Blog

Pas på din nyfødte baby ikke spiser af sig selv

Det er normalt, at en baby, der ammes, taber sig i dagene efter fødslen. Det er dog vigtigt, at vægttabet begrænses og ikke bliver større end maksimum 10 % af kropsvægten. Hvis din baby ved fødslen vejer 3600 gram, må vægttabet altså ikke blive større end 3600 X 0,1 = 360 gram (fødselsvægten X 0,1).

3 ting gode ting at vide, som kommende far (og mor)

1. Du kan kommunikere med din baby i livmoderen Babys ører og hørelse udvikler sig allerede inde i livmoderen og er allerede fuldt udvikling fra omkring 26 graviditetsuge. Din baby har dog både ørene i vand og der er også både livmoderen og huden lyden skal igennem. Det gør at lyse stemmer, som børnestemme og moderens stemme lettere når barnet i livmoderen. Omvendt så betyder det ikke at barnet ikke kan høre din, faderens stemme, det kan din baby. Du skal bare tættere på livmoderen for at blive hørt, men det skulle vel heller ikke være så svært? Så du kan roligt tale til din baby eller synge for din baby, din baby kan godt høre dig – og vil kunne kende din stemme, når han eller hun kommer til verden. Og det er da meget rart ikke? Når du alligevel er der – i nærheden af livmoder...

Dit babytøj valg kan fremme din babys udvikling

Hvordan du klæder din baby er en super nem måde at stimulere og fremme din babys udvikling på, for din baby skal jo have tøj på uanset. Det er selvfølgelig ikke det enkelte stykke tøj, der gør en forskel for din babys udvikling, men hvordan dine baby mest har det.

Hvor meget tøj skal min baby have på i varmen?

Hvis du er i tvivl om, hvor meget tøj din baby skal have på i sommervarmen, så læs med her. Her får du en række gode råd, som kan hjælpe dig til at klæde din baby tilpas på, når det er varmt.

Symposium om kort tungebånd (PTT) – måske er der håb forude

Jeg har været til symposiet "Mouth-based problems leading to dental issues, speech difficulties, failure to thrive and/or feeding and eating difficulties". Hvor fokus især var på de skjulte korte tungebånd eller posterior tongue tie (PTT).