KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Bolde til leg og udvikling

Der er ikke meget legetøj, der kan underholde så godt som en bold. Bolde kan leges med fra din baby er helt lille. I starten er en bold sjov at ligge med, hvis den ikke er for stor eller tung. Senere er en blod sjov at trille med eller kravle efter, for så at stavre efter med sine første skridt. Den kan dermed motivere både til bevægelse og træning af gang – gå færdigheder.

Når din baby bliver gå-erfaren, så vil en bold appellere til at løbe efter og sparke til (når man kan holde balancen på et ben). Her kan der bruges lige så mange timers leg med en bold.

Derudover kan man gribe ud efter bolde, der jo har det med at være i hænderne for pludselig at være rullet deres vej. Bolde øver og træner grebet og det at gribe. I starten vil det være bedst og nemmest at gribe en bold, man kan gribe med armene. Senere når det barn bliver godt til det, vil han eller hun begynde at gribe med hænderne.

Afstanden mellem griberen og kasteren vil med tiden blive længere, og det vil med det blive sværere at gribe – og kaste bolden tilbage. For til sidst at kunne gribe mindre bolde med hænderne og fra store afstande – også kunne gribe og kaste med bare én hånd.

Kun fantasien sætter grænsen

Selvom en bold er så simpel, er der som sagt mange timers leg i bolde. Og måske netop fordi den er så simpel, så appellerer en bold til at det barn bruger sin fantasi. Den kan bruges til at sidde på, til at trille ned af ramper, barnet selv har bygget eller bygget sammen med en ven – og meget meget mere.

Man går aldrig galt i byen med en bold.

Bolde i alle størrelser og vægtklasser

Bolde findes  i forskellige størrelser og vægtklasser. Nogle er i trådnet, der gør dem nemme at gribe fat i, hvor andre er faste,  som vi kender dem. Der findes bolde i trådnet, der er lette at holde fast på. Bolde der er lette i skum og andre der er mere tunge. Herudover finder man selvfølgelig også bolde i forskellige størrelser.

De lette bolde kan man lege med inde, uden at smadre noget. Deres lethed gør, at tingene ofte vil blive stående og ikke falde på gulvet, hvis man skulle være så uheldig at ramme noget i bold-legen.

Der er helt små bolde, der lettere kan være i en lille barnehånd og større bolde, er nemmere at fange med to arme og nemmere at sparke til. Helt store bolde kan bruges til træning og når man er baby kan man ligge på den og få stimuleret sine sanser.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!