fbpx

Behandlinger med Akupunktur og Kranio Sakral Terapi

– helhedsorienteret behandling med akupunktur og Kranio Sakral Terapi

Til dig, der vil i hænderne på en, der kan sit kram

Hej, jeg er Cecilie Jarløv Kjær og jeg tilbyder behandlinger på Baby Instituttet i Kgs Lyngby. Når du får en behandling hos mig, kan du forvente en høj kvalitet og stor indsigt i kvindekroppen, da jeg både er jordemoder og RAB-godkendt akupunktør (har en 3 årig akupunkturuddannelse) og RAB-godkendt Kranio Sakral Terapeut. Jeg er uddannet i både øre-akupunktur og krops-akupunktur samt baby-akupunktur (hvor man ikke bruger nåle). Jeg er desuden uddannet babymassage-instruktør. Udgangspunktet for behandlinger hos mig er en kombination af min viden fra den østlige og vestlige medicin.

Cecilie Jarlov Kjær

Jordemoder og behandler Cecilie Jarløv Kjær

Jeg har arbejdet med akupunktur i det offentlige sundhedsvæsen til gravide og fødende. Jeg har givet flere tusinde gravide akupunktur mod diverse graviditetsgener, samt ved fødsler og har også vejledt mine jordemoder-kolleger på fødegangen. Jeg har derfor rigtig stor – og god – erfaring med behandling af gravid (og fødende). Jeg vil fristes til at sige, at det er godt mod alt, både til at kunne blive gravid, til almindelige gener og graviditetsgener, men også mere generelle smerter. Og så er det uden bivirkninger for kvinde og barnet. Hvad kan være bedre?

Behandlinger der støtter op om kroppens egne ressourcer

Kranio Sakral Terapi bruger vi til at få kroppen i balance samt blødgøre muskler og ledbånd. Det er derfor er rigtig effektivt til spændinger, muskelsmerter og ledsmerter, der ofte viser sig som smerter i hoved, nakke, ryg eller bækken. Kranio Sakral Terapi er også godt, hvis du er stresset, har brug for ro og afslapning eller sover dårligt. Kranio Sakral Terapi bruges til behandling af babyer, fordi den er så blid.

Både akupunktur og Kranio Sakral Terapi er helhedsorienterede, blide og nænsomme behandlingsformer, der støtter op om kroppens egne ressourcer. Ved akupunktur behandling bruges tynde nåle som sættes på forskellige punkter på kroppen. Nålene fungerer ved at aktivere energibaner der løber gennem kroppen og på den måde hjælpes kroppen i balance og gener og smerter lindres, mindskes eller forsvinder helt. I ørene kan sættes både nåle, stifter eller magnet-kugler. Bryder du dig ikke om nåle kan der gives akupressur, hvor de samme punkter aktiveres uden nåle (er dog ikke altid helt så effektivt). Kranio Sakral Terapi er en kropsbehandling, hvor der med lette tryk løsnes og rettes op på skævheder og spændinger. Der er altså ingen træk, knæk eller vrid.

Har du brug for at vide mere eller behov for at tale med os først, så send en SMS på telefon 22 77 35 71, så ringer vi dig op, så snart vi kan.

Til dig, der ønsker dig en baby!

Vil du gerne skubbe på processen, så du kan blive gravid på naturlig vis eller hjælpe den fertilitetsbehandling du er i gang med på vej, så vil akupunktur kunne hjælpe dig og øge chancerne for at blive gravid. Cecilie har i en periode arbejdet på fertilitetsklinik og vi har begge stor erfaring med fertilitetsbehandlinger med akupunktur og ved, hvilken svær situation du lige nu står i. Ofte forbundet med en følelse af magtesløshed og/eller stress. Derfor er det rart at gøre alt for at skabe mere ro og balance i kroppen, der kan hjælpe en naturlig graviditet eller fertilitetsbehandlingen på vej.

Akupunktur-behandlinger mod barnløshed er for dig, der:

  • Ønsker hjælp til at blive gravid på naturlig vis, og ønsker at skubbe kroppen på vej
  • Har en uregelmæssig menstruationscyklus
  • Har endometriose eller PCO
  • Er gået i gang med fertilitets behandling (IUI, IVF, ICSI)

Akupunktur kan være med til at regulere din hormonbalance, mange bliver ikke gravide fordi de har ubalance i hormonerne.

Akupunktur kan hjælpe dig til at få en regelmæssig ægløsning. Ægløsning er nødvendig for overhovedet at kunne blive gravid og for, at du bedre ved, hvornår du kan blive gravid.

