Blog

5 ting du som mand sikkert vil opleve, når din kone/kæreste bliver gravid?

Der ligger et menneske og vokser i din partners mave – men det kan være svært af forestille sig Er din kone/kæreste bliver gravid vokser der et lille menneske inde i maven på hende. Det kan være svært at forestille sig (bare i teorien) og som mand, hvor man ikke har den daglige fysiske kontakt med barnet i maven kan det være svært endnu mere uvirkeligt og sværere at forestille sig. Det man har adgang til som kommende far er nogle mavebevægelser, når barnet er så stort at det kan det. For mange  kommende fædre forekommer barnet i livmoderen derfor ofte mere uvirkeligt, selvom skanninger, hjertelyd og barnets bevægelser hjælper en lidt på vej. Den fysiske del af graviditeten er på godt (og ondt), noget kvinden har krav på. De fleste mænd kan bare med lige dele frygt, forundring og beun...

Et år efter Danmarks første bog om Babyer med refluks

For et år siden udkom Danmarks første bog om refluks hos børn. Det var på tide – synes vi. Den manglede til de forældre, der står med et lille barn, der er i store smerter, når maden kommer op igen eller når de får smertefulde opstød. I bogen ”Refluks – hjælp din baby” fra Babyinstituttet deles viden, forskning, erfaring og tips – og så deler en række forældre deres personlige oplevelser med refluks.

Hvordan vi forholder os til coronavirus / COVID-19

Vi vil fortsat have åbent for døgnophold, individuelle amme- og babykonsultationer og babybehandlinger, hvor det af hensyn til ammeetablering, afhjælpning af akutte problemer og / eller hvor barnets trivsel er påvirket, og de derfor ikke er mulige at udskyde.

Kvantiteten og kvaliteten bestemmer din babys sprogudvikling

Det at høre tale er en fordel for barnet sprogudvikling. Tal derfor med din baby - og gør det en masse. Det er dejligt at blive talt til og med og det er godt for sprogudviklingen. Kvantiteten har noget at sige i forhold til barnets ordforråd.

Godt nyt til jyderne – eller til én du holder af i Jylland

Hurra! Vi har fået selskab af endnu en dygtig jordemoder i vores Århus afdeling. Ja faktisk af en jordemoder, som er et helt perfekt match til Cecilie. Nemlig Winnie Elholm, der udover at være jordemoder også er fysioterapeut, akupunktør og kranio sakral terapeut. Faktisk er Winnie og Cecilie uddannede akupunktører sammen!