fbpx

Når du ændrer begyndelsen på et liv, så ændrer du også resten af et liv – til et bedre.

– Skræddersyet undervisningsforløb i dagene efter fødslen nøje tilrettelagt af erfarne jordemødre med unikke ammekompetencer og viden om babyer

Velkommen på barselsophold på Baby Instituttet. Vi hjælper jer med at holde øje med alt det der er vigtigt og giver jer redskaber til at klare livet med en lille ny

Når I indlogerer jer hos os efter fødslen, vil du og din baby havne i et overflødighedshorn af professionel sparring og “how to” viden. Lige der, i de første kritiske dage, hvor alt er helt nyt og skal tage sin spæde start. Lige der, hvor din baby (og du) har allermest brug for det.

 • Vi har mange års jordemodererfaring – både fra fødegang og barselsgang
 • Vi har haft et hav af familier gennem hænderne på vores barselshotel.

Baby Instituttets barselshotel opstod i 2010 ud fra et ønske om at give nybagte forældre og deres babyer den bedst tænkelige støtte samt de nødvendige redskaber de første dage efter fødslen. Vi troede fuldt og fast på, at det ville have en positiv indflydelse på amning og familietrivsel, hvis vi gav familierne alt hvad de havde brug for af hjælp og støtte i den første sårbare tid, hvor alt føles lidt vildt og uoverskueligt. Tiden har vist, at vi fik ret! Efter at have hjulpet hundredevis af familier godt igennem de første dage med en lille baby er vi nu endnu mere overbevist om, at støtte og hjælp de første dage efter fødslen betyder uendelig meget.

På Baby Instituttets barselshotel går vi ikke på kompromis med fagligheden. Her giver vi nyfødte og forældre den start de fortjener. En start der har postiv indvirkning på resten af livet.

 • Vores barselsophold er spækket med undervisning, der fremmer dit barns trivsel og udvikling.

På Baby Instituttets barselshotel  finder du den bedste service i de første sårbare dage efter fødslen. Hos os er målet, at du og din baby kommer i trivsel, overskud og i en positiv udvikling. Vi tager udgangspunkt i lige netop din unikke baby, jeres situation og ønsker for dig selv og din baby. 

Der er nemlig, for os, ingen tvivl om, at hvordan du og din baby kommer fra start sætter spor langt ind i fremtiden. Det er nemlig det, vi erfarer igen og igen som jordemødre. Som en golfbold, der skydes afsted. Et perfekt slag vil give en perfekt landing. Hvorimod et dårligt slag vil sende dig og din baby i den gale retning, hvorefter du så må bruge et utal af slag (læs kræfter) på at få jer tilbage på sporet. Men endnu værre er det at blive sendt helt af banen. F.eks når amningen ikke fungerer eller din baby ikke tager tilstrækkeligt på. Hvis du og din baby bliver alt for pressede, vil relationen mellem dig og din baby blive påvirket,. Og det netop i en tid der allerhelst skulle være lykkelig.

 • Et Barselsophold hos os vil sende jer godt afsted og være en god investering, fordi selv bitte små optimeringer i starten af livet kan have en kæmpe betydning fremover.

Vi glæder os til at se jer på Baby Instituttets Barselshotel.

Ikke for at være lyseslukker…

Når man venter barn, er man smæk fyldt med lykkehormoner (oxytocin). De fleste er glade i låget over, hvor fantastisk heldige de er. Tænk sig at have sin egen baby, som dag for dag bliver mere og mere klar til at komme ud. Tænk at skulle være forælder og at blive et familiemedlem mere.

I den lykkerus kommer man let til at tænke:

 • “Hvor svært kan det være at tage sig af en nyfødt?”
 • “Det er gået så godt hele graviditeten, så det bliver det nok ved med (jeg er skabt til det her).”
 • “Det har mange andre kunne klare før os, så kan vi vel også”.
 • “Denne gang kommer det nok til at gå meget bedre”.

Det er normalt at tænke sådan. Men hvis du vidste, hvor meget vi knokler, selv for en “normal” og sund baby. Hvor meget vi hjælper til ved hver amning for at sikre, at baby får mad nok til at holde sit blodsukker og til at holde sig sund og frisk, så ville du (som os) måske ikke tænke helt sådan mere.