Akupunktur kan øge chancerne for, at ægget sætter sig fast i livmoderen, hvilket ud over befrugtingen er den anden nødvendighed for at blive gravid.

Akupunktur kan øge blodgennemstrømningen i livmoderen, hvilket giver optimale  betingelser for det befrugtede æg og graviditeten.

Ud over det så virker akupunktur afstressende og afspænder din krop og sjæl, mens du går og venter på at blive gravid – det kan være en meget stressende periode i livet.

Du skal forvente at komme ugentligt i den første menstruationscyklus og dernæst hver 14. dag, men forløbet planlægges individuelt og vil også afhænge af, om du er i fertilitetsbehandling.

.

Til dig, der er gravid

Det er ikke en sygdom at være gravid, men det kan stadig være en kæmpe fysisk belastning, og derfor giver det god mening at styrke kroppens egne ressourcer. En behandling kan bruges til at booste din krop, så du får mere energi og kommer i bedre balance men også til at løse graviditetgener.

Angående graviditetsgener, så er det altid en fordel at tage tingene i opløbet, fordi der er en tendens, at generne har det med at “vokse” i takt med, at maven vokser. Hvis man lige ser bort fra graviditetskvalme, der hos langt de fleste bedres (eller helt går væk) omkring 12. graviditetsuge. Her er det et spørgsmål om at øge livskvaliteten, mens kvalmen har fat i en.

Kranio Sakral Terapi er effektivt mod bækkengener, ondt i ryggen, ondt i nakken og hovedpine. Sidst i graviditeten kan behandlingen eventuelt kombineres med akupunktur, der gør dig (og din krop) bedre klar til fødslen (læs mere om det i næste blå boks).

Kvalme og opkast: Det er meget anstrengende at have kvalme og kaste op – Især hvis det strækker sig over mange uger, men også “bare” i få uger. Faktisk kan det være næsten invaliderende og derfor meget givende at gøre noget ved. Det kan betale sig at komme afsted og få behandlinger løbende (også selvom du ikke synes at kunne overskue det) og det giver stort set altid mere energi og mindsker tiden med opkast og kvalme.

Træthed og udmattelse: Det er ikke unormalt at være mere træt, når man er gravid, især i starten af graviditeten. Men det kan også være et tegn på ubalance, og det kan der gøres noget ved (ofte er trætheden meget massiv og bliver ligesom ved).

Søvnløshed og dårlig søvn: Søvn er vigtigt for kroppen – både for din egen krop, men også for den lille krop, der har taget bolig inde i dig. Nogle sover dårligt på grund af uro i kroppen, andre sover dårligt på grund af gentagne mareridt og andre igen har voldsom halsbrand. Alt dette kan der gøres noget ved, så du kan få mere søvn til din krop – og til den lille.

Uro, ængstelse og bekymringer: (både konkrete og diffuse) er også noget der hører graviditeten til. Det kan være med til at modne en og gøre en klar til at blive nogens mor. Men det kan også blive i overkanten, og så bør der tages hånd om det. Her er akupunktur yderst effektiv (og uden bevirkninger).

Stress: er ubetinget dårligt for graviditeten – både for din krop og for den baby, der vokser inde i dig. Stress kan komme af psykiske belastninger men også af smerte, fysiske belastninger eller uro i kroppen. Stress skal altid tages MEGET alvorligt og jeg har god erfaring med at afhjælpe stress med akupunktur.

Forstoppelse og andre mavegener, såsom oppustethed og mavesmerter. Det er normalt at tarmen bliver langsom, og derfor er forstoppelse også en gene, mange gravide er plaget af. Det gør det dog ikke mere rart eller sundt for kroppen. Det er vigtigt for ens (og kroppens) velvære at afføring og tarm fungerer.

Smerter i ryg, lænd, skuldre og nakke er også en ting, mange gravide er plaget af – og en af de ting der stort set altid bliver værre som graviditeten skrider frem, og den lille og maven vokser. Ved at tage tingene i opløbet eller holde dem stangen med løbende behandlinger er der meget at hente.

Bækkengener og bækkenløsning Kommer i mange variationer og der er voldsomt mange gravide, der er plaget af dette. Det er også med bækkengener vigtig at gøre noget tidligt, da de så godt som altid vil forværres, som maven vokser (kan hos nogle blive lidt bedre af sig selv i slutningen af 2. trimester, for så at komme igen op til fødslen).

Hovedpine og migræne er noget rigtig mange lider af, også når de ikke er gravide, det er derfor en af de ting jeg behandler både hos gravide – og også efter fødslen.

