BObles

Tankerne bag bObles

bObles vision er at give børn den bedste start i livet, og dette er helt i tråd med vores vision på Babyinstituttet.dk, hvor vi gør alt for at hjælpe de nyfødte med at få den bedste start på livet.

Motorisk bevægelsesglæde er det bObles gerne vil give barnet igennem deres produkter.

bObles mission er at skabe møbler, der motiverer børn til bevægelse. Når børn oplever bevægelsesglæde, udvikler de sig motorisk. Børns sansemotorik er fundamentet for udviklingen af deres personlige, sociale og faglige formåen. Derfor styrkes børns selvværd, indlæringsevne og sociale kompetencer, når de har en god kropsforståelse.
Denne mission vil vi gerne støtte op om på Babyinstituttet.dk.

Historie

bObles er en dansk virksomhed med et stærkt design. bObles startede i 2006 og har sidenhen fået international anderkendelse og er blevet hædret med flere designpriser. Selvom virksomheden har eksisteret i over 13 år er missionen den samme; at skabe møbler der motiverer børn til bevægelse.

Personerne bag bObles er arkitekt Bolette Blædel og hendes søster, designeren Louise Blædel.

Ideen bag bObles blev skabt, da Bolette var på barsel med sit første barn. Hun opdagede at det på det danske marked ikke var muligt at finde et møbel til børn, som appellerede til leg og bevægelse og som samtidig var i et design, man som forældre vil byde indenfor i stuen. Dette faktum besluttede søskendeparret Blædel at gøre noget ved.

Designet

Med tumlemøblerne fra bObles bliver de geometriske former, der er propfyldt af motorisk leg hyldet. Møblerne er lavet i flotte nordiske farver og design, der passer ind i vores skandinaviske stil. Tumlemøblerne er lavet således, at alle de motoriske sanser bliver stimuleret i takt med alderen. Møblerne er lavet så de supplerer hinanden godt, og ved at have flere af tumlemøblerne udvides funktionerne og den motoriske sværhedsgrad.

BObles tumlemøbler er testet af børn. De er lavet i kraftigt EVA-skum uden farlige ftalater. Den skridsikre overflade er blød, let at rengøre og sætter ikke mærker i gulvet. bObles tumlemøbler er færdiggjort i hånden, så ingen af dem er nøjagtig ens.

Faglighed og ansvarlighed

I samarbejde med børnefysioterapeut Louise Hærvig har bObles udviklet forskellige tumlepakker, der henvender sig til vuggestuer, dagplejer, børnehaver og skoler. Louise har mange års erfaring fra institutions- og skoleregi med børns motoriske udvikling og udfordringer.

De er således et rigtig godt makkerpar til at levere motorikmøbler bygget op om barnets alder, så det skaber og motiverer en motorisk udvikling hos det enkelte barn.

Man kan derfor opleve mange af bObles produkter rundt i de danske daginstitutioner, biblioteker og skoler.

Dette samarbejde har også udviklet sig til, at virksomheden bObles tilbyder certificeringsforløb for daginstitutioner og dagplejere. Her bliver personalet bl.a. undervist i alle de motoriske aspekter. 

bObles er i den grad en virksomhed med ansvarlighed.

Sammen med Børneulykkesfonden er de gået sammen om en kampagne, der har til formål at sætte fokus på FN’s verdensmål og støtte initiativet Legeheltene, der skaber leg og bevægelse for indlagte børn. Udvalgte kunstnere, designere m.fl. har fået helt frie hænder til at skabe hver deres ”tumleplanet” ud fra ét af FN’s 17 verdensmål. Tumleplaneterne er unikke designs, og alt overskud går til legeheltene.dk

Viser alle 7 resultater