fbpx

Disana

Viser alle 2 resultater

Disana's logo på hvid baggrundDisana’s forhistorie

Det hele startede helt tilbage i 1967, da to familier var på ferie i Italien og stødte på verdens måske første slå-om ble. Da de selv var i tekstil industrien, øjnede de hurtigt store muligheder i bleen, specielt fordi den amerikanske engangsble endnu ikke var kommet til Europa endnu.

Da de kom hjem til Tyskland igen, fandt de dog hurtigt ud af, at det var sværere at strikke slå-om bleerne end først antaget, og defor søgte de nu med lys og lygte efter en specialist, der kunne finde ud af at strikke bleerne for dem. De fandt ham. Hans navn var Dietrich Sautter, og han fandt en måde at strikke bleerne på (på en strikkemaskine) efter flere test forsøg.

Dietrich og hans kone Imma så hurtigt et andet problem, der måtte løses. Indtil da havde man kun haft plastikbukser at trække udover stof-bleen og de gav mange børn udslæt og rødme. Derfor begyndte de at lede efter en mere åndbar løsning – og uld var svaret. Heldigvis havde de lidt udenfor deres hjemby en kollega .der lavede uldbukser, og de begyndte et samarbejde. Slå-om bleen og de vandtætte og åndbare uldbukser blev et perfekt match.

Disana startede i garagen.

Et par år gik, hvor familien Sautter arbejdede for familien, der opdagede bleen i Italien, men så kom Pampers bleen til Tyskland i de tidlige 70’ere. Forretningen var nødt til at lukke, da Dietrich mistede sin eneste aftager af strikbleen.

Herfra startede garage-biks-historien for familien Sautter. Imma fandt på at lave deres eget mærke, der skulle hedde Disana, som stod for “Dieter and Imma Sautter Naturtextilien.” Det var også Imma der fandt på at bruge organisk bomuld og uld, for at have et hudvenligt og pesticide frit produkt. Faktisk var de nogle af de første i verden til at tænke i de baner.

Disana blev hurtigt et meget populært mærke især blandt jordemødre og læger, der så ideen med de åndbare bleer. Som tiden gik kom babytæpper, soveposer og andre strikprodukter til sortimentet. Deres slå-om blees design  er stadig den samme… helt frem til idag.

Idag bliver Disana’s produkter solgt i mere end 1000 butikker i over 48 lande over hele verden. På Baby Instituttet er vi glade for deres puslestykker.