fbpx

Blod i bleen hos nyfødt

Blod i bleen kan komme af to årsager: enten fra navlestumpen, der har snasket og blødt lidt, og mere sjældent ses blod fra skeden hos nyfødte piger.

Hvis det du ser i bleen har en mere orange farve, er det ikke blod men urater fra urinen.

Hvorfor bløder det fra skeden hos nyfødte piger

Blødningen fra skeden ses ikke særligt ofte, men er helt normalt. Blødningen svarer til en menstruationsblødning (i meget lille mængde) og kommer af, at moderens hormoner er i barnets krop efter fødslen. Dette også er årsagen til, at brystvorterne kan være hævede og lække med mælk, og at kønsorganerne kan være hævede i den første tid efter fødslen.

Hvordan ser blødningen ud

Blod i bleen er frisk blødning i området, hvor din baby har tisset (se foto). Det kan også være frisk blødning eller frisk blødning med slim, der sidder mellem kønslæberne.

Blod og afføring (overgangsafføring) i bleen hos nyfødt på Det Private Barselshotel.

Blod og afføring (overgangsafføring) i bleen hos nyfødt på Det Private Barselshotel.

 

Urater tv og blod fra navlestumpen th - Det Private Barselshotel.

Urater tv og blod fra navlestumpen th – Det Private Barselshotel.

 

Hvad jeg selv kan gøre for min nyfødte

Der er ikke noget du skal gøre, hvis din nyfødte pige bløder fra skeden. Det går over igen, når de kvindelige hormoner i kroppen falder. Når du vasker din baby, så skal du kun vaske udenpå og altså ikke inde i selve vagina.

Andre artikler om nyfødte

Andre artikler, der kunne have din interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.