Ikke for at være lyseslukker, men..

 • Det at tage sig af en helt nyfødt baby er ikke nogen lille eller let opgave, som vi er selvskrevet til at kunne eller til at være gode til, fordi vi venter barn.
 • Du bliver ikke sendt hurtigt hjem fra hospitalet, fordi det er den bedste løsning for dig og din baby – eller fordi det er mere hyggeligt. Husk på, at før i tiden fik nybagte mødre døgnhjælp, indtil deres baby tog nok på i vægt på brystmælk alene – til amningen fungerede, og til barnet kunne klare livet udenfor livmoderen. Det kunne tage 5, 6, 7, 8 og 9 dage med døgnhjælp fra uddannet personale, og dengang var der mere tid til den enkelte mor, end der er i dag..
 • Du skal, når du sendes hjem fra hospitalet, hjem og gøre det arbejde, som man før i tiden fik hjælp til fra fagpersoner. Fagpersoner, som havde det som deres spidskompetance. Og altså ikke (hvad mange bliver fortalt) hjem at “finde sig til rette” eller “ligge hud mod hud” med den lille, og så skal resten nok komme af sig selv. Nej, det er dig der skal vide, hvordan du får det til at ske.
 • Og du skal vide, at du på ingen måder kan regne med, at en nyfødt baby har styr på det eller på amningen. En nyfødt baby er lige kommet til verden og skal først til at lære alting.

Når der lander en familie på barselsophold hos os, så kridter vi skoene, fordi det (selv med vores erfaring og viden) er et udfordrende og krævende arbejde at sikre en nyfødt nok (rå)mælk ved brystet, (holde en nyfødt baby med en sund væskebalance og et sundt blodsukker), starte brysterne op til en god mælkeproduktion og holde et vågent øje med baby- og kvindekroppen, at der ikke sker noget kritisk efter fødslen/kejsersnittet. Og oven i det tror vi også på, at gode rutiner er vigtige. Fordi det at komme godt fra start med en god døgnrytme er altafgørende for, at hverken mor, far eller baby udtrættes over smertegrænsen.

Når du tager hjem fra hospitalet efter fødslen/kejsersnittet, så hviler der en stor opgave på dine skuldre, som du skal have til at lykkes godt.

Du har sikkert forberedt dig på, at det bliver hårdt, MEN det har din baby ikke, fordi det kan din baby ikke. En baby kan ikke forberede sig på, at det bliver hårdt. Din baby vil derfor være fuldstændig afhængig af dig, og af at det ikke bliver for hårdt. Det er derfor en hård hammer der falder, hvis det ikke lykkes. Og du kan være sikker på, at der ikke er nogen, der takker dig for ikke at have fået hjælp.

Er du klædt på til opgaven, har du værktøjet i orden?

Det er klart, at du ved, at du skal tage dig af din baby. Men ved du også, hvad du helt konkret skal gøre – hvordan du bedst gør det?  Hvad du gør, hvis din baby græder, og trøst ikke hjælper. Når din baby ikke vil eller kan tage fat om brystvorten? Når din baby spiser for kort tid, eller når din baby ikke sover nok?

Det er vores erfaring, at alt det lavpraktiske i forhold til, hvordan vi får vores børn i vækst, trivsel og udvikling, IKKE er noget vi instinktivt ved, men at det er noget, vi skal lære. Omvendt så er det noget, som alle KAN lære.

Noget af det kan vi læse os til i bøger eller google os frem til – men selv den, der har læst (så godt som alt), vil have brug for at vide en helt masse mere end det. Det var det, vi før i tiden lærte i stammen eller familien, viden der gik videre fra generation til generation…

Kender du eksempelvis svaret på disse (top relevante og vigtige) spørgsmål?

 • Hvor mange gange skal en nyfødt baby synke ved brystet på dag 1, dag 2 og dag 3 efter fødslen? Og hvordan lyder et synk overhovedet, når man er så lille?
 • Hvor meget afføring skal en baby levere for ikke at blive for gul, og er det normal, at der er hvide klumper i afføringen, eller skal de slet ikke være der?
 • Hvor mange timers søvn skal en baby have? Og kan en nyfødt baby sove for meget? Og for lidt? Og hvad gør man, hvis ens baby gør det?
 • De røde knopper på huden, der er kommet, er det normalt (er det hormonknopper) eller er det noget bekymrende (eksempelvis infektionstegn)?
 • Navlestumpen, er snask normalt, og skal det fjernes eller blive siddende?