Væske i kroppen hører ofte den sidste del af graviditeten til, og kan være så slem, at man ikke kan have sine normale sko på eller bruge sine hænder normalt. Det skal selvfølgelig tjekkes, at det ikke drejer sig om svangerskabsforgiftning, men samtidig med at man holder øje med det, så kan man med akupunktur-behandling godt gøre noget for at hjælpe væsken fra hænder og fødder. Det samme gælder hvis du har Karpaltunnelsyndrom, som er en tilstand hvor en øget mængde væske i overkroppen, gør at hænder og måske også arme snurrer og smerter.

Blærebetændelse er af forskellige mekaniske og hormonelle årsager et hyppigt problem hos gravide, men ikke desto mindre meget plagsomt. Tilbagevendende blærebetændelser kan forebygges og gener såsom mange plukkeveer og ubehag kan lindres.

Plukkeveer kan for nogen være meget generende. Du skal selvfølgelig være opmærksom på at dine plukkeveer ikke går hen og ligner rigtige veer, men nogle kvinder oplever helt almindelige plukkeveer så generende at de har svært ved at komme igennem en almindelig arbejdsdag. Både akupunktur og kranio sakral terapi kan lindre generne og mange kvinder oplever at de får færre plukkeveer og de plukkeveer der kommer ikke gør ondt.

Åreknuder og hæmorider er udposninger på blodkarrene, der er ubehagelige, men faktisk også permanente, selvom trykket på dem godt kan aftage igen, når kroppen ikke tynges af en graviditet længere. Det er derfor både på den korte bane og lange bane utrolig fordelagtigt at tage sig af – især i opløbet.

.

Til dig, der vil fremme den naturlige fødsel

Hvis du gerne vil give din kommende fødsel så gode betingelser som muligt, så vil fødselsforberedende akupunktur op til fødslen være for dig. Akupunktur er en en fantastisk metode til at balancere kroppen og sindet inden fødslen, så du (og din krop) kan blive klar. Det tyder på at kvinder, der har fået fødselsforberedende akupunktur har mindre risiko for igangsættelse, kortere fødsler, mere effektive veer, mindre behov for smertelindring og bedre effekt af akupunktur givet under fødslen. Og hvem vil ikke gerne alle de ting?

Det er en fordel at starte behandlingerne med fødselsforberedende akupunktur i graviditetsuge 37. Og du får den bedste effekt af det, ved at komme en gang om ugen indtil fødslen. Hvis dit barn står med numsen ned (i stedet for hovedet) eller står skævt i bækkenet med sit hoved, hvilket man ofte ikke vide før fødslen ikke skrider frem som planlagt, så vil behandlingerne med fordel kunne kombineres med Rebozo-massage.

.

Til dig, der vil undgå igangsættelse

Fødselsmodnende akupunktur en anden ting, vi har RIGTIG god erfaring med –  og som vi oplever er utroligt effektivt. Så er du sidst i din graviditeten og er du begyndt at spekulere på, hvornår fødslen egentlig går i gang, og om den overhovedet har tænkt sig at gå i gang af sig selv, så er det lige noget for dig at give den naturlige proces et ekstra skub i den rigtige retning. Målet vil være at kroppen går i fødsel (af sig selv) og at du dermed kan undgå medicinsk igangsættelse af fødslen, enten med piller eller med ve-stimulerende drop. Og skulle det alligvel ende med det, at du vil respondere bedre på igangsættelsen.

Fødselsmodnende akupunktur vil give din krop de bedste betingelser for at komme i gang med at lave veer, og jeg har hjulpet mange gravid til at undgå medicinsk igangsættelse af fødslen med mine behandlinger, hvilket glæder mig lige så meget hver gang (som den kvinde jeg hjælper). Så book en tid og lad der blive fødsel – og fødselsdag.

.

Til dig, der har problemer med mælkeproduktionen

Har du problemer med at få mælken til at løbe til eller oplever du, at der ikke er mælk nok, så kan akupunktur hjælpe. Akupunktur kan selvsagt ikke stå alene, din baby skal også kunne spise med en god teknik og ligge rigtig ved brystet, men akupunktur er et godt supplement til at komme hurtigere i mål, og tiden er jo en vigtig faktor, når det drejer sig om din babys mad (og amning).

Oplever du, at mælken ikke løber til? Måske er du stresset, bekymret eller helt slidt ned efter en hård fødsel eller har rigtig ondt, så vil akupunktur kunne hjælpe dig (og din mælkedannelse).

