Blog

Pas på din nyfødte baby ikke spiser af sig selv

Det er normalt, at en baby, der ammes, taber sig i dagene efter fødslen. Det er dog vigtigt, at vægttabet begrænses og ikke bliver større end maksimum 10 % af kropsvægten. Hvis din baby ved fødslen vejer 3600 gram, må vægttabet altså ikke blive større end 3600 X 0,1 = 360 gram (fødselsvægten X 0,1).

3 ting gode ting at vide, som kommende far (og mor)

1. Du kan kommunikere med din baby i livmoderen Babys ører og hørelse udvikler sig allerede inde i livmoderen og er allerede fuldt udvikling fra omkring 26 graviditetsuge. Din baby har dog både ørene i vand og der er også både livmoderen og huden lyden skal igennem. Det gør at lyse stemmer, som børnestemme og moderens stemme lettere når barnet i livmoderen. Omvendt så betyder det ikke at barnet ikke kan høre din, faderens stemme, det kan din baby. Du skal bare tættere på livmoderen for at blive hørt, men det skulle vel heller ikke være så svært? Så du kan roligt tale til din baby eller synge for din baby, din baby kan godt høre dig – og vil kunne kende din stemme, når han eller hun kommer til verden. Og det er da meget rart ikke? Når du alligevel er der – i nærheden af livmoder...

5 ting du som mand sikkert vil opleve, når din kone/kæreste bliver gravid?

Der ligger et menneske og vokser i din partners mave – men det kan være svært af forestille sig Er din kone/kæreste bliver gravid vokser der et lille menneske inde i maven på hende. Det kan være svært at forestille sig (bare i teorien) og som mand, hvor man ikke har den daglige fysiske kontakt med barnet i maven kan det være svært endnu mere uvirkeligt og sværere at forestille sig. Det man har adgang til som kommende far er nogle mavebevægelser, når barnet er så stort at det kan det. For mange  kommende fædre forekommer barnet i livmoderen derfor ofte mere uvirkeligt, selvom skanninger, hjertelyd og barnets bevægelser hjælper en lidt på vej. Den fysiske del af graviditeten er på godt (og ondt), noget kvinden har krav på. De fleste mænd kan bare med lige dele frygt, forundring og beun...

Et år efter Danmarks første bog om Babyer med refluks

For et år siden udkom Danmarks første bog om refluks hos børn. Det var på tide – synes vi. Den manglede til de forældre, der står med et lille barn, der er i store smerter, når maden kommer op igen eller når de får smertefulde opstød. I bogen ”Refluks – hjælp din baby” fra Babyinstituttet deles viden, forskning, erfaring og tips – og så deler en række forældre deres personlige oplevelser med refluks.

Hvordan vi forholder os til coronavirus / COVID-19

Vi vil fortsat have åbent for døgnophold, individuelle amme- og babykonsultationer og babybehandlinger, hvor det af hensyn til ammeetablering, afhjælpning af akutte problemer og / eller hvor barnets trivsel er påvirket, og de derfor ikke er mulige at udskyde.