Du kan godt fornemme, at du vil få mange flere af den slags spørgsmål, ikke? 

Vi er 11 jordemødre på Baby Instituttet, der ikke beskæftiger os med andet og tilmed har tiden til det. Vi er de første, der ved det, når noget ændrer sig, og vi lærer nyt og udvikler os hele tiden.

Og hos os får du selvfølgelig svar på alle ovenstående spørgsmål – og på alle dem du ikke selv kommer i tanke om, når du står med din baby i armene.

Med et barselsophold hos os bliver du klædt på til den opgave, der venter dig derhjemme, så det bliver dejligt at komme hjem med din baby, fordi du har redskaberne til at kunne få tingene til at fungere for og med din baby. Trygt for dig – men endnu mere trygt og godt for din baby.

Til dig, der skal være mor

Når man bliver mor, sker det altid i kølevandet på en fysisk og følelsesmæssig kraftanstrengelse, nemlig en fødsel eller et kejsersnit. Efter alt det tager du hul på en helt ny og enormt vigtig opgave. Du vil ikke være dig selv efter fødslen, og der vil derfor ikke være noget andet tidspunkt i livet, hvor det kan være mere dejligt at lande i erfarne og kompetente hænder, end når du står med din nyfødte baby i armene.

 • Barselsophold skaber en oase, hvor du kan komme dig efter fødslen. Hvor du kan finde dig selv igen, og hvor du kan vokse som mor og du kan lære din baby at kende i et kærligt og varmt miljø.
 • Hos os vil du hurtig slippe nervøsiteten for at overse noget vigtigt omkring din baby, mens du og din baby kommer jer over fødslen og omstiller jer til det nye liv.
 • Med barselsophold hos os får din amning de bedste betingelser, blandt andet ved at du lærer simple håndgreb til, hvordan du kan lægge din baby smertefrit til brystet. Og dermed sikre dig, at din baby får mælk nok ved brystet, og at brysterne kommer godt i gang.
 • Med vores undervisning bliver du klædt på til at mestre opgaven, inden du står alene derhjemme med ansvaret for din baby og for, at alt fungerer perfekt. Så guldklumpen kan fortsætte det trygge liv, der var i livmoderen.
 • Hvis du gerne vil kunne nyde din baby og din barsel, så skal hverdagen fungere. Hos os får du den viden og de redskaber, du har brug for. For snart står du sikkert ret meget alene med det hele.
 • Du vil, med barselsophold hos os, slippe for at skulle prøve dig frem (måske med en skrigende, overtræt og sulten baby i armene).
 • Tiden hos os vil give jer sikkerhed og tryghed. For der er ikke noget tidspunkt i livet, hvor du heller vil være “safe than sorry” og undgå det, som du senere vil opfatte som dyrt-købte erfaringer.

Til dig, der skal være far

Som far er man familiens sikkerhedsrepræsentant, der har det overordnede ansvar for, at mor og baby har det godt. Udover det, er man, som moderne far i dag, også primær omsorgsperson, ammevejleder, babysagkyndig og praktisk gris. Det er altså ikke nogen lille opgave, som moderne fædre står med. Og oven i det, er det sikkert også den mest ansvarskrævende opgave – og alt sammen ofte uden nogen forudsætninger for at kunne få det til at lykkes.

