Brio

Brio – dansk kvalitet siden 1884!!

Vi er vilde med Brio, både fordi det minder os om vores egen barndom og fordi det minder os om vores børns barndom. Brios trælegetøj er en dansk klassiker – eller det vil sige at Brio gennem tiden har lavet en masse klassikere. Faktisk har nogle af deres ting allerede haft 60 års jubilæum.

Brio arbejder med et rent og enkelt design. Deres legefilosofi, som alle deres produkter er baseret på, er at de skal være opmundrende og åbne et univers af morskab, hvor den eneste grænse skal være barnets egen fantasi.

“Et succesfuldt stykke legetøj kan stimulere børnenes fantasi og blive en del af deres udvikling gennem leg – selv i forskellige aldre. (…) Det skal være muligt at anvende legetøjet på forskellige niveauer, efterhånden som barnet vokser. Det er noget vi tænker meget over.”

Trælegetøj fra ansvarligt dyrkede skove

Det meste af Brios legetøj er trælegetøj. Primært bøgetræ, da det er ideelt til legetøjsproduktion, fordi det er meget hårdt træ. Siden 2014 har alt det træ, de anvender, været FSC® -mærket. Det sikrer, at det kommer fra genplantede skove, og at ingen unik biosfære bliver ødelagt (kommer fra ansvarligt dyrkede skove). Bøgetræ vokser kun i Europa fra det sydlige Sverige og ned til den nordlige del af Balkan.

Selvom træ er hovedmaterialet i BRIO’s produkter, så bruges der også plastik. Hvis det vurderes at det kan tilføre legetøjet en unik legeværdi. Da plastik i modsætning til træ kan formes i forskellige faconer og detaljeret design. Den hyppigst brugte plast hos BRIO er termoplast. Termoplast er ekstremt stødresistent og har en glat overflade. Det er også det der bruges til LEGO-klodser.

Prisbelønnet legetøj

Brios lækre trælegetøj har vundet adskillige priser gennem årene. Og siden 1940’erne har de også været leverandører til det Kongelige Svenske Hof.

De har 4 vigtige regler, når de designer et nyt stykke legetøj hos Brio.

  1. Det skal være sikkert at lege med
  2. Det skal leve op til BRIO’s høje kvalitetsstandarder
  3. Det skal være intuitivt nemt for børnene at forstå
  4. Det skal hjælpe børnene med at udvikle sig, mens de leger

Hos Brio ser man på, hvordan børn leger, når nyt legetøj testes og inden designet færdiggøres. Ved at observere, hvordan barnet bruger legetøjet og prøver at lære af det, kan Brio skabe det bedste legetøj til al leg og udforskning af børn.

Viser alle 7 resultater