Producerer du ikke nok mælk til din baby? Det kan være du har været igennem langvarig fertilitetsbehandling inden din graviditet eller du for eksempel har været igennem en lang eller hård fødsel eller mistet meget blod under fødslen eller er slået helt af kurs efter og det alt i alt har sat sig som stress i dit system – og at alt den stress nu arbejder mod din mælkeproduktion (der ikke kan lide stress) og mod din lyst til at kunne fuldamme din baby. Så synes vi, du skal booke en tid hos os.

Har du mælkeknuder, der er svære at få bugt med eller mælkeophobninger i brysterne eller brystbetændelse, så vil akupunktur kunne hjælpe med at komme videre (til et liv uden problemer i brystet).  Al form for mælk der ikke vil komme ud af brysterne kan forebygges og behandles i den akutte situation (som et supplement til evt. behandling eller som et forsøg på at undgå behandling med antibiotika, der er dårlig både for din babys tarmflora og mælkeproduktionen.

Kæmper du med en kraftig nedløbsrefleks, så kan akupunktur også hjælpe. Det kan være meget problematisk, hvis din mælk løber meget hurtigt og din baby ikke kan klare den store mængde mælk, der kommer på (alt) for kort tid. Nedløbsrefleksen og mælkens måde at komme på kan nemlig godt reguleres.

Fordi problemer med mælkeproduktionen ofte handler om at bringe kroppen i balance og få styr på  stresshormonerne, vil der ofte skulle nogle behandlinger til, men andre gange er en enkelt behandling nok.

.

Til dig, der har født

Efter fødslen er der brug for ro, hvile og restitution. Akupunktur og Kranio Sakral Terapi kan hjælpe din krop til at opbygge sine ressourcer igen efter fødslen foruden at den kan afhjælpe gener og komplikationer, der er opstået under eller efter fødslen. Vi har utrolig god erfaring med at behandle alle problemer, der kan opstå efter en fødsel, hvor man mere end på noget andet tidspunkt har brug for at “blive sig selv” igen, så man kan give sin baby alt den opmærksomhed sådan en lille størrelse har fortjent.

Har du fået hæmorider i graviditeten eller under fødslen, så kan apukunktur hjælpe dem til at give dig fred i den afdeling.

Nogle kvinder oplever at få mere væske i kroppen lige efter fødslen, end de overhovedet havde i graviditeten, og det kan hjælpes ud af kroppen igen med akupuntur. Væske i kroppen er ubehageligt og kan hjælpes på vej (væk) af akupunktur.

Åreknuder, opstår som oftest i graviditeten, men kan være forværret lige efter fødslen, de kan med akupunktur få hjælp til at aftage.

Ondt i nakke, skuldre, ryg og lænd, er ikke unormalt efter en fødsel, og det kan være svært at slappe af under amningen og også gøre det svært ikke at spænde op – med mere ondt til følge. Gør noget godt for dig selv – og sikkert også din amning og få en behandling med Kranio Sakral terapi og akupunktur mod dine smerter.

Bækkensmerter forsvinder (desværre) ikke lige med det samme efter en fødsel. Indimellem kan det tage lang tid at komme af med og kræver behandling og muligvis også genoptræning. Her kan vi hjælpe til med at fremme den proces hurtigere at komme tilbage til din “gamle” krop.

Har du fået kejsersnit, så er det lige noget for dig med en gang ar-vævsbehandling, Det er effektivt at behandle arret med akupunktur, der får for de overskårne nervebaner til at “vågne igen” og samtidig får det også arret til at se pænt ud. Der er også hjælpe at hente, hvis du har ondt i skulderen efter kejsersnit. Det er ikke farligt, men er ofte meget generende, da det gør det svært at finde hvile.

Har du blødt meget under fødslen eller bløder du meget nu? Akupunktur kan hjælpe til at mindske blødningen og hurtigere stoppe med at bløde. Det er især en fordel, hvis du ligger lavt på jern, og din krop ikke har “råd til” at miste mere blod. At miste meget blod gør en træt og uoplagt, og akupunktur kan hjælpe blødningen til at stoppe og hjælpe dit blodniveau til hurtigt at genoprettes.

Uro, ængstelse og søvnløshed, er ikke unormalt at opleve i perioden efter fødslen. Her kan akupunktur og kranio sakral terapi berolige og afstresse dit nervesystemet, hvilket vil være godt for både dig og din baby, fordi mor og barn (også efter fødslen) er synkroniseret i deres energi.

Har du problemer med at lade vandet – altså at tisse efter fødslen, så kan mine behandlinger hjælpe dig. Det er meget trist ting ikke at kunne lade vandet eller ikke at kunne tømme blæren helt (og disponerer også for blærebetændelse) så der er meget at vinde ved at få akupunktur til at hjælpe blæren tilbage til en normal funktion.

