HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Blod i bleen hos nyfødt

Blod i bleen kan komme af to årsager: enten fra navlestumpen, der har snasket og blødt lidt, og mere sjældent ses blod fra skeden hos nyfødte piger.

Hvis det du ser i bleen har en mere orange farve, er det ikke blod men urater fra urinen.

Hvorfor bløder det fra skeden hos nyfødte piger

Blødningen fra skeden ses ikke særligt ofte, men er helt normalt. Blødningen svarer til en menstruationsblødning (i meget lille mængde) og kommer af, at moderens hormoner er i barnets krop efter fødslen. Dette også er årsagen til, at brystvorterne kan være hævede og lække med mælk, og at kønsorganerne kan være hævede i den første tid efter fødslen.

Hvordan ser blødningen ud

Blod i bleen er frisk blødning i området, hvor din baby har tisset (se foto). Det kan også være frisk blødning eller frisk blødning med slim, der sidder mellem kønslæberne.

Blod og afføring (overgangsafføring) i bleen hos nyfødt
Blod og afføring (overgangsafføring) i bleen hos nyfødt

 

Urater tv og blod fra navlestumpen th
Urater tv og blod fra navlestumpen th

Hvad jeg selv kan gøre for min nyfødte

Der er ikke noget du skal gøre, hvis din nyfødte pige bløder fra skeden. Det går over igen, når de kvindelige hormoner i kroppen falder. Når du vasker din baby, så skal du kun vaske udenpå og altså ikke inde i selve vagina.

Andre artikler om nyfødte

Andre artikler, der kunne have din interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!