HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Bolde til leg og udvikling

Der er ikke meget legetøj, der kan underholde så godt som en bold. Den kan leges med helt fra din baby er lille, hvor den helt fra starten er sjov at ligge med, hvis den ikke er for stor eller tung. Senere er den sjov at trille med eller kravle efter, for så at stavre efter den med sine første skridt. Den kan dermed motivere både til træning af gang- og gåfærdigheder. Når din baby bliver gå-erfaren, så vil en bold appellere til at løbe efter. Og her kan der bruges lige så mange timers leg med en bold.

Derudover kan man gribe ud efter bolde, der jo har det med at være i hænderne for pludselig at være rullet deres vej. De træner grebet og det at gribe. I starten vil det være nemmest at gribe en bold, man kan gribe med begge arme, men senere vil barnet blive så godt til det, at han eller hun vil gribe med hænderne. Afstanden mellem griberen og kasteren vil med tiden blive længere, og dermed også sværere både at kaste og gribe. For til sidst at kunne gribe mindre bolde med hænderne og fra store afstande.

Kun fantasien sætter grænsen

Selvom en bold er så simpel, er der som sagt mange timers leg i bolde. Og måske netop fordi den er så simpel, så appellerer den til at barnet bruger sin fantasi. Den kan bruges til at sidde på, til at trille ned af ramper barnet selv har bygget eller bygget sammen med en ven – og meget meget mere. Man går aldrig galt i byen med en bold.

Bolde i alle størrelser og vægtklasser

Bolde findes også i forskellige størrelser og vægtklasser. Nogle er i trådnet, der gør dem nemme at gribe fat i, hvor andre er faste,  som vi kender dem. De lette bolde kan man lege med inde, uden at smadre noget. Deres lethed gør, at tingene ofte vil blive stående og ikke falde på gulvet, hvis man skulle være så uheldig at ramme noget i bold-legen.

Herudover finder man selvfølgelig også bolde i forskellige størrelser. Der er helt små bolde, der lettere kan være i en lille barnehånd og større bolde, der er nemmere at fange med to arme og nemmere at sparke til,

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!