heldigvis havde de lidt udenfor deres hjemby en kollega der lavede uldbukser, og da de begyndte et samarbejde, skulle det vise sig at slå-om bleen og de vandtætte og åndbare uldbukser blev et perfekt match.

Disana startede i garagen.

Et par år gik, hvor familien Sautter arbejdede for familien, der opdagede bleen i Italien, indtil Pamper kom til Tyskland i de tidlige 1970’ere. Forretningen var nødt til at lukke og Dietrich mistede sin eneste kune til strikbleen.

Og herfra startede garage-biks-historien for familien Sautter. Imma fandt på at lave deres eget mærke, der skulle hedde Disana, som stod for “Dieter and Imma Sautter Naturtextilien.” Det var også Imma der fandt på at buge organisk bomuld og uld, for at have et hudvenligt og pesticide frit produkt. De var nogle af de første i verden til at tænke i de baner.

Disana blev hurtigt et meget populært mærke blandt jordemødre og læger, som så ideen med de åndbare bleer, og spredte budskabet vidt og bredt. Som tiden gik blev babytæpper, soveposer og andre strikprodukter tilføjet til sortimentet. Og på trods af at de voksede og voksede, så forblev slå-om bleens design det samme… helt frem til idag.

Idag bliver Disana’s produkter solgt i mere end 1000 shop i 48 lande over hele verden, og de arbejder fortsat på at udvikle sig bla ved hele tiden at være i dialog med dem der sælger deres produkter.

Vi på Baby Instituttet og Det Private Barselshotel anbefaler klart Disana, da vi bla selv bruger deres puslestykker på hotellet. Nu kan du købe puslestykkerne hjem til din babys puslebord her i shoppen.