 • Med et barselsophold hos os kan du få hvilet ud efter fødslen/kejsersnit (og hospitalsopholdet), der sagtens kan have stjålet både en, to eller tre nætter.
 • Barselsophold klæder dig og din kone/kæreste på til opgaven. Hvilket betyder at I undgår dyrt-købte erfaringer, mens alt er nyt.
 • Hos os får du serveret masser af how-to viden i situationerne med jeres baby. Løsninger der virker på både den korte og lange bane (og altså kan bruges derhjemme også, når din baby græder, ikke vil til brystet eller ikke vil sove). Du slipper altså for at opfinde den dybe tallerken (eller ikke at ane hvad du skal gøre).
 • Du vil lære alt, hvad du har brug for at vide om nyfødte. Du får viden om alt det praktiske omkring baby, bleskift, badning, hygiejne, søvn, bøvsning og meget mere. Så bare du, inden ankomst, ved, hvordan du skal agere under fødslen, og hvordan autostolen monteres og din babys klikkes fast, så er du godt kørende.
 • Der vil selvfølgelig være meget fokus på amningen, som du kan glæde dig over ikke at have ansvar for. Jo bedre amningen fungerer, jo bedre for din baby og dig. Vi viser dig, hvordan du kan hjælpe din baby med at få mere mælk ved brystet. Det kan nemlig være afgørende med et par ekstra hænder til amningen i starten derhjemme.
 • Du vil lære din baby at kende og lære, hvordan du bedst imødekommer din baby og din babys behov. Det vil give dig ro og sikkerhed i det nye, så din baby tydeligt kan mærke, at der er styr på det (virker utrolig trygt for en baby), og så I bliver et velfungerende team derhjemme.

Til dig, der venter dit første barn

Venter du dit første barn, har du sikkert allerede opdaget, at du bevæger dig ind i en helt ny (spændende, ukendt, ansvarskrævende og en smule skræmmende) verden. Der er meget ny viden og meget nyt, du skal have styr på. Med barselsophold vil du få den del, du ikke kan købe dig til i udstyr eller læse dig til i bøger eller på nettet, serveret på et sølvfad af kompetente og dygtige jordemødre. Jordemødre der har haft 1000-vis af babyer og deres forældre i hænderne før dig  – og din baby.

 • Du skal amme for første gang, og dine bryster skal som noget nyt, til at producere mælk – og nok af den. En proces der let kan gå galt, med sår på brysterne, brystbetændelse eller en baby, der får for lidt brystmælk.
 • Amning er (så godt som) aldrig så let, som man tror. Måske baby ikke har forstået teknikken, måske baby ikke kan få ved brystet, måske fordi brysterne ikke laver nok mælk eller noget helt andet. Barselsophold hos os sikrer dig, at der bliver taget hånd om din amning.
 • Hos os vil du kunne nyde den første tid med din baby meget bedre (en tid der aldrig kommer igen og ikke kan gøres om). Det giver ro og sikkerhed at være i kompetente hænder, og du får undervisning og vejledning – og indsigt i alle faldgrupperne, så de kan undgåes.
 • Alle glæder sig til at komme hjem, når forestillingen er en baby, der mæt og tilfreds slipper brystet eller fredfyldt ligger og sover. Men når man tænker på, hvor lidt man egentlig ved om nyfødte, og om hvad man vil gøre, hvis der kommer sår på brystvorterne (meget smertefuldt) eller ens nyfødte græder helt utrøsteligt (selvom man har gjort alt) – hvad der desværre er virkeligheden for mange, når de kommer hjem efter fødslen – så er det klart, at det er 1000 gang mere rart at komme hjem efter et barselsophold, når amningen fungerer, og der er styr på det basale omkring ens baby og skabt en sikker base.
 • Du (og din baby) vil komme foran de andre helt fra starten med mere overskud og glæde. Dårlige erfaringer, kristiske tilstande og genindlæggelse af baby lader I andre om. Selv hvis den første tid byder på uforudsigelige og udfordrende ting og tilstande, fordi vi kan hjælpe jer med at håndtere disse.

Til dig, der venter barn igen

Mange vælger barselsophold med deres andet eller tredje eller fjerde barn, fordi de (bedre) ved, hvad de går ind til. Med et barn eller flere derhjemme er det desuden særligt vigtigt, hvordan du og din baby kommer fra start, så storebror eller storesøster oplever det som en god ting, og så ens egen elastik ikke overstrækkes.

 • Med ophold hos os kommer du og din baby i hænderne på top professionelle og smilende fagpersoner, der sikrer, at intet vigtigt overses i de første afgørende dage efter fødslen, hvor din nyfødte skal omstille sig til (det hårde liv) udenfor livmoderen, og amningen skal etableres.
 • Hos os får du barselshvile og tid til at restituere efter fødslen, inden du skal hjem og være forælder for en mere (barselsgæster er selvfølgelig velkomne hos os). Ro og hvile er godt for kroppen, hormonerne og ikke mindst mælkeproduktionen.
 • Ved at få ro på amningen og på den lille, vil du få en bedre fungerende familie derhjemme, mindske risikoen for, at dit store barn føler sig overset. Og sikre at den lille ny ikke kommer til at dominere familielivet fuldstændigt (eksempelvis med gråd eller vægtbekymringer) og give plads, tid og overskud til den/de store også.
 • Du vil have mulighed for at tilkalde hjælp til amningen 24 timer i døgnet, så du er sikret, at din amning får de bedste betingelser for at lykkes, og at du IKKE skal hjem og amme i smerte, eller din baby får for lidt mælk.
 • Du vil kunne bruge tiden på at se ind i din nyfødte babys intense blik og vide, at du har givet dig selv og din baby en uvurderlig tidslomme til at mødes og lære hinanden at kende, inden hverdagen derhjemme sætter ind, med ting der skal ordnes, vasketøj og madpakker. Det har alle nyfødte (og nybagte forældre) fortjent.
 • Du vil vide, at du har givet din nye baby de bedste betingelser for en god start på et nyt liv – og det samme gælder for dig selv og resten af din familie.

Til dig, der venter tvillinger

Med tvillinger vil der selvfølgelig komme et utal af gyldne stunder, men det er også (på alle planer) et stort og hårdt arbejde at få to børn på en gang. Oven i det fødes mange tvillinger også ofte for tidligt og er mindre modne, end hvis de havde ligget alene i livmoderen. Så man er som tvillingeforælder virkelig spændt op.

 • Vi hjælper dig med at skabe en velfungerende døgnrytme med udgangspunkt i lige netop dine babyer og en døgnrytme, du kan fortsætte derhjemme. Du og dine babyer vil komme lettere gennem den første (ofte svære) tid og får helt fra starten skabt nogle gode vaner.
 • Hvis dine babyer har sonde ved udskrivelsen, har vi stor erfaring og kan hjælpe dine babyer til at blive bedre til at kunne mere selv (altid i samarbejde med hospitalet).
 • Det er vores erfaring, at suttebrikker ofte er den løsning, hospitalet bruger ved amning af for tidligt fødte og tvillinger. Det kan være nødvendigt for at komme i gang med amningen, og så længe der suppleres med mad på sonde også brugbart. Men hvis man ønsker at amme – især for tidlig født og/eller vægtmæssigt ikke så store babyer, så gør suttebrikker det meget svært at lykkes. Vi kan hjælpe med amningen – også uden suttebrikker.
 • På baggrund af vores store erfaring med babyer, kan vi hjælpe dig til at se, hvordan dine tvillinger er forskellige, og hvordan du møder dem hver især i deres behov. Ofte er den ene tvilling større og stærkere end sin bror/søster, der vil have brug for mere for at komme efter det og ikke skulle stå i skyggen af sin bror/søster.
 • Søvn er vigtig for alle – også for tvillinger. Nogle babyer sover godt, andre “for meget” (kan måske ikke overskue den vågne tid) og andre igen har svært ved at finde ro og sove eller kan det måske nærmest ikke. Vi hjælper dig til at skabe god vågentid og god sovetid og synkronisere dine tvillinger.

Uden sammenligning med, hvad du får andre steder

Barselsophold hos os er en gave af “how-to”-viden, lige når du står og har allermest brug for den. 

Barselsophold hos os er spækket med how-to viden, som er den viden, du ikke kan google dig til eller læse dig til i bøger. Viden som gør livet som forældre så meget mere dejligt, sjovt og indsigtsfuldt – og for din baby mere sikkert og trygt. Viden der giver dig et væsentligt forspring (i forhold til hvis du ikke havde den eller i forhold til andre). Vi hjælper dig også med at sortere i den viden du allerede har. Både hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. Hvad som passer på din baby, og hvad som slet ikke gør.

Vores barselsophold er spækket med undervisning, der på en rolig, men intens og kærlig måde klæder dig på til, allerede helt fra start, at blive en helt særlig god forælder for din baby. Også selvom du ingen (eller næsten ingen) erfaring har med nyfødte.

Vi træder til ved akut behov for hjælp

 • Barselsophold er for dig, der ønsker, at din baby kommer sikkert og trygt fra start.

Vi træder øjeblikkeligt til med vores faglighed, hvis du eller din baby har brug for det. Det kan være spørgsmål eller i situationer, der gør dig utryg; hvis din baby græder, kaster blod eller slim op eller lign.

Du skal vide, at vi har udstyr til at skabe frie luftveje hos baby og baby-genoplivningsudstyr. Udstyr, som vi er uddannet til at kunne bruge, men som vi heldigvis utrolig sjældent har brug for, selvom det er sket enkelte gange.

Vi er også uddannet til at kunne håndtere, hvis livmoderen i dagene efter fødslen pludselig reagerer uhensigtsmæssigt med voldsom, kraftig blødning.

Vi giver undervisning og “hands on” hjælp, så du kommer godt fra start med amningen og kommer hjem og kan nyde din baby ved brystet. 

 • Mælk er livs-eliksir for en baby. Intet kan måle sig med den – selv ikke en mors og fars kærlighed. Jo bedre amningen fungerer, jo bedre kan du (næsten) regne med, at din baby har det, og jo bedre kan du nyde din baby.

Du vil få vist og få hjælp til, hvordan du lægger din baby korrekt til brystet (forebygge sår), stimulerer mælkeproduktionen (forebygge brystbetændelse), så din baby sikres nok mælk ved brystet (i den kritiske omstillingsproces udenfor livmoderen). Og får nok af den fede, mættende og nærende mælk, når mælken løber til.

Ønske du ikke at amme, så er det helt fint med os. Du vil i stedet bliver undervist og oplært i alt, hvad du har brug for at vide om at give flaske, bøvse mv.

Vi giver konkret og direkte brugbar undervisning. Vejleder jer til en god døgnrytme, så du ved, hvordan du gør med baby, og I sammen får startet på en god hverdag, som I kan fortsætte derhjemme. 

 • Barselsophold er spækket med viden, der giver din baby en tryg start, mens alt er helt nyt, og din baby skal omstille sig til livet udenfor livmoderen.

Du vil primært i dagtiden få vist og blive undervist i, hvordan du allerede fra start kan skabe gode rutiner og en god døgnrytme for dig og din baby  (så I ikke bliver slidt helt op derhjemme). Blandt andet med lure om dagen og længere intervaller med søvn om natten, og hvordan du får en glad og tilfreds baby om dagen.

Der er en jordemoder på hotellet i alle døgnets 24 timer. Om natten sover hun på et vagtværelse lige ved siden af jer og kan selvfølgelig tilkaldes ved behov. Hver aften inden I alle går til ro, hjælper jordemoderen jer med at få lavet en god plan for natten, så vi sikrer mest mulig søvn til alle parter og rigelig med mad til din baby.

Ammeteknik, der gør din baby mæt ved brystet uden smerte

Amningen er altafgørende for, om din baby trives og er glad. Får du amningen til at fungere optimalt, så er du næsten “home safe” i forhold til at sikre din baby et lige så trygt og godt liv udenfor livmoderen, som inde i livmoderen. 

 • Amning er ikke noget, man bare kan – hverken mor eller baby. Hos os lærer du med simple (men effektive) redskaber, hvordan du gør i praksis.
 • Du sikrer dig en god start på din amning, og at de naturlige udfordringer, som amning (så godt som altid) giver i starten forebygges eller løses, efterhånden som de opstår.
 • Hos os har du mulighed for hjælp til hver amning af kyndigt personale 24 timer i døgnet, altså også kl 3 om natten, når din baby pludselig ikke kan huske, hvordan man får fat omkring brystvorten eller falder i søvn efter 3 sug.  Undervisningen ligger primært i dagtimerne og om aftenen ligger vi sammen en plan for natten. Har baby alligevel ikke helt forstået natte-planen, kan I til enhver tid kalde jordemoderen til at hjælpe jer hen over udfordringen. Så i hurtigt kan komme på rette spor igen, få noget søvn og være klar til mere undervisning den næste dag.
 • Du får hjælp til at lægge din baby korrekt til brystet, så brystvorten ikke skades, hjælp til at dine bryster kommer godt fra start med mælkeproduktionen, hjælp til at tømme brysterne helt, så du ikke får brystbetændelse og evt. også hjælp til tæmme brysterne, hvis de går amok med mælk, når mælken løber til – kort og godt at komme godt fra start med amningen
 • Du vil lære, hvordan du hjælper din baby korrekt til brystet, så du sikrer, at din baby får mælk nok ved brystet ved hvert måltid, så din baby ikke falder i blodsukker eller væske, at din baby får nok mælk i starten, så din baby ikke taber sig kritisk i vægt eller “spiser af sig selv”, og hvordan du undgår kritiske tilstande, herunder problematisk gulsot, der kan skade din babys hjerne.
 • Din baby vil stikke dig sit første smil. Og du vil opdage, at det ikke bare skyldes luft i maven eller ufrivillige ansigtsspasmer, din baby vil nemlig smile ægte og oprigtigt, når han eller hun er helt fyldt op med mælk.
 • Mad er essentielt for en nyfødt baby, det giver derfor en enorm tryghed at vide, at amningen fungerer, at ens baby er mæt og tager fint på i vægt, inden I kommer hjem. Det gør også, at du ikke behøver at bruge energi og ressourcer på at gruble og bekymre dig over, om din baby er i trivsel og tager nok på i vægt.

Redskaber til at få en velfungerende hverdag derhjemme

Det giver et kæmpe overskud, at hverdagen fungerer, og faktisk er det muligt – selv med en baby i huset. Med et barselsophold, vil du få undervisning i, hvordan du gør det bedst og skaber gode trygge rutiner og får en hyggelig hverdag derhjemme med din baby. Velfungerende rutiner, struktur og forudsigelighed er vigtigt for din baby og gør livet trygt.

 • Med et barselsophold får du den sikkerhed og tryghed, det giver at være i hænderne på kompetente fagpersoner, der har tiden til at guide dig og din baby gennem den første tid i en tid, hvor alt er nyt og ubetrådt land og skal etablere sig på den bedste måde.
 • Du får overraskende simple smutveje til at skabe en velfungerende hverdag derhjemme.
 • Du vil få redskaber til at starte en god døgnrytme og gode sovevaner for din baby. Du vil selvfølgelig stadigvæk skulle op om natten, men der er kæmpe forskel på om det er 1 eller 2 gange med effektiv amning, eller om det er konstant og hele tiden eller med lange, lange amninger og måske tilmed med vågentid og/eller lange grådture om natten.
 • Mange babyer har et forstyrret søvnmønster. Styr på søvnen er en god investering i ens baby, da søvn er super vigtigt både for væksten – væksthormoner bliver frigivet i hjernen under lange gode lure – og udviklingen – de ting der læres i vågentiden, lagres i hjernen under søvnen.
 • Du vil lære at bade din baby, så din baby bliver tryg ved vand (og ikke går i panik og gråd, hver gang han eller hun skal bades), hvordan du holder din baby, så han eller hun ikke med en pludselig bevægelse får næse og mund under vand, og så din baby får styrket sine muskler og motorik.
 • Du vil lære at pusle din baby, så bleskift bliver en hyggestund (og ikke brøl og skrig, hvad den er for mange), og hvordan du holder din babys numse fin, så I undgår at huden bliver rød, sviende og øm.
 • Du vil lære, hvordan du passer navlestumpen, hvordan du forebygger arp i din babys hovedbund. Hvordan med øre og negle og hvor på kroppen, der kan samle sig sved og babysnask, der er ødelægger din babys hud og derfor er utrolig smertefuldt.
 • Du vil lære, hvordan du giver en så lille baby tøj på, så de små arme ikke trækkes forkert, eller fingrene ikke kommer på tværs og overstrækkes på vej gennem ærmegabet.
 • Du får vist, hvordan du kan styrke din babys motorik ved små simple øvelser, der er nemme at gøre i hverdagen.
 • Du lærer, hvordan du holder din baby, så du støtter hovedet bedst, men på en måde så din baby bliver stærkere og ikke svagere i nakkemuskulaturen (hvad vi ellers ofte ser).
 • Du får redskaber til at forebygge og afhælpe gråd (og smerte), så du kan gøre en kæmpe forskel for dit barn og for dig selv – og dine naboer, hvis du bekymrer dig om dem. Din baby vil nemlig græde mindre og i kortere tid ad gangen, når du kan hjælpe din baby bedre.