Hvad koster en behandling hos os?

En voksenbehandling, kan både bestå af akupunktur og Kranio Sakral Terapi afhængigt at hvad der vil være mest effektivt for det, du kommer med. En behandling kan også rettes mod flere problemstillinger end en – men der vil selvfølgelig være en naturlig begrænsning for, hvor meget man kan nå.

  • En behandling koster 697 kr.
  • Hvis du vil spare penge, så kan du købe et klippekort på 3 behandlinger og få 10% rabat – eller et klippekort på 6 behandlinger med 15% rabat. Klippekortet kan du også bruge til babybehandlinger – og til rebozomassage.

Du behøver ikke at beslutte dig for et klippekort, inden du kommer, det kan du tids nok gøre, når vi kommer til betalingen. Vi tager imod betalingskort og mobilepay (men ikke kontant betaling).

Cecilie er RAB-godkendt, hvilket betyder, at Sygeforsikringen “danmark” (for nogle typer behandlinger) giver 115 kr i tilskud til den første akupunkturbehandling og 75 kr til de efterfølgende behandlinger, dog højst 715 kr indenfor 12 måneder.

De fleste sundhedsforsikringer giver også tilskud til akupunktur, så hvis du har en privat sundhedsforsikring kan du med fordel kontakte dit forsikringsselskab inden behandlingen og høre om mulighederne for at få tilskud. 

Det er svært at sige, hvor mange behandlinger lige netop du har behov for. Det er forskelligt, hvordan man reagerer på behandlingerne, derfor kan det være svært at forudsige, hvad der skal til lige netop for dig. Når du kommer til behandling, skal du som udgangspunkt forvente mere end en behandling.

For dig, der vil vide mere om selve behandlingen

Når du kommer til behandling hos os, så vil du møde en helhedsorienteret tilgang både teoretisk og praktisk.Ved første behandling har vi en (lidt længere) indledende samtale, hvor du fortæller, hvilke udfordringer du har. Samtalen vil ligge til grund for behandlingerne, og hvad vi skal arbejde med. Er der (for) mange problemstillinger, vil vi sammen beslutte hvad vi starter med (hvad der fylder mest). Ved de efterfølgende behandlinger starter vi altid med en opfølgende snak og går hurtigere til selve behandlingen. Det er en god ide for dig ikke at komme på tom mave og tag gerne noget vand og eventuelt lidt at spise med.

Når vi har hørt, hvad vi skal hjælpe dig med, vil vi sammensætte den mest effektive behandling, der er nemlig nogle problemstillinger, der løses bedst med akupunktur og nogle, der løses bedst med Kranio Sakral Terapi. Du vil også kunne opleve at få en kombination, hvis det er det der skal til, for at det virker bedst.

Selve behandlingen starter, hvor du ligger afslappet på en briks. Du vil få akupunktur, Kranio Sakral Terapi eller en kombination – hvad der giver bedst mening for behandlingen og dig.

Ved akupunkturbehandling bruges tynde nåle, som sættes på forskellige punkter på kroppen. Nålene fungerer ved at aktivere punkterne/kroppen til selv at komme i balance. Bryder du dig ikke om nåle kan der gives akupressur, hvor de samme punkter aktiveres uden nåle (er dog ikke altid helt så effektivt).

Kranio Sakral Terapi er en kropsbehandling, hvor der med lette tryk løsnes og spændes af. Der er altså ingen træk, knæk eller vrid.

Både akupunktur og Kranio Sakral Terapi er blide og nænsomme behandlingsformer og uden bivirkninger. Du kan alligevel godt opleve en reaktion fra kroppen efterfølgende. De fleste oplever en øget træthed eller afslappethed og veltilpashed. Men der kan også opstå reaktioner som: kvalme, hovedpine, opblussen af gamle gener eller skavanker, mørk grumset urin, humørsvingninger, utilpashed. Det vil ofte være kortvarigt, hvorefter du vil opleve en generel bedring.

Hvis du er i tvivl, så send os en SMS!

Hvis du er i tvivl, om vi har erfaring med den problemstilling, du sidder med eller noget noget andet af mere praktisk karakter, så send os en SMS så ringer vi dig op. Er vi midt i en behandling (eller har fri og er sammen med vores egne mænd og børn), så svarer vi dig, så snart vi er på arbejde igen mellem vores behandlinger.

Du ringer os op eller sender en SMS på telefon 22 77 35 71

Vi glæder os til at høre fra dig – og ikke mindst til at kunne hjælpe dig.