KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Bøger til baby – babys første bøger!

Vi bliver mere og mere vant til at det hele skal gå stærkt, at vi får serveret tingene på en let måde lige for øjnene af os. Men det kan noget, at sætte sig med en god bog. Bare lade sig synke ned i sofaen og hygge sig med at læse sig til sjove, gode og måske også brugbare ting. Det er i hvert fald en god ting at lære sig barn – og bøger en en helt tidlig forløber til læsefærdigheder senere.

Bøger er et “Must have” – både at dit barn har sine egne bøger, der bliver læst igen og igen og igen. Men også at de bliver suppleret med nye.

Bøger er vitaminer til hjernen!

Bøger kan noget helt særligt. De har så mange planer de arbejder på, så dem kan man kun komme for tidligt i gang med.

De første bøger, din baby skal have, skal ud over at være sjov at se i også kunne holde til lidt af hvert. Helt tidligt vil din baby putte dem i munden, for at smage på dem. Det er en vigtig del af et barns udvikling “at finde ud af hvordan sådan en bog smager” ligesom alt andet også skal i munden. Her kan man finde bøger i stof, der ikke har skarpe kanter eller hjørner, og også kan tåle en tur i vaskemaskinen, hvis der kommer gylp eller andet på den. Ellers findes der bøger i træ, der også kan holde til at blive gumlet på og vasket efterfølgende.

Når din baby bliver lidt ældre, vil bøger i tyk pap være sagen. Det vil stadig på dette tidspunkt være svært for din baby at bladre – med forsigtighed. Det stiller krav til at bogen har tykke sider, når man øver sig på det. Bøgerne skal ofte stadig smages på, og her er tykt pap mere svært at opløse, og du er også ret sikker på at din baby ikke kan skære sig i munden på de tykke sider, i forhold til almindeligt papir.

Bøger med struktur og ting der kan noget

De allerførste bøger har også ofte struktur og andre hyggelige stimulerende elementer i sig. Det vil stimulere en babys taktile sans og appellere endnu mere til at blive puttet i munden. Området rundt om læberne og inde i munden er meget følsomt og vil bedre end noget andet sted på din baby krop kunne give din baby viden om omverdenen.

I de første bøger kan du også finde andre underholdende elementer. Det kan være små klapper, der kan åbnes, hvor der gemmer sig noget bag. Ofte er det en af de ting børn virkelig ELSKER. Ikke bare første gang de læses, men endnu mere når dit barn ved, hvad der er bag de forskellige klapper.

Bøger til fordybelse og koncentration

En anden fantastisk ting ved bøger er, at de samler mennesker. Du kan tale med dit barn om, hvad i ser på siderne i bogen og på den måde lære din baby at blive fortrolig med sproget og får stimuleret og trænet sit ordforråd. Hvilken fantastisk ting! Endnu en grund til at købe ikke bare en enkelt bog, men flere til dit barn, samt at bruge tiden på at sidde sammen med dem.

Ud over det, er der også ofte en rigtig god fortælling i en bog. Det kan være en fortælling om, hvad man kan finde ved havet eller i skoven, hvilke dyr der hører til bondegården eller til Zoo. Men det kan også være historier om livet og om følelser, der vil berige dit barn. Både dit barns fantasi og forståelse af sig selv, andre og verden omkring sig.

Bøger er også en gave til din baby – og din babys hjerne

Bøger til din baby, og senere til dit barn, et en gave. Bøger giver ro på kroppen, der er gennem rivende motorisk udvikling, ved at dit barn sidder på skødet af en barnet holder af og ser og læser en god bog. Bøger giver gode oplevelser ud over at stimulere sprogets tilblivelse og hjernes udvikling.

Bøger er også ofte en af de ting, et barn kan høre igen og igen, uden at blive træt af det. Det er derfor ofte den største fornøjelse at eje sine bøger selv (så er man også sikker på at ikke andre har snasket i ens babys bøger). Senere kan det fint være fra biblioteket. Dem vil I kunne nå at læse en eller 2 gange før de skal afleveres igen – så være til fornøjelse i et andet hjem.

God fornøjelse med at finde gode bøger til din baby, det vil ikke blive svært.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!