Ved du, at en nyfødt kan tale?

Efter fødslen kommer man som forældre på en helt ny rejse, hvor man skal skal lære at forstå et menneske uden talesprog, der måske heller ikke selv kan mærke, hvad der foregår eller er brug for. Vi har opdaget, at babyer helt fra fødslen forstår os og kommunikerer med os på deres helt egen finurlige måde – som vi vil vise dig.

 • Glæd dig, du vil sammen med os hurtigt forstå, at en baby kan meget mere og andet end blot at spise, bøvse, prutte og sove. Din baby vil enormt gerne kommunikere og interagere.
 • Med et barselsophold vil du få en helt unik indsigt og forståelse for din babys kompetencer, indre processer, fysiske krop. Og samspillet mellem dig og din baby vil bringe jer endnu tættere sammen på meget kortere tid.
 • Du får selvtilliden, når du ved, hvad der er bedst for din baby – når du kan “tale” med din baby og forstå og aflæse din babys signaler og ved, hvordan du bedst imødekommer dem.
 • Du får et kæmpe forspring, fordi du får redskaber til bedre og hurtigere at kunne forstå din baby. En baby der bliver forstået vil selvfølgelig være mere tryg, trives bedre, tage bedre på i vægt, sove bedre og græde mindre – og du vil helt fra starten kunne være en bedre forælder for din baby.
 • Din baby vil græde meget mindre – også når I kommer hjem. Din baby behøver ikke blive en af de mange babyer, der er nødt til at “råbe” for at blive hørt eller forstået. Din baby føler nemlig kun behov for at græde, hvis han eller hun ikke kan komme igennem med andet – eller hvis noget er helt galt.

Viden, inspiration og øvelser der stimulerer din babys udvikling

Når du, på dit barselsophold, (sammen med os) er startet på velfungerende rutiner og struktur, kommunikation med din baby (som andre kun drømmer om), så er der skabt de bedste rammer for din babys udvikling. Du og din baby er langt med et godt fundament, men vi vil også vise dig, hvordan du aktivt kan arbejde med at stimulere din babys udvikling.

 • Du vil få viden om din babys hjerne, inspiration til hvordan du, med små ting, kan stimulere din babys udvikling samt øvelser til at træne med din baby de næste 7-14 dage.
 • Din baby får et kæmpe udviklingsmæssigt forspring ved at have en sikker base og et velfungerende fundament. Ved at du har viden og redskaber til at kunne skabe en velfungerende hverdag for og med din baby – med mere overskud, glæde og livskvalitet.
 • Trivsel frigør energi og overskud til at interagere, lege og lære. Hvis en baby derimod får for lidt mad, for lidt søvn, har ondt, så kommer livet og de vågne timer til at handle om basal overlevelse og efterlader ikke meget lyst og energi til udvikling.
 • Jeres hverdag derhjemme vil blive mere sjov, når vågentiden er fuld af kvalitet, øjenkontakt og læring – og du får mulighed for pauser og en lur, når din baby sover sine gode, hjerne-opbyggende lure.
 • Det er en glæde som forældre, at se din baby nå en nye milepæle til tiden og udvikle sit fulde potentiale. Hos os får du viden, øvelser og inspiration til, hvordan du bedst støtter lige netop din babys udvikling.

Sådan forhåndsbooker du et ophold og betaler reservationsgebyr ⇒ 

Er der noget, du har brug for at vide, så skal du være velkommen til at sende os en sms, så ringer vi dig op. Vores telefonnummer er 22 77 35 71 Skriv: “Jeg vil gerne ringes op angående barselsophold, har termin den (dato). mvh (navn).”

Du og din partner er også inviteret til vores uforpligtende informationsmøder, hvor vi fortæller alt om vores barselsophold og hvor du og din partner kan få svar på de spørgsmål, I måtte have.

Du kan finde datoer til informationsmøde og tilmelde dig gratis her 

Vores Barselshotel holder åbent hele året, men er dog lukket hvert år imellem jul og nytår samt en weekend i løbet af efteråret, hvor vi afholder personaleweekend og opdaterer os på den nyeste viden indenfor amning, bryster